Tehoa hanketyöskentelyyn yhteisöllisillä työtavoilla -työpaja to. 14.3. klo 9:00-12:00 Kati Keronen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
E XPERICON E XPERICON  Perustettu 1997, toimipiste Helsingin keskustassa.  Liikevaihto vuonna ,8 milj. 
Advertisements

Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
1. Lukupiiri: Tehtävien purku
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
1 Ristiinarviointi Ristiinarviointi Hämeenlinna, Verkkosote
Itsensä kuvaava tieto Media Technology DIGIWORKSHOP klo Aamukahvi klo Käytännön työpaja … ohjelma.xml.
Harvialan koulu ja päiväkoti
Toimintaohjeet opelle
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Seurakysely 2012 Seurakyselyn kehittäminen Seurafoorumi Anton Ahonen Jyväskylän yliopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Yhteisöllinen kehittäminen ja työskentely kokonaisuuden ja tietämyksen hallinta tietoprosessien hallinta & asiantuntijuus Uudet työkalut Mitä tietoa tuotetaan.
Menetelmäharjoitus: Kokous- ja kommunikaatiokäytännöt Mikko Rönkkö.
Maataloustoimittajien jäsenkysely Vastauksia yhteensä 74 kappaletta Finnish Net Solutions Oy.
työskentelyn hallinta
Wikitellen Edupoli-Factian somekoulutus Tuija Marstio.
Raportointiportaali Vipunen
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
Yhteisöllisyys alkaa projektin näkyvyydestä ja hyvien käytäntöjen jakamisesta ke klo 9:00-16:00 Kati Keronen.
Lähipäivä T Business process development methods 1.
PlugIT-seminaari Työpaja 2, ma 27.10: Kertomus- ja koodistoliittymät ja kansallisten hankkeiden yhteistyö Kertomus(arkisto)rajapinnat, klo.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
S Sosiaalitekniikka 1999 S Sosiaalitekniikka.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Teemaryhmä 1: Profiilin ja tunnettuuden kehittäminen Toimintasuunnitelma Aloitusseminaari Marja Kopeli Katja Komonen.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Asiantuntijaryhmät UKJ-suunnittelussa UKJ-ohjausryhmän kokous Minna Kivinen.
Koulutuksen rakenteet ja mallit tekniikan amk-koulutuksessa Työpaja Lahti.
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Palvelumuotoiluprojekti Palvelumuotoiluprojektin tehtävänanto Palvelumuotoiluprojekti toteutetaan yhteistyössä Design Museon kanssa. ”Designmuseo.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Sisäinen viestintä Eelis Aaltonen.
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Kohti viittä konseptia
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Robottiprojektin kirjalliset työt Projektisuunnitelma Projektiraportti (väli-, loppu-) Esitysmateriaalit Muistiot palavereista Tekniset selvitykset ja.
Opetusteknologiasta ja verkko-opetuksen tukihenkilötoiminnasta Katja Kunttu Viikin tiedekirjasto.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Hyvien käytäntöjen dialogit Yhdessä eteenpäin työpaja 25. 4
Muutosseminaari Kimmo Kena, palvelumuotoilija, Kitchen
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
SISU-koulutus: tutkintorakenteen tekeminen
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
Digitaalisen oppimisohjelman työpaja Jyväskylän vertaisoppimispäivä 5
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
Tuetun päätöksenteon koulutus
Esityksen transkriptio:

Tehoa hanketyöskentelyyn yhteisöllisillä työtavoilla -työpaja to klo 9:00-12:00 Kati Keronen

Päivän ohjelma 9:00-9:15 Aamukahvit & päivän ohjelma 9:15-9:30 Kokemuksia yhteisöllisyyden voimasta Länsi-Suomen Helmet-portaalissa, Riitta Hirsikoski / Oppiapaja II 9:30-10:15 Miten yhteisölliset työtavat ja välineet tekevät projektityöstä sujuvampaa? Esittelyssä Wiki-työskentely. Kati Keronen, Differo Oy. 10:15-11:45 Työpaja: Näin hyödynnämme yhteisöllisyyttä hanketyöskentelyssä. Ideoidaan yhdessä parhaita tapoja tehostaa yhteistyötä projektin eri tahojen kanssa. Tehdään portaalista yhteinen työskentely-ympäristö oman projektin esittelysivujen ympärille. 11:45-12:00 yhteenveto ja loppukeskustelu

Päivän tavoite Ideoida yhdessä parhaita tapoja tehdä projektityöstä tehokasta ja läpinäkyvää ja hyödyntää portaalia oman hanketyön tekemisessä. Innostua yhdessä.

Miten yhteisölliset työtavat ja välineet tekevät projektityöstä sujuvampaa?

