Katuväkivaltatyön vaikuttavuus 30.10.2014 Kriko Huhta Väkivaltatyöntekijä HelsinkiMissio Aggredi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Perusterveydenhuolto 2012
Advertisements

11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
LAL Vuonna 2009 valmistuneet työmarkkinoilla 1 Vastavalmistuneiden opintohistoria, työmarkkinoille sijoittuminen ja palkkataso vuonna 2010 Luonnontieteiden.
MAATALOUSYRITTÄJIEN ELÄKELAITOS Asiakastutkimus Koko vuosi 2013 Keskeiset tulokset.
TULOSOHJAUS VARASTOKIRJASTON NÄKÖKULMASTA VARASTOKIRJASTON KOKOELMAYHDYSHENKILÖIDEN SEMINAARI
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Vapaaehtoiset keikka-auttajat apuna arjessa. Missiomme on: Etsiä, löytää ja auttaa unohdettuja kaupunkilaisia sekä haastaa kaikki lähimmäisyyteen ja yhteiskuntavastuuseen.
Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
M M o o V V E E Ammatillisen huippuosaamisen mallintaminen Modeling Vocational Excellence.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Internet ja ehkäisevä päihdetyö
Kouvolansanomat.fi SPOT®- kävijäprofiilitutkimusraportti Maaliskuu 2014.
Esaimaa.fi SPOT®- kävijäprofiilitutkimusraportti Maaliskuu 2014.
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
ESR Sivu 1 ESR:n uusi ohjelmakausi ja sen haasteet sukupuolten tasa-arvon kannalta Riitta Kangasharju Työministeriö Tampere
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Place client logo here in Slide Master RI Elokuu 2009 Jorma Hakanen Lääkkeiden määrääminen ja rinnakkaislääkkeet –tutkimus.
Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 | |1T-6370VR Puu- ja kivitalojen vertaileva asumistyytyväisyystutkimus 2008 Suomen.
PALKANSAAJIEN TUTKIMUSLAITOS Lasten vaikutus äidin palkkaan Perhevapaiden palkkavaikutukset -seminaari Jenni Kellokumpu.
Eläkeselvitys 2012: Selvitys TEKin jäsenten näkemyksistä eläkeiästä ja eläke- ehdoista
Määräaikaiset työsuhteet Työvoiman työssäolo iän mukaan 2011 Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimuksen 2011 aineisto Akavalaiset.
PISA 2012 ENSITULOKSIA Pekka Kupari Jouni Välijärvi Koulutuksen tutkimuslaitos Jyväskylän yliopisto.
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
KYSELY KUNTALIITOKSESTA TUUSNIEMEN KUNNAN ASUKKAILLE Tuusniemen kunta Tuomo Turja.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Maaseutuohjelman arviointisuunnitelma - mistä on kyse? Työseminaari Säätytalolla
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Päihdekysely /ELT Alkoholi- ja huumetutkimus1 PÄIHDEKYSELY 2002.
Akavan Erityisalat Yksityissektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Kasvatustieteen päivät, Oulu Epävarmuus opintoalasta ja opintoihin kiinnittymättömyys yliopisto-opinnoissa Mirka Mäkinen Turun yliopisto.
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
T IEDOSTA M ENESTYS MAATALOUSYRITTÄJIEN ELÄKELAITOS Asiakastutkimus Tutkimusraportti Kvartaali 2/2013 Keskeiset tulokset Innolink Research.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Janne Junes Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy 2009 Tutkimus varasto-virtaussysteemin.
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
TUOTTAVAA YRITYSTEN PALAUTTEENHALLINTAA Suomen Yrittäjät Yrittäjyysalan tutkintotoimikunta Yrittäjäkoulutuksen vaikuttavuus.
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdepalvelut
Raittiuden trendit Alkoholi- ja huumetutkijain seuran Raittius liikkeessä –seminaari Heli Mustonen.
Work Research Centre University of Tampere Toisen asteen koulutuksen läpäisemistä ja keskeyttämistä koskeva tutkimus Simo Aho.
Kuntalaiset ja suorat osallistumis-/vaikuttamistavat - erilaisten osallistumis-/vaikuttamistapojen käyttö - arviot osallistumis-/vaikuttamistapojen vaikuttavuudesta.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Hyvinvointiteknologia kartoitus  Toteuttaminen  Tavoitteet  Tulokset Kati Tuokkola
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Viestintäsuunnitelma
Ympäristötukien valvonta 2007 Maija Kyrö MMM / Tukiyksikkö.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Tavoitteen asettaminen: tunnusluvut 1 Toteutuma 2007 Toteutuma 2008 OPM tavoite v Tavoite 2012 Lukuvuodessa vähintään 45 op suorittaneiden.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Lapset ja nuoret rikosten tekijöinä ja uhreina: osoittimien nykytila Janne Kivivuori Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos Kriminologinen yksikkö Lasten hyvinvointitiedon.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011/Tilastoraportti 15/20121 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2011 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Tutkimustyypit ja tutkimusasetelmat
Work Research Centre University of Tampere Toisen asteen koulutuksen läpäisy ja keskeyttäminen: valikoituja tuloksia Simo Aho Ari Mäkiaho.
Lastensuojelu 2014 – Tilastoraportti 25/20151 Lastensuojelu 2014 Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen.
Tutkimustyypit ja tutkimusasetelmat
Kirjastoautotoiminta murroksessa – yhteenveto kirjastoautojen tilanteesta Suomessa
Talousnäkymät ja niiden haasteet
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Kotoutumisuunnitelma ja työllistyminen
Esityksen transkriptio:

