Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

Hyvinvointia työstä Savinainen, Oksa & Merivirta.
Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
AVARTTI – NUORET SEN TEKEVÄT THE INTERNATIONAL AWARD FOR YOUNG PEOPLE
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Katso Aitolasta lisää:
Internet ja ehkäisevä päihdetyö
Ammattiosaajan työkykypassi ja ALPO.fi
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
Elämäntaparyhmien organisointi Helmen malli
Haminan kaupungin museot.  Kekkermatti 2013  Kohderyhmänä 4-6- luokkalaiset  Ei osallistumismaksua  16 kokoontumista kevätlukukauden aikana eli joka.
Verkkomedia tytölle ja pojalle Seurakunnan kerholaisten oma yhteisö Mielenkiintoista tekemistä Turvallinen arvopohja.
1 Leppävaaran Pallo Valmentajakerho  Panu Autio ja Futsal - tehoa saliharjoitteluun!  Valmennuslinjojen päivitysprosessi 2013 ◦ Valmennusfilosofia.
Kommentti ÄI1.
TYÖHAKEMUS.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
”Mihin kekoon sinä kannat kortesi?”. Mitä on vapaaehtoistyö? Vapaaehtoista Vapaa-aikana Ei palkkaa Kuka tahansa voi osallistua.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Mun Vuoro! -hanke Mun Vuoro! on valtakunnallinen lasten osallisuushanke, jonka tavoitteena on edistää 6-12-vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöissä.
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Maaseutu.fi on uudistunut -
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
1 Lasten osallisuus luontevaksi osaksi järjestöjen jokapäiväistä toimintaa ja toiminnansuunnittelua! Otto Pasma, Mun Vuoro! –hanke PTK – Varhaisnuorisotyön.
Valmentajakoulutus Harjoittelun suunnittelu Liedon Pallo Hannu Paatelo.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
IFLA International Federation of Library Associations
Suomen Partiolaiset, UPM, NordicEdu
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Suomen kirjoituskurssi edistyneille

Hakalan kouluyhdistys Pulsa ry
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Oman alan lehdet (1) Käy lainaamassa oppilaitoksen kirjastosta oman alan lehti. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee oma sivu nimeltään ”Oman alan lehdet”)
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Kokkaus- ja askartelukurssi kerho-ohjaajille sekä kerholaisille
3D-grafiikka (2op) Kurssiasiaa Materiaalit:
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
Luovuusistunto Esittäjän nimi.
1B Tervetuloa vanhempainiltaan
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Terveiset Yö-ryhmästä
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Paimion Haka uudet joukkueet T-P-11mpainpalaveri
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Opiskeluhuollon palvelut
Naapuriapu Jokainen kirjoittaa lappuun (konkreettisen) asian, jolla voisi edistää avoimuutta (Tässä vaiheessa ei vielä kerrota, mitä seuraavaksi). Kun.
Jatkettu väliraportin ja nykytilan työstämistä.
Kerrokantasi kerrokantasi.hel.fi Petteri Laine ja Katja Henttonen
Minna Katela, Celia Marjo Kauttonen, Celia
Tervetuloa(lippukunnan/ryhmän nimi) Tammileiri-infoon
Osatyökykyisille tie työelämään
Esityksen transkriptio:

Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanketta toteuttaa kahdeksan suomalaista lasten ja nuorten järjestöä Hanke edesauttaa vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöjen toiminnassa Hanke edesauttaa vuotiaiden lasten osallisuutta järjestöjen toiminnassa Osallisuuden edistämisen välineenä toimii Mun Vuoro Osallistua! –nettisivusto Osallisuuden edistämisen välineenä toimii Mun Vuoro Osallistua! –nettisivusto

Mitä ja kenelle? Ohjaajille ja kerholaisille sivut sisältävät lasten osallistamista helpottavia ja edistäviä työkaluja. Työntekijät ja luottamushenkilöt voivat lukea sivuilta mitä mieltä lapset ovat harrastukseen liittyvissä asioissa. Tämän tiedon avulla he voivat huomioida lasten mielipiteet omassa työssään. Monipuolinen sisältö, kivaa tekemistä kaikille!

Etusivulla on lapsiryhmien mielipiteitä harrastukseen ja järjestöön liittyvissä asioissa Etusivulla on lapsiryhmien mielipiteitä harrastukseen ja järjestöön liittyvissä asioissa

Ohjaaja kirjaa lapsiryhmän mielipiteen minkä hanke julkaisee etusivulla. Ehdotuksista ohjaajat voivat saada ideoita osallistamisen edistämiseen toiminnassaan.

Ehdotuksen luominen on helppoa: 1.Otsikoi ehdotus ytimekkäästi ja mielenkiintoisesti 2.Kirjoita ehdotus tiiviisti: Mitä päätettiin, kuka päätti? Ehdotuksen jättäminen ei vaadi kirjautumista.

Lukutaitoisille lapsille suunnattu testi kertoo millainen osallistuja olet!

Pelin teemana on yhteisöllinen toimiminen. Peli soveltuu lukutaitoisille. Pelissä seikkailee hahmo nimeltään Turriainen. Peliä voi pelata vaikka koko kerho yhdessä!

Pelaajan tehtävänä on tutustua metsän väkeen ja saada heidät mukaan kerhotalon rakentamiseen hauskoja tehtäviä tehden.

SEURANTA Aiheesta päättäminen Kannanotto julkistetaan Päätöksenteko Esimerkki osallistamisprosessin vaiheista Esimerkin avulla ohjaaja voi selittää lapsiryhmälle osallistamisen tarkoitusta ja päämääriä.

Halutessaan ohjaaja voi tilata kerholleen tunnukset Chatin toteuttamista varten. Chatissa voidaan keskustella ja ideoida yhdessä esimerkiksi toiminnan kehittämistä. Chatit toteutetaan haluttuna ajankohtana kerho-ohjaajan valvonnassa. Halutessasi järjestää kerho-chatin, ole yhteydessä:

Ole mukana! Ota yhteyttä! GSM tai