PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ITÄ-UUSIMAA
Advertisements

Perusterveydenhuolto/työterveyshuolto Erikoissairaanhoito
LUVALLISET POISSAOLOT
KUNTO -projekti
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kommenttipuheenvuoro ”Kumppanin kylijessä”
MÄNNISTÖKOTI MÄNNISTÖNKATU 10, HAAPAJÄRVI puh
LUONNONLÄHEISTÄ PALVELUASUMISTA
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
Ikäihmisten perhehoidon käynnistäminen Kanta-Hämeessä
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
Asunto Sivakka konsernin asunnoista. Aluksi Asiakas -Ottaa yhteyttä -Käy hyvästä harjoituksesta omien asioiden hoidossa vapautumisen jälkeen -Kertoo sitoutumisesta.
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
4H-Yrityksen liiketoimintasuunnitelma
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
Joensuulaisten kehitysvammaisten ja vammaisten asumispalvelujen suunnitelma vuosille 2013–2017 Valmistuu keväällä 2012.
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Lupamenettelyt ja valvonta/ erityisryhmien asuminen Aluehallintoviraston toiminnan kannalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Aila.
Koulutuksen toteutus - vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke/ P-K - Yksi naapureista –hanke/Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Koulutuksen aikataulu.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Töissä Tukena Oy:n Imatran Poutapilven palvelukodissa
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
Ikäihmisten ravitsemus -ei vuosia elämään vaan elämää vuosiin
Willa Wanhan kulttuuri Kajaani Kulttuuri ”tietylle ihmisryhmälle ominaista käytöstä, tapoja ja historiaa” ”tietylle ihmisryhmälle ominaista.
Asemanseudun persoonat. Eläkeläinen Tärkeää mahdollisuus valmistella matka etukäteen ettei stressaa Matkustaessa tulee asemalle noin puoli tuntia ennen.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
Tampereen kaupungin työllisyydenhoidon palvelut
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Terveyskeskussairaala Osasto 1
Sosiaalinen syrjäytyminen
OMAISHOIDON TUKI. YLEISTÄ Laki omaishoidon tuesta /937 omaishoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta ja omaishoitoa tukevista palveluista.
Tuhoisa maanjäristys iski Nepaliin huhtikuussa 2015
Arjen kohtaamisia ja oppimisen oivalluksia - Kummiluokka-yhteistyö vammaisalalla Jyväskylä Marjaana Araneva Erityiskoulutus- ja päivätoimintayksikkö.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
OHJELMA  Tilaisuuden avaus ja vammaispalveluhankkeesta lyhyesti Anna-Leena Kontiainen  Miten tukiasukkaaksi Anna-Leena Kontiainen  Tukiasukkaan puheenvuoro.
Kuvat: Hoitotiivistelmä © Savon Vammaisasuntosäätiö/TEPA-projekti |
Kehityspoliklinikka/sosiaalityöntekijä Satu Seppelin-Kivelä.
INTERNATIONAL SUMMER SCHOOL Etelä- Korea. HAKEMINEN  Haku tapahtui asiossa olevan hakemuslomakkeen avulla.  Hakuaika on keväällä.  Tärkein kohta hakemisessa.
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
KOTIHOIDON LASKENNAN KOULUTUS Raija Kuronen.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Paijalan iltapäiväkerho. Toiminta-ajatus Tuusulassa koululaisten iltapäivätoiminta on lasten ja vapaa-ajan toimintaa tutussa paikassa, jossa aikuisen.
Lähiötalo -toimintamalli Kuntaliiton kilpailu 2015 Kirsti Kurki.
Käsityötoiminta 2017.
Provesta Oy Kaisla Provesta luottamuksellinen
Perusterveydenhuolto
Turvapuhelinpalvelu (kuva).
Samaan aikaan kun moni koti maailmalla on tuhoutunut,
Työpajatyöskentelyn yhteenveto
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Provesta Oy Messi Provesta luottamuksellinen
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Vanhusneuvostojen yhteistyöseminaari
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Minna Lahnalampi-Lahtinen Palvelupäällikkö Hoiva-asumisen palvelut
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Ikäihminen ja perhe muutoksessa Viides tapaaminen
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Palveluasuminen Suomen Kuurosokeat ry:n kuntoutumis- ja asumispalvelut tuottavat kuurosokeille ja kuuroille suunnattua asiakaslähtöistä palveluasumista.
Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään.
Esityksen transkriptio:

PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390 MÄNTYKOTI PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390

Mäntykodin toiminta- ajatus: Mäntykoti on autettu asumisyksikkö, jossa asuu eniten apua tarvitsevia kehitysvammaisia (tehostettua palveluasumista, henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden). Mäntykoti on kodinomainen toimintayksikkö. Mäntykodissa hoidetaan, ohjataan, tuetaan asukkaiden toimintakykyä yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Mäntykoti on kehitysvammaisen asukkaan oma koti, tavoitteena kodinomaisuus. Toiminnassa kunnioitetaan yksilön vapautta ja tahtoa ilmaista oma tahtonsa. Toiminnassa huomioidaan yksilön kehitystaso. Taataan kehitysvammaiselle turvallinen arki omassa kodissaan.