Katuväkivaltatyön vaikuttavuus Kriko Huhta Väkivaltatyöntekijä HelsinkiMissio Aggredi

Aggredi Aggredi on katuväkivallan tekijöihin keskittyvä, HelsinkiMission työmuoto joka toteutetaan RAY:n tuella. Aggredi on toiminut vuodesta 2006 Aggredin asiakkaat ohjautuvat pääosin viranomaisten kautta. Aggredin kohderyhmä on kodin ulkopuolisiin väkivaltarikoksiin syyllistyneet tai väkivaltarikoksia suunnittelevat vuotiaat.

Aggredi-ohjelman arviointi Aggredi ja Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos tekivät sopimuksen Aggredin vaikuttavuuden arvioinnista vuonna Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tavoitteena on arvioida sitä, vähentääkö Aggredi –ohjelmaan osallistuminen myöhempää väkivaltarikollisuutta Aggredin asiakasryhmien rikosten uusimista verrattiin suhteessa iän, sukupuolen ja rikostaustan perusteella kaltaistettuun verrokkiryhmään. Ongelmia verrokkiryhmän kokoamisessa. Näyttää siltä että verrokkiryhmä ei ole niin väkivalta-altis kuin Aggredin asiakasryhmät. Optula arvioi, että pääkaupunkiseudun rikollisuus laadullisesti ja määrällisesti erilaista.

Vaikuttavuusarvioinnin periaatteista Aggredin asiakkaille poimittiin verrokkiryhmä, joka vastaa mitattavissa olevilta ominaisuuksiltaan (ikä, sukupuoli, rikostausta) Aggredin asiakasryhmää Maryland-asteikolla (1-5) näytön vahvuus tasolla 4 Kolme koeryhmää: - Kaikki, joiden kanssa Aggredista keskusteltiin (Intention-to-treat, ITT, 141) - Aggredin aloittaneet, varsinaiset asiakkaat (Tutkimusryhmä, 97) - Aggredi-ohjelman onnistuneesti lopettaneet (Läpikäyneet, 24) Koko koeryhmälle poimittiin rikostaustan perusteella potentiaaliset verrokit (n=1 112) Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen Rikosten ja seuraamusten tutkimusrekisteristä, joka sisältää kaikki rikostuomiot käräjä- ja hovioikeuksissa vuosina

Tulokset Rikosten uusiminen tutkimusryhmässä ja sen osajoukoissa Arviolta 2/3 keskeyttäneistä uusi väkivaltarikoksen Tulokset hyviä Aggredin läpikäyneessä ryhmässä. 1/4 uusii väkivaltarikoksen seuranta-aikana Asiakaskäyntien lukumäärä on yhteydessä uusimistiheyteen Tulokset ovat yhtä hyviä myös vakavan rikostaustan omaavilla asiakkailla

Tulokset

Johtopäätökset Aggredi tavoittaa hyvin kohdejoukkonsa. Aggredin kiistämättömäksi ansioksi on laskettava heidän halukkuutensa altistaa työmuotonsa vaikuttavuusarvioinnin kohteeksi. Jo uusintarikollisuuden seuraaminen objektiivisella mittarilla lähes poikkeuksellista Ohjelman keskeisin haaste : Asiakasohjautuvuus Puutteistaan huolimatta Aggredi-ohjelman arviointi tilastollisesti yksi vahvimmista, mitä Suomessa tällä alalla tehty

Kysymyksiä… Tutkimus julkaistiin Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen nettisivuilla verkkokatsauksia-sarjassa ( ) Katsokaa myös: tutkimus osion altawww.aggredi.fi