Esitys aiheesta: "SEURATOIMITSIJAKOULUTUS"— Esityksen transkriptio:

Kouluttajina tänään S-K alueen toimitsijakouluttaja Jarmo Kauhanen K-S alueen toimitsijakouluttaja Laura Huittinen Suomen Jääkiekkoliitto

Antaa tietoa ja valmiuden aloittaa seuratoimitsijatehtävissä. Tuottaa hyviä seuratoimitsijoita jääkiekon hyväksi. Suomen Jääkiekkoliitto

5 Suomen Jääkiekkoliitto
KURSSIN TAVOITE Suomen Jääkiekkoliitto

6 Suomen Jääkiekkoliitto
Tietää tehtävät ottelutapahtumassa. Osata sääntöjen perusteet mm. yleisimmät rangaistukset. Tietää mistä tarvittavan tiedon löytää. Suomen Jääkiekkoliitto

7 Suomen Jääkiekkoliitto
YLEISTÄ Suomen Jääkiekkoliitto

8 YLEISTÄ TOIMITSIJATEHTÄVISTÄ
Tuomarikortillisia toimitsijoita koskevat säännöt ja ohjeet koskevat myös seuran nimeämiä toimitsijoita. Kun tulet otteluun toimitsijaksi, olet samaa joukkuetta TUOMARISTON kanssa. Toiminta on tasapuolista ja noudattaa SJL-sääntöjä. Pyrkiminen täydellisyyteen, - kurinpitomenettely koskee myös toimitsijoita. Valmistaudu otteluun huolella . Suomen Jääkiekkoliitto

9 OTTELUUN VALMISTAUTUMINEN
Ole ajoissa paikalla, tehtävästä riippuen. Pukeutuminen - EI seura-asussa toimitsijatehtäviin (puolueettomuus). - Huomioi olosuhteet, pukeudu lämpimästi. Varusteet (tehtävästä riippuen) - Kynä, paperia, viivotin,,, - Sekuntikello ja pilli. Suomen Jääkiekkoliitto

10 Suomen Jääkiekkoliitto
TOIMITSIJA MÄÄRÄ Ottelussa on oltava vähintään seuraavat toimitsijat: - Kirjuri / Satu - Ajanottaja / Tulostaulunhoitaja - Vara-aika kello - Kaksi rangaistusaition valvojaa - Kuuluttaja, kirjuri voi tarvittaessa kuuluttaa Sarjatasosta riippuen, lisäksi: - Kaksi peliajan tilastointiin - Laukaisukartan tilastointi - SML lisäksi +,- tilasto ja syötön nimeäjä Suomen Jääkiekkoliitto

11 Suomen Jääkiekkoliitto
KIRJURI Suomen Jääkiekkoliitto

12 Suomen Jääkiekkoliitto
KIRJURIN TEHTÄVÄT Kirjuri on toimitsijoiden esimies. Kirjuri saapuu otteluun viimeistään tunti ennen ilmoitettua pelin alkamisajankohtaa. Noutaa (tuodaan) pelaajaluettelot joukkueilta, joissa on kokoonpanot sarjatason mukaan sekä joukkueenjoht. allekirjoitus, nimen selvennys ja puh.nro, josta tavoittaa pelitapahtuman aikana. Suomen Jääkiekkoliitto

13 Suomen Jääkiekkoliitto
Kirjoittaa ottelupöytäkirjaan pelaajat, kapteeniston, toimihenkilöt, ottelun numero, sarjataso, pelipaikka ja päiväys. Täytä TIKKUKIRJAIMIN. Tuomari tarkistaa pöytäkirjan ja allekirjoitukset ennen pelin alkua. Pelin alkaessa kirjataan alkamisaika sekä pelaavat maalivahdit. Suomen Jääkiekkoliitto

14 Suomen Jääkiekkoliitto
Pelitapahtumat kirjataan ensin apupaperille, siirretään myöhemmin pöytäkirjaan. Ottelun aikana kirjurin tehtävänä on saattaa pöytäkirja siihen kuntoon, että se on oikein täytetty ja vastaa pelin kulkua ja että tuomaristo voi hyväksyä sen pelin päätyttyä. Ottelun jälkeen on AINA oltava pöytäkirja, oli tilanne mikä tahansa. Suomen Jääkiekkoliitto

