Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

GIMP ja muut grafiikkaohjelmat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "GIMP ja muut grafiikkaohjelmat"— Esityksen transkriptio:

1 GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Jere Kuusela

2 GIMP (GNU Image Manipulation Program)
Ilmainen Perustuu avoimeen lähdekoodiin Sai alkunsa vuonna 1995 kahden yliopisto-opiskelijan toimesta ja on tähän päivään asti ollut kehityksessä. Gimpin saa Linuxille, Windowsille ja Mac OS X:lle Tarkoitettu rasterikuvien muokkaamiseen (layer based pixel editor)

3 Käyttötavat Digitaalinen uudelleenkäsittely Kuvien parannus
Grafiikan ja logojen luonti Kuvakoon muuttaminen Värien vaihtaminen Kuvien yhdistäminen tasojen avulla Kuvanparannus sekä kuvaformaattien väliset muunnokset Simppeleitä animoituja kuvia

4 Huonot puolet Yhtäläisyyksiä photoshopin kanssa, mutta käyttökokemus erilainen ja suppeampi. Saattaa turhauttaa käyttäjiä Miksi tehdä se erilailla kuin photoshopissa kun se on todettu toimivaksi?

5 Hyvät puolet Ilmainen Avoin lähdekoodi Toimii monella alustalla
Muokattava käyttöliittymä

6

7 Krita Digitaalinen maalausohjelma
Osana Calligra suitea, joka on ilmainen ja perustuu avoimeen lähdekoodiin. Krita on monipuolinen ohjelma maalaamiseen, josta löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet digitaalisten maalausten luomiseen. Se tukee sekä rasterikuvien että vektorikuvien avaamista ja tallentamista. Monipuolinen brushien manipuloiminen ja kustomointi, joka on digitaaliseen maalaukseen välttämätön apu. Versiot löytyy Linuxille, Windowsille ja Mac OS X:lle.

8

9 Scribus Scribus on ohjelma kuvitusten ja taitoksien tekoon.
Sillä onnistuu helposti vaikkapa lehtien, mainosten tai minkä tahansa painotuotteen kuvittaminen ja sommittelu. Scribus on ilmainen ja perustuu avoimeen lähdekoodiin. Scribus tukee lähes kaikkia tunnettuja kuvaformaatteja ja pystyy tallentamaan PDF:iä. Linuxin lisäksi Scribus löytyy myös Windowsille, Mac OS X:lle, BSD-järjestelmille ja Solaris-käyttöjärjestelmälle.

10

11 Libre Office Draw Libre Office Draw on osa Libre Office ohjelmistopakettia, joka on ilmainen ja perustuu avoimeen lähdekoodiin. Draw on ohjelma, jonka tarkoitus on luoda vapaa ja ilmainen vaihtoehto Microsoft Publisherin ja Adobe inDesignin kaltaisille ohjelmille. Libre Office Drawin paras puoli on sen hyvä ja selkeä käyttöliittymä, joka on lähes samanlainen kuin microsoft officen kaltaisissa ohjelmissa. Drawilla onnistuu niin lehtien kansien suunnittelu kuin diagrammien ja kaavioiden tekeminen. Libre Office ohjelmistot on Linuxin lisäksi tarjolla Windowsille ja Mac OS X:lle.

12

13 Inkscape Inkscape on ilmainen ja perustuu avoimeen lähdekoodiin
Muita inkscapen kaltaisia ohjelmia ovat mm. Adobe Illustrator ja Corel Draw. Inkscape on vektorikuvitusohjelma, jolla voi tallentaa lähes kaikkiin tuettuihin vektoriformaatteihin. Useimmiten luodaan mm. logoja, diagrammeja, illustraatioita ja muita taideteoksia. Inkscape on linuxin lisäksi Windowsille ja Mac OS X:lle.

14

15 Blender Ilmainen ja avoimeen lähdekoodiin perustuva 3d mallinnus ohjelma. pystyy 3d mallinnuksen lisäksi animointiin, riggaukseen, silmulaatioihin, renderointiin, komposiitteihin, motion trackingiin ja videoeditointiin. Lisäksi myös pelimoottori, jolla voi tehdä oman pelin kokonaan Blenderin sisällä. Blenderin kehitys alkoi vuonna 1995 NeoGeo animaatioyhtiön sisäisenä työkaluna. Vuonna 2002 Blender siirtyi avoimeen lähdekoodiin ja on ollut vapaassa kehityksessä siitä lähtien. Sponsorien ja lahjoitusten ansiosta alkuperäinen kehittäjä Ton Roosendaal tekee töitä edelleen Blenderin kehittäjänä. Blender on myös saatavilla Windowsille ja Mac OS X:lle

16

17

18

19


Lataa ppt "GIMP ja muut grafiikkaohjelmat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google