25.1.2006 / Luonnontieteellisen keskusmuseon havaintotietokanta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - Y LIOPISTOT FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
Advertisements

Kyselypalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka avulla voi vaivatta koota asiakaspalautetta, tehdä järjestön jäsentyytyväisyystutkimuksen,
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Alussa kaikki oli pientä • Oli vain 1 tiedekunta • Vain pari käyttäjää • Keskitettyä toimintaa • Ei huolia 
Jumalan kanssa.
Digitarium / Riitta Tegelberg
Ohjelmointitaito (ict1td002, 12 op) Opintojakson esittely, syksy 2008.
Kuntalaispalautteen kokoamispalvelu Multibase Oy Tämä on kuvaus palvelumallista, jonka pohjalta Kauniaisten kaupunki käynnisti pilottiprojektin. palvelumalli:1-3.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
MBLiq Multibase Oy. Multibase Oy / 2006 / Pihlajatie 19, Helsinki puh: MBLiq – prosesseihin integroituva • MBLiq kattaa kaikki likviditeetin.
Moodlen ohje opiskelijoille
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
F IN EL IB - KÄYTTÄJÄKYSELYN AINEISTON YLEISESITTELY - TUTKIMUSLAITOKSET FinELib toteutti syys-lokakuussa 2011 tutkijoiden elektronisten julkaisujen käyttöä.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
AFO-yhdistelmäontologia Sisällönkuvailun asiantuntijaverkoston kokous Esko Siirala Helsingin yliopiston kirjasto,
Tuotannonohjaus ja dokumentointi
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Kansainvälisen henkilöstön palvelut - Helsingin yliopiston kampusmalli Kv-hallinnon kevätpäivät Roundtable 11 Päivi Tauriainen
Luku 5 – Tietojen hakeminen sovelluksiin
Nuorten suosima nettiyhteisö
Tietokanta.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Integration of spatial environmental information across different themes, scales, resolutions and uses: Added value of facilitating mechanisms -projekti.
Tapani Lahti & Hanna Koivula LUONNONTIETEELLINEN KESKUSMUSEO MUSTIKKA Hanna Koivula & Tapani Lahti Luonnontieteellinen keskusmuseo.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Raportointiportaali Vipunen
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
Projektin tulokset Oulussa
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Luonnontieteellinen keskusmuseo
Ohjelman jakaminen useampaan tiedostoon Olio-ohjelmointi (C++) KYAMK, Jarkko Ansamäki 2001.
Kaikki maailman aine koostuu ainehiukkasista. Aineen lisäksi on olemassa niin sanottua antiainetta. Antihiukkaset muistuttavat ainehiukkasia niin paljon,
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Perusopetuksen ryhmäkoko
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Oma riista -palvelu oma.riista.fi Saalisilmoituksen tekeminen
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
© 2010 IBM Corporation1 Objektien käyttöoikeudet  Kaikilla sisällönhallinnan objekteilla on käyttöoikeudet. Käyttöoikeudet on jaoteltuina Lukuoikeuksiin,
TUTKIMUSAINEISTOPROJEKTI 2009/2010 Tavoitteena tutkimusta helpottavia ja tehostavia tietokantoja. Huolehditaan tietoaineistojen säilyttämisestä, saatavuudesta.
Julkisen talouden sopeutus ja palkkaverotus
Palvelumuotoiluprojekti Palvelumuotoiluprojektin tehtävänanto Palvelumuotoiluprojekti toteutetaan yhteistyössä Design Museon kanssa. ”Designmuseo.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Tietokannat –kurssi SQL peruskyselyt
Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus EAKR-rahoituksen käyttämiseksi laajakaistahankkeissa.
Tietojenkäsittelyn toisen lukuvuoden 1. lukukausityö Syksy 2010.
Yhdyssanat, jotka kirjoitetaan erikseen
Havaintotietojärjestelmien runsautta Tuuli Toivonen Turun yliopisto.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
Tietokanta vanhojen suomalaisten aikakauslehtien sisällysluetteloista
Käyttöönottokaavio– Deployment diagram Vesa Jokikokko Tarmo Kemi TIK9SNA.
Lounaispaikan teemakartasto Antti Vasanen Turun yliopisto, maanteiteen laitos.
WebOodiKURSSIPALAUTE Laura Vuorinen Opiskelijarekisteri.
MapInfon tiedostot TAB – Tiedosto, jonka avulla tietokanta avataan MapInfossa. Tiedostossa tietoja kentistä ja koordinaattijärjestelmästä. DAT, XLS. TXT.
1Copyright © Sopima 2009 Sopima Oy Hiilikatu 3, FI-00180, Helsinki, Finland Sopimusten verkkopankki Paras tapa hallita.
Käyttäjätunnuksen luonti ja kirjautuminen / KE & AR & JRy
VIRTA-julkaisutietopalvelu
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Esityksen transkriptio:

/ Luonnontieteellisen keskusmuseon havaintotietokanta

/ Luonnontieteellinen keskusmuseon lakisääteinen tehtävä on kerätä ja tallentaa tietoa eliöistä ja niiden esiintymisestä. Havaintopäiväkirjaan tallennettujen havaintojen säilytys ja analysointi on osa tätä toimintaa.