15 Pöytäkirjan yläosa (ottelun tunnistetiedot)
Suomen Jääkiekkoliitto 2014

16 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Pöytäkirjan joukkuetiedot (nimet, maalit ja rangaistukset) Mestis ja NSML Suomen Jääkiekkoliitto 2014

17 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Pöytäkirjan alaosa (ottelun tulos, mv-tiedot, aikalisät, allekirjoitukset) Siis näin: Suomen Jääkiekkoliitto 2014

18 Pöytäkirjan joukkuetiedot (nimet, maalit ja rangaistukset) muut sarjat

19 PÖYTÄKIRJAN PELITILANNE MERKINNÄT
M-Sarake, joukkueen tekemät maalit numeroidaan juoksevalla numeroinnilla alkaen ykkösestä. E-Sarake, mahdollista erikoistilannetta kuvaava kirjainlyhenne: Suomen Jääkiekkoliitto

20 Tarkennus vajaalukuisuuteen (kertausta)

21 SAMANAIKAISET RANGAISTUKSET
Kun samalla pelikatkolla tuomitaan kummankin joukkueen pelaajille yhtä monta pientä rangaistusta, isoa rangaistusta tai ottelurangaistusta yhtä pitkäksi aikaa, tällaisia rangaistuksia kutsutaan toisensa kuittaaviksi tai samanaikaisiksi rangaistuksiksi, vaikka rangaistavia pelaajia olisi eri määrä. Kun tällaisia rangaistuksia määrätään, näin rangaistut pelaajat korvataan jäällä välittömästi ja niitä ei katsota siirretyiksi rangaistuksiksi. TÄHÄN SÄÄNTÖÖN ON AINOASTAAN YKSI POIKKEUS: Jos joukkueiden pelatessa jäällä täydellä miehityksellä ja SAMALLA PELIKATKOLLA tuomitaan ainoastaan YKSI pieni rangaistus KUMMANKIN joukkueen YHDELLE pelaajalle, nämä rangaistukset kärsitään ILMAN SIJAISKÄRSIJÄÄ (kentällä jatketaan 4-4). Suomen Jääkiekkoliitto 2014

22 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Esimerkkejä B maali ajassa 10:50 K6 ja V8 EI kumoudu, alkutilanne oli kentällä 5 - 5 10:30 kentällä 3-4 tilanne K7 päättyy vierasjoukkueen YV-maaliin Suomen Jääkiekkoliitto 2014

23 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
A maali ajassa 10:50 K6 5 min istuu sijainen, V8 2 min päättyy kotijoukkueen YV maaliin. V12 sijainen istuu 5 min. Suomen Jääkiekkoliitto 2014

24 Suomen Jääkiekkoliitto 2014
Pöytäkirjamerkinnät Iso rangaistus (5 min) ja automaattinen pelirangaistus (20 min). Kaksi erillistä rangaistusta. Isoon rangaistukseen syykoodiksi tuomarin ilmoittama syy ja automaattinen pelirangaistus on aina järjestelmässä syykoodilla 28-PR. Pelirangaistus päättyy aina ottelun loppuun. Ottelurangaistus (25 min) Rangaistusminuuttimääräksi 25 ja syykoodiksi järjestelmään tuomarin ilmoittama syy. Pöytäkirjaan syykoodiksi OR. Jos ei kumoudu, niin pelikelloon minuuttimääräksi 5 minuuttia, jonka sijainen sovittaa. Ottelurangaistus merkitään pöytäkirjaan päättyneeksi 5 minuuttia alkamisesta. KUMOUTUNEISIIN 5min/OR-rangaistuksiin ei tarvita sijaisia! Suomen Jääkiekkoliitto 2014

25 Suomen Jääkiekkoliitto 2014

26 KIRJURIN TEHTÄVÄT ottelun päätyttyä
Kirjaa päättymisaika, yleisömäärä sekä maalit, mv-torjunnat ja mv-peliaika yhteensä. Rangaistukset yhteen (määrä ja min) rangaistussarakkeiden sulkemiseen tuomareilta lupa, muut sarakkeet voi sulkea Oma ja erotuomareiden allekirjoitus (sin.) sekä huomautukset tuomarin ohjeiden mukaan. Suomen Jääkiekkoliitto

27 Suomen Jääkiekkoliitto
Kopio vierasjoukkueelle Kopio tuomareille heidän sitä pyytäessä. Kotijoukkue säilyttää alkuperäiset pelaajaluettelot ja pöytäkirjan. Suomen Jääkiekkoliitto

28 Suomen Jääkiekkoliitto
AJANOTTAJA Suomen Jääkiekkoliitto

29 AJANOTTAJA / TULOSTAULUNHOITAJA
Saapuminen otteluun ajoissa, huomio sarjataso. Ylemmissä sarjoissa käytetään lämmittelyjaksoa, jonka aikana kello käy alaspäin. Aseta kellon asetukset sarjatason sääntöjen mukaan. - erän-ja erätauonpituus, kellon käyntisuunta ylös (0-20) tai alas (20-0 esim.Mestis). Tarkista myös onko mahd.jatkoaika. Suomen Jääkiekkoliitto

30 Suomen Jääkiekkoliitto
Ajanottaja antaa äänimerkin lämmittelyjakson päättymisen merkiksi. Kuittaa tuomarille valmiudesta aloittamaan ajanotto. Käytät kelloa ottelun kulun mukaisesti, tuomarin pillin ääntä seuraten. Päivittää tulostaulua maalien ja rang.osalta. Suomen Jääkiekkoliitto

31 Suomen Jääkiekkoliitto
Ilmoittaa peliajan kirjurille ja kuuluttajalle pelitapahtumien yhteydessä. - peliajan ollessa laskeva, ilmoita pelattu aika - esim. kellossa 12:34, pelattu aika on 7:26 Ilmoittaa kuuluttajalle erien viim.min. lähestyessä 1 ja 2 erä 1min ja 3 erä 2min. Ilmoitus joukkueille ja tuomareille erätauon päättymisestä, 6 ja 3 min. 10 min tauko ilmoitus n.8 min kohdalla Mittaa aikalisän pituuden (30 sek) ja ilmoittaa sen päättymisestä kuuluttajalle. Suomen Jääkiekkoliitto

32 Suomen Jääkiekkoliitto
KUULUTTAJA Suomen Jääkiekkoliitto

33 Suomen Jääkiekkoliitto
KUULUTTAJA Tutustu ennen peliä kokoonpanoon, joukkueiden virallinen nimi, palaajanimet, tuomariston kokoonpano sekä sarjataso / lohko. Esittele itsesi ja toivota vierasjoukkue tervetulleeksi pelipaikalle. Luettele kokoonpanot ennen ottelun alkua, vieras ensin sekä tuomaristo. Huomio sarjan erikoisohjeet. Suomen Jääkiekkoliitto

34 Suomen Jääkiekkoliitto
Kuuluta ottelun viralliset tapahtumat, maalintekijä ja syöttäjät, rangaistukset, rangaistusten päättymiset, aikalisät ja erien viimeiset minuutit, sekä tuomarin määräämät kuulutukset. Rangaistuskuulutuksissa vierasjouk. saamat ensin. Musiikin soittaminen on aikalisän aikana kielletty, samoin jos kentällä on loukkaantunut pelaaja. Mainosten kuuluttaminen pelin käydessä on kielletty. Kuulutusohjeita: Virallinen sääntökirja, liite 2 ja 3 Suomen Jääkiekkoliitto

35 Suomen Jääkiekkoliitto
RANGAISTUSAITION VALVOJA Suomen Jääkiekkoliitto

36 RANGAISTUSAITION VALVOJA
Rangaistusaition valvojien tehtävänä on huolehtia siitä, että rangaistut pelaajat pääsevät oikeassa järjestyksessä oikea-aikaisesti takaisin peliin. Hänen on osattava sääntökirjan rangaistusesimerkit. Rangaistusaitioiden valvojien on - Luetteloitava kaikki rangaistukset. - Merkittävä ylös niiden alkamis-ja päättymisajat. - Oltava koko ajan selvillä rangaistusten kulusta ja siirrettyjen rangaistusten alkamisesta Suomen Jääkiekkoliitto

37 