HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka 24.10.2012. Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? 20.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Jääkiekkoliitto ry / Erotuomarikoulutus
Advertisements

TOIMITSIJAKOULUTUS SJL / Erotuomarikoulutus / Peruskurssi2 Yleistä toimitsijatehtävistä •Seuran nimeämiä toimitsijoita koskevat.
PELAAJIEN TURVALLISUUS
Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFAsta ja UEFAsta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja tarkennuksia.
TAPAUS 1 • Joukkueen A pelaaja kuljettaa renkaan siniviivan yli keskialueelta omalle hyökkäysalueelleen. Mitä tuomari tekee?
Suomen Jääkiekkoliitto 2012
TOIMITSIJAKOULUTUS Tiina Pelander.
Harrastekiekon starttipalaveri harrasteliigat
Harrastekiekon starttipalaveri III-V divisioonat Suomen Jääkiekkoliitto1.
TOIMITSIJAKOULUTUS Pöytäkirjan täyttäminen
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
Suomen Jääkiekkoliitto / Kimmo Oikarinen1 D- junioreiden YA/SM pelaaminen
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Internal Use Only KERTAUSKURSSI Internal Use OnlyLINJAUKSETEROTUOMARIVIRHE: Kun erotuomari toteaa tehneensä ottelun kuluessa pelisääntöjen.
SEURATOIMITSIJAKOULUTUS
SEURATOIMITSIJAKOULUTUS
SEURATOIMITSIJAKOULUTUS
Sääntötietoutta.
P06-joukkueen vanhempainilta
FC HALIKKO P07-turnaus Otteluohjelma Paikka: Hippo-arena KHT, Halikko (kolme kenttää) Alkaen: Klo 10:00 Liiga-taso: kuusi joukkuetta Ykkös-taso:
E-Kinkunsulatusturnaus Raksila 2, Oulu.
Tuomaritoiminta Muutoksia kaudelle 2010 *Rangaistusjärjestelmä *Pelitekojen mitätöinti poistuu *Kaikki täsmennykset / muutokset on tehty huomioiden:
Rannelaukaus Lajitaito
TOIMITSIJAKOULUTUS syksy 2014
KORIPALLON VIRALLISET PELISÄÄNNÖT 2014
Syyskokous GrIFK Kauniaisten Jäähalli.
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
RaKen ja JoKin T99-02 joukkue järjestää aikuisharrasteturnauksen LA klo , Tervetuloa! Pelitapa ja aika (Järjestävä joukkue pidättää.
PORVOO.  Syyslämäriturnaus järjestetään kuudelle A-tasoiselle joukkueelle  Turnauksen alkusarja pelataan kahdessa 3:n joukkueen alkulohkossa.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
T YTÖT 00 ALOITUSPALAVERI KAUDELLE Jäähallin kokoustila.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Harrastekiekon starttipalaveri Stadi- ja Töölöliigat
Korpilahden Martti En -03 KAUSI Sisältö Joukkueen ja vanhempien pelisäännöt Joukkueen Toimintasuunnitelma 2014 Joukkueen maksut Lisenssi asiat Varainhankinta.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
JOUKKUETOIMITSIJAT JÄÄKIEKKO-OTTELUSSA 1. OTTELUTOIMITSIJAT 2.
SEURATOIMITSIJA Suomen Jääkiekkoliitto1.
Jalkapallo Aapo Manni.
Tilanne 1: Hyökkäävän joukkueen pelaaja roikottaa mailaansa ringetteviivan väärällä puolen. Mikäli tulkitaan rikkeeksi (tahallinen: maila jatkaa roikkumistaan.
SaTu tehtävät Juniori Hermes.
Seuratoimitsijakoulutus
TI-TU Tilastointi ja tulospalvelukoulutus Syyskuu 2017
PELIN IDEA.
Eteläisen-alueen Aluemestaruus Turnaus HIK ja HIKU
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT
VANHEMPIEN PELIKIRJA 4K-SÄÄNTÖ: KOMMUNIKOI, KULJETA, KANNUSTA ja KUSTANNA Kommunikoi: keskustele yhdessä toimijoiden kanssa Kuljeta: tarjoa lapsellesi.
Salibandy Niko Malm.
ammattiin AKTIIVISESTI PORVOOLAINEN KEILAPALLO
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT
KJT Haukat 02 Iso tavoite opetella urheilullisuutta ja elämänhallintaa
Kotipelin järjestäminen Blues-turnaus Joukkueen vaatetus
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
Joukkueen päivitetyt pelisäännöt
Jalkapallo.
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
LISÄKILPAILUSÄÄNTÖMUUTOSESITYKSET
Kuuluttaja jääkiekko-ottelussa
MAALIVAHTIPELI ja MAALIVAHTIVALMENNUS
Huomioitavaa pienpesiksen pelaamisessa
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
”Vanhojen” tuomarien koulutus
Vanhojen tuomarien koulutus
KERTAUSKURSSI 2014 Säännöt 2014.
Esityksen transkriptio:

HARRASTE- JA SENIORISÄÄNNÖT Kotka

Mitä tarvitaan harrastekiekon pelaamiseen? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus2

Mitä tarvitaan? voimassaoleva SJL:n pelipassi. Kypärä & visiiri tai kokokasvosuojus. Kaulasuoja Maalivahdit: –Harraste- ja seniorisarjoissa saa pelata kaikilla maalivahdeille valmistetuilla varusteilla, jotka täyttävät sääntökirjan vaatimukset. Suomen Jääkiekkoliitto / Jere Lahti

Pelisäännöt? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus4

PELISÄÄNNÖT Lyöntilaukaus on kielletty. –Lyöntilaukauksen raja on kiekon lyönti jäästäkohotetulla mailalla. Lyöntilaukauksesta tuomitaan pieni rangaistus. Mikäli pelaaja hämää ja on tekevinään lyöntilaukauksen, peli katkaistaan ja aloitus siirretään rikkoneen joukkueen puolustusalueen aloituspisteelle. Korkealla mailalla pelaaminen –Korkealla mailalla pelaamisessa noudatetaan normaalia korkean mailan säännöstöä Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus5

PELISÄÄNNÖT Taklaukset on kielletty. –Kiilaaminen on sallittu, määräävä tekijä on sama luistelusuunta... Laitataklauksesta, selästä taklaamisesta ja päähän kohdistuvista taklauksista tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus käytöksestä tai ottelurangaistus. Jos vastustaja loukkaantuu tuomitaan ottelurangaistus (25 min). Molemmat joukkueet saavat vaihtaa pelaajia vapaasti pitkän kiekon jälkeen Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus6

Rangaistukset? Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus7

RANGAISTUKSET Kolmas 2 minuutin rangaistus aiheuttaa pelaajan poistamisen pelistä. –Sijainen istuu 3. rangaistuksen –”Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon” tai RL johtavia rangaistuksia ei lasketa kertymään. Kaikki yhtäaikaiset samansuuruiset rangaistukset korvataan, eli peliä pyritään pelaamaan mahdollisimman monella pelaajalla kentällä. (Aina 5- 5 jos mahdollista, jäähyt päättyvät sitten katkoilla) Kotkassa kumoutumiset normaalien jääkiekkosääntöjen mukaan! Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus8

RANGAISTUKSET Käytösrangaistus erotuomarin harkinnan mukaan 2 min tai 10 min. –Kymi-Saimaan sarjoissa tiukennettu sääntöä niin, että 10 min käytösrangaistuksen saanut pelaaja poistetaan pelistä Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus9

RANGAISTUKSET 5 min + pelirangaistus –Pelaaja poistetaan pelistä, ei sijaista aitioon  Automaattinen 1 pelin pelikielto, kurinpitäjä ilmoittaa jos lisää tulee käsittelyn jälkeen. –Maalivahti saa jatkaa peliä, jos vain yksi maalivahti pöytäkirjassa. Ottelurangaistus (25 min) –Pelaaja poistetaan pelistä, ei sijaista aitioon  Automaattinen pelikielto toistaiseksi kunnes ilmoitetaan pelikiellon pituus. –Maalivahti poistetaan pelistä, voidaan pukea kenttäpelaaja Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus10

Tämän kauden teemat ja painotukset Kotkan harrastekiekossa Maila on tarkoitettu kiekon pelaamiseen -> huitomisiin ja koukkuihin kiinnitetään huomiota. (ei myöskään ”maalinedustapeliä” mailalla.) Suunsoitto kuuluu muualle kuin ”kuntokiekkoiluun” Kiinnitetään huomiota taklauksiin. (Vahingossakaan ei voi ajaa päin) Joukkueella on oikeus sopia vastajoukkueen kanssa ”lainapelaajista”, jotta saadaan 7 kenttäpelaajaa kasaan. Joukkueiden yhdysmiehet ovat velvollisia ilmoittamaan pelien perumisesta hyvissä ajoin saman päivän aikana. Maksu tuomareille pitää toimittaa ennen peliä Suomen Jääkiekkoliitto / Erotuomarikoulutus11