/ Usein kysytyt kysymykset Mikä havaintopäiväkirja on? Havaintopäiväkirja on Helsingin yliopiston alaisena toimivan Luonnontieteellisen keskusmuseon ylläpitämä ilmainen selainkäyttöinen palvelu, jonka avulla luontoharrastajat voivat pitää kirjaa omista luontohavainnoistaan sekä kotimaassa että ulkomailla. Havaintopäiväkirjaan voi kirjata havaintoja kaikista kasvi-, eläin- ja sienilajeista. Apuna havaintojen kirjaamisessa ovat päiväkirjan nimistöluettelot, joiden avulla käyttäjä voi etsiä haluamiaan kasvien, eläinten ja sienien lajinimiä.

/ Kenelle havaintopäiväkirja on tarkoitettu? Havaintopäiväkirja on tarkoitettu ensisijaisesti suomalaisille luontoharrastajille, jotka liikkuvat luonnossa ja tekevät havaintoja kasvien, eläinten ja sienten esiintymisestä ja runsaudesta Suomessa tai muissa maissa. Eri eliöryhmien havaintotietojen ilmoittamiseen on vuosien mittaan kehitetty useita erilaisia järjestelmiä sekä Suomessa että ulkomailla, mutta ne on useimmiten suunniteltu havaintotietojen käyttäjien, ei harrastajien tarpeita ajatellen. Jos esimerkiksi näet linturetkellä liito-oravan tai suden, et yleensä voi sitä kirjata samaan järjestelmään lintuhavaintojen kanssa. Keskusmuseon havaintopäiväkirjassa tämä on mahdollista. Samalla kun kirjaat havaintosi keskusmuseon havaintopäiväkirjaan, ne ovat automaattisesti myös tutkijoiden ja suojeluviranomaisten käytettävissä. Näin tarve havaintojen ilmoittamiseen useaan eri paikkaan vähenee oleellisesti.

/ Rekisteröityminen pakollista käyttäjätunnus selkokielinen nimi sähköpostiosoite harkitaan myös ikää

/

google map on varteenotettava vaihtoehto

/ sama: CSV-tiedostomuoto

/ sama: XML-tiedosto

/

Yksityiskohtia laji: ? epävarma, ! bongaus, # salataan numerot tekstikenttänä koordinaatit: aste- tai yhtenäis-

/

Talvilintulaskenta reittejä yhteensä n 500 à 10 km % syöttää jo nyt itse laskentansa tietokantaan palautteena alustavia karkeita tuloksia heti saatavilla yhteenvetoina ja karttoina

/

Viron lintuseura

/ Joulukuun havainnot - Lauantai Uusi havaintojärjestelmä Hatikka toimii erinomaisesti. Joulukuu tarjosi Virossa hienoja havaintoja, joista parhaina voisi mainita grönlanninlokin (uusi laji Virolle), amerikanjääkuikan, tunturipöllön ja tammitikan. Viron ensimmäiset talvihavainnot tehtiin hernekertusta ja kapustarinnasta. Muita vähälukuisia talvilajeja olivat tiltaltti, pikku-uikku, kaulushaikara, suosirri, tundrahanhi, luotokirvinen ja kangaskiuru. Joulukuun havaintokoosteen näet tästä linkistä. Käy katsomassa !Käy katsomassa !

/

Raportointi nyt varsin alkeellista tähän panostetaan tänä vuonna mm. export ja import monipuolistuvat

/

Haasteita tahalliset väärennökset, kiusanteko, väärät määritykset taksonomia ja nimistöt, kieliversiot lajimäärä eliömaakuntien yhdenmukaistaminen ja niiden ruotsinkieliset vastineet jäljet ja jätökset

/ PHP

/ Kastikka kasvimuseon kasvihavaintotietokanta Lutukan tilaajille kaavaillaan lisäpalveluna käyttöoikeutta tähän tietokantaan

/ Museon kokoelmat kasvimuseossa näytteitä yli 3 miljoonaa eläinmuseossa 8 miljoonaa kasvitieteellisessä puutarhassa omansa (geologiset näytteet)

/ Laitteisto ja ohjelmointi microsoft sql (yleispätevästi toteutettu) php-kieli Tapani Lahti kehittänyt 5 vuotta versio 0.8, vuoden 2006 aikana versio 1.0 ”kaikki on mietitty valmiiksi” muutokset ilman rekisterien rakennemuutoksia

/ 3 erillistä taulua lataustaulut arkistotaulut (primääriarkisto, havaintodata alkuperäisessä muodossa) raporttitaulut

/ Kansainvälinen yhteistyö GBIF ENBI BioCASE EuroCat

/