Toimintamallit keskiössä ”…Reifer, joka siirsi jo vuonna 2008 laatukäsikirjansa wiki- muotoon, pois hyllyistä pölyttymästä aktiiviseen käyttöön. Nykyisin Reiferin kaikki työohjeet ovat myös wikissä, kaikkien saatavilla. Jokaisen työstökoneen vieressä on näyttö ja näppäimistö, jolta työntekijä saa jatkuvasti ajan tasalla olevat ohjeet. Lisäksi hän voi kirjoittaa työvaiheen parannusehdotuksia kommenteiksi, jolloin kaikkien ideat saadaan kerätyksi. Reiferilla wiki on kuitenkin vain osa yhteisöllistä toimintatapaa. Yhtä tärkeää on, että parannusehdotukset käsitellään joka viikko. Digitaalinen aloitelaatikko ei toimi yhtään paremmin kuin seinään ruuvattu laatikko, jos ehdotuksia ei käsitellä eivätkä ihmiset tiedä, mitä niille tapahtuu – jos tapahtuu. Wikistä ei ole hyötyä, jos toiminnan muut prosessit eivät tue yhteisöllistä toimintatapaa…” Avoimuus & parempi saatavuus Osallistaminen: mahdollisuus itse vaikuttaa tapaan tehdä töitä Sovittu, säännölinen prosessi, joka on kaikkien tiedossa. Kaija Pöysti:

Tiedon tuottaminen ja prosessointi yhdessä Suljettu tai avoin Suuri tai pieni käyttäjäryhmä Etuja suhteessa s-postissa jaettuun tekstitiedostoon Viimeisin versio aina helposti kaikkien saatavilla ja samantien muokattavissa. Kun huomaa virheen, sen voi korjata heti tai kommentoida siitä heti. Versiohistoria Uusimmat muutokset esillä helposti ja ilman ”Tracea” Käyttäjäoikeuksien hallinta Haasteita ”Everybody´s job is nobody´s job” -> työohje tai prosessi tarvitaan Tietojen siirto tai jatkokehitys tilanteissa, joissa projekti loppuu tai ympäristö vaihtuu Millaisen työtavan wiki tarjoaa

Mihin Wiki sopii? Esimerkiksi: Työohjeet Dokumentaatio Oppimistehtävät Projektitehtävät Sanasto Raportit Muistiot Agendat Wikialustoja Mediawiki Wikispaces Confluence  Lshelmet-portaalissa wikin tilannetta selvitellään. Wiki on usein myös erilaisten oppimisympäristöjen osa.

TYÖPAJA: PROJEKTIN TOIMINTAMALLEISTA YHTEISÖLLISIÄ

”Sitouttaminen on usein ongelmana. Tuntuu, että mukana on vain projektipäällikkö. Muistiot jaetaan verkkoportaalissa, mutta kukaan ei käy niitä katsomassa eikä vastaa esitettyihin kysymyksiin keskusteluissa. Tuntuu, ettei mikään muu kuin sähköposti tai puhelinsoitto tee vaikutusta.” Missä vika?

Yhteisöllisten toimintatapojen haasteita Sitoutuminen projektiin / sisällön tuotantoon Teknisen osaamisen / tiedon puute Prosessien selkeytymättömyys Alussa voi olla vaikea hahmottaa työskentelytapana

Jaetaan väki kahteen ryhmään (myös Merja ja Miia mukaan ryhmiin). Ideoidaan yhdessä toimintatapoja/prosesseja, joiden avulla voimme ottaa portaalin eri mahdollisuuksia käyttöön, tehdä tiiviit ohjeet ja auttaa projektiin osallistuvia hyödyntämään yhteisöllisiä menetelmiä. Ryhmä1: Yhteinen kalenteri, palaute- ilmoittautumis- ja muut lomakkeet, palaveri- tai seminaarikutsut. Ryhmä 2: Dokumenttien yhteinen työstäminen, dokumenttien jakaminen portaalissa s-postin sijaan, keskustelu. Kääritään hihat

Tarkemmat ohjeet 1) Valitkaa kunkin työtavan ympärille konkreettinen, mielellään toistuva tilanne kuten kokous, koulutus, markkinointiviestin lähettäminen jne. (Voitte käyttää myös kaikkien työtapojen osalta samaa tilannetta). 2) Ideoikaa, miten prosessi kulkisi kun sen keskeisenä osana olisi mainittu uusi tapa toimia Miten tapa toimia tehdään sidosryhmälle tiettäväksi Tarvitaanko ohjeita ja jos, niin mitä niissä pitäisi lukea Kuvatkaa konkreettinen prosessi siihen, mitä tapahtuu portaalissa ennen valitsemaanne tilannetta, tilanteen aikana ja tilanteen jälkeen. 3) Esitellään työtapa toiselle ryhmälle.

Kiitos! Nähdään portaalissa!