Ruusu Jenni Pajulahti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi
Seksuaalisuus Hiv-säätiö / Hiv-tukikeskus | vaihde |
Kansantaudit.
Antti Itkonen, Elina Kilponen, Katri Keskinen, Timo Heiskanen
Katsotaan, sanoi lääkäri!
MRSA metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus
ECDC-infektiomääritelmien yleiset periaatteet
Tunne lääkkeesi Toimiiko lääkehoitosi?
Mikä minä olen ? Minä olen suunnilleen 20 cm pitkä. Minun toiminto sopii kummallekin sukupuolelle. Minut voi löytää seisomasta, roikkumasta tai makaamasta.
SYÖMISHÄIRIÖISTEN OSASTOHOITO LASTENPSYKIATRIAN KLINIKASSA
Mikrobiologian ryhmätehtävä
Osastonhoitaja Kirsi Salmén-Puumalainen
Kappale 18 Tartuntataudit leviävät mikrobin välityksellä eliöstä toiseen. Tartuntataudit leviävät pisaratartuntana tai kosketustartuntana. Mikrobit pääsevät.
Elimistön puolustusjärjestelmä
Str. uberis Ympäristöperäinen; lanta, kuivikkeet ja muu ympäristö tartunnanlähteenä, olki paras kasvualusta streptokokeille ahtaus, korkea ilman kosteus.
Tartuntataudit s
KONSULTAATIO Miksi? Milloin? Ketä ja mihin? Miten?
Lasten näytteenotto Etelä-Karjalan keskussairaalassa
4. Attribuutit 4.1. Sisällys Yleistä attribuuteista. Näkyvyys luokan sisällä ja ulkopuolelta. Attribuuttien arvojen käsittely aksessoreilla. 4.2.
Parkinsonin taudin ensioireet ja diagnosointi
POTILASTAPAUS I.
Hivesan Pro Antiseptinen voide.
Anni Lindberg Laura Lehtinen Aino-Maria Lahdensuo
SÄDEHOITO.
Kotitehtävä.
Allergiat.
Diabetes.
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Miksi lääkäriin? Oireesta diagnoosiin
Sydän- ja verisuonitaudit
Allergia & Astma. Mitä astma on?  Astma on keuhkoputkien limakalvojen tulehdussairaus (inflammaatio)  Limakalvon reagoinnin taustalla on tavallisesti.
Infektioiden ehkäisyn käytännöt ennen proteesileikkausta Sairaanhoitaja Tarja Lohi Päijät-Hämeen Keskussairaala LEIKO -yksikkö.
Astma. Mikä astma on?  Pitkäaikainen keuhkosairaus, johon kuuluvat keuhkoputkien limakalvojen jatkuva tulehdustila (inflammaatio) ja siihen liittyvä.
LÄÄKKEIDEN HAITTAVAIKUTUKSET. osa ennakoitavissa – perustuu lääkkeen tunnettuun vaikutusmekanismiin osa odottamattomia – lääkevalmisteen aiheuttama haittavaikutus,
Sepelvaltimotaudin oirekuvat
Harri Hakkarainen LL, LitM, valmentaja
Mieli voi sairastua, niin kuin kehokin Erilaisia mielenterveysongelmia voi esiintyä kaiken ikäisillä Tilapäinen oire saattaa olla terveen mielen reaktio.
Käden infektiot.
Tekonivelinfektioiden diagnostiikka ja hoito
Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto YHTEENVETO.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
Kuume ja Flunssa. Kuume Kuume on tavallien oire monissa virusten ja bakteerien aiheuttamissa sairauksissa. Tulehdussairauksille on tyypillistä että kuume.
Keuhkokuume ja virtsatieinfektio
Mitä lääkärissä tapahtuu - oireesta diagnoosiin
Vrt. Tartuntatautien osuus kuolinsyynä…
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Marjo Eronen, SPR, ensiavun ja terveystiedon kouluttaja
Liisa Ollikainen-Paananen /H2913SA MAMK/Savonlinna
Yhteenveto laatumittauksen analyysistä ja suositukset
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Onko meillä syytä olla huolissaan?
IHOSYÖPÄ.
Lääkeaineet Ennen laboratorion lääkeaineita ihmiset käyttivät lääkkeinä luonnosta saatavia aineita kuten piharatamoa ja pajunkuorta. Kasvit ovat parantamistaidon.
Pääkipu Pääkipua ilmenee kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää ja se on hyvin yksilöllistä. Päänkivun syitä ja muotoja on erilaisia. Yleisimmät.
Paksusuolensyöpä.
Angiina.
Tartuntatautien ehkäisy
IHOTTUMAT.
Valtimonkovetustauti eli ateroskleroosi
Erikoissairaanhoitaja Pirjo Murto, HUS
Ms-tauti Jenina Pesonen.
2-07 Nivelpsoriaasi 1.
2-08 Elinmuutokset 1 1.
2-02 Lääkehoidon merkitys.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Esityksen transkriptio:

Ruusu Jenni Pajulahti

Mikä se on? Ruusu on ihon ja ihonalaiskudoksen nopeasti alkava ja etenevä bakteerin aiheuttama tulehdus tavallisin aiheuttaja on streptokokki-ryhmän bakteerit, joskus harvemmin staphylococcus aureus-niminen bakteeri Ihon sisälle bakteeri pääsee yleensä ihon rikkouman kautta, kuten varpaanvälien sienitulehdusten yhteydessä, pienistä haavaumista käsissä ja kasvoilla. Haavaumat ja rikkoumat sijaitsevat yleensä eri kohdassa kuin myöhemmin ilmaantuva ruusu

Diagnosointi Taudin oireet ovat usein tyypilliset, mutta diagnoosi pyritään yleensä varmistamaan laboratoriokokein. Verikokein tutkittavat senkka, CRP ja valkosolut ovat yleensä koholla.

Oireet Taudin oireet alkavat yleensä nopeasti ihon voimakkaana tarkkarajaisena punoituksena ja turvotuksena, johon useimmitien liittyy korkea kuume ja yleinen huonovointisuus Tyypillinen iho-oireiden esiintymispaikka on sääri, mutta ruusu voi ilmestyä myös yläraajoihin tai kasvoille

Hoito Tulehduksen nopea ja riittävän pitkä hoito on ensisijaisen tärkeää paranemisen ja ruusun uusiutumisen ja komplikaatioiden ehkäisyn kannalta. Ruusun hoidossa käytetään useimmiten penisilliiniä ja kefalosporiini-ryhmän antibiootteja. Sairaalassa hoito aloitetaan usein suoraan suoneen annettavalla antibiootilla, jota jatketaan myöhemmin suun kautta annettavalla lääkkeellä. Paikallishoitona ruusun alueella käytetään tarvittaessa antibioottivoiteita ja kosteita kääreitä