Mäntykodissa asuminen Mäntykoti kuuluu Peruspalvelukuntayhtymä Selänteeseen. Toiminta on vammaispalveluiden alaista. Vammaispalvelut ovat osa psykososiaalista linjaa. Mäntykotiin haetaan kehitysvammaisten palveluiden hakemuslomakkeella Mäntykodissa asuu tällä hetkellä yksitoista kehitysvammaista asukasta. Lisäksi on yksi tilapäishoito paikka eli intervallipaikka. Mäntykodin asukas tekee vuokrasopimuksen Reisjärven kunnan kanssa. Asukas voi hakea Kelalta eläkkeen saajan asumistukea. Hakemisasioissa auttaa palveluohjaaja. Mäntykodin asukas kalustaa oman huoneensa omilla tavaroilla ja huonekaluillaan. Asukas maksaa ylläpitomaksua Peruspalvelukuntayhtymä Selänteelle 13,80€/vrk. Ylläpitomaksuun sisältyy ateriat, vaate-, siivous -ja hygieniahuolto, yhteisen kaluston käyttö, kunnossapito ja huolto, puhelimen perusmaksu. Jos asukas käy työtoiminnoissa ylläpitomaksusta vähennetään päivä- ja työtoiminnan ylläpitomaksu. Poissaolovuorokaudet vähennetään asiakkaalta perittävästä palveluasumismaksusta.

Mäntykodissa asuminen Jokaiselle Mäntykodin asukkaalle on nimetty oma ohjaaja, joka vastaa asukkaan asioiden hoidosta. Asukkaalle laaditaan asumisen suunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan asumisen tavoitteet ja kuinka niitä on tarkoitus toteuttaa ja millä aikajänteellä. Ohjaajat kirjaavat päivittäin päivän tapahtumat ja asukkaan tuen, hoidon ja huolenpidon tarpeet raporttiin. Ohjaajat pitävät vuoron vaihdon yhteydessä raportin. Asukkaan edunvalvojan ja/tai omaisen kanssa sovitaan erityisesti raha-asioiden hoidosta. Ohjaajat pitävät kirjanpito kaikesta rahaliikenteestä. Meillä on aina avoimet ovet, joten sukulaiset, ystävät ja tutut ovat aina tervetulleita kyläilemään

Tilapäishoito Mäntykodissa tarjotaan kotihoidossa oleville kehitysvammaisille tilapäishoitoa. Tilapäishoitoon on oikeus kaikilla kehitysvammaisilla asiakkailla 36 vrk/vuodessa, (3vrk/kk). Peritään ylläpitomaksu/vrk. Tilapäishoitoon on käytössä oma huone. Tilapäishoito varataan palveluohjaajan kautta varauslomakkeella tai puhelimitse p.040 3008 236. Kiireellisissä hoidon tarpeessa voi olla iltaisin ja viikonloppuisin yhteydessä suoraan Mäntykodille. Tilapäishoitoon tulija tarvitsee mukaan omat vaatteet, omat hygieniatuotteet (hammasharja, deodorantti, hiustenpesuaine), ja dosetin (lääkelista) sekä halutessaan voi ottaa mukaan omaa rahaa, jos haluaa tehdä ostoksia kylällä. Jokaiselta uudelta asiakkaasta ja hänen omaisiltaan kysellään hänen tavoista, hoidosta ja huolenpidosta. Asiakkaan tiedot kirjataan esitietolomakkeelle. Kun kotona asiakkaan hoito-ohjeissa (lääkitys yms.) tapahtuu muutoksia ja hän seuraavan kerran tulee Mäntykodille on muutokset ilmoitettava ohjaajille, jotta voimme taata turvallisen arjen Mäntykodilla. Tilapäishoidossa olevista asiakkaista pidetään samalla tavalla raporttia kuin vakituisista asukkaista. Jos on sattunut jotain poikkeavaa tiedotamme asian kotiin.

Yhteystiedot Mäntykoti Pyykkiniementie 8 85900 REISJÄRVI Ohjaajat p. 040 3008 390, _mantykoti@selanne.net vs.Palveluohjaaja (vastaava ohjaaja) Meeri Haikara, Reisjärventie 8A,85900 REISJÄRVI p. 040 3008236, meeri.haikara@selanne.net Vammaispalveluiden vs.johtaja: Päivi Jääskeläinen, PL 66, 85801 HAAPAJÄRVI.p. 044 4457 675 Hyvinvointilinjan palveluujohtaja: Anita Laitinen, PL 66, 85801 HAAPAJÄRVI.p. 044 4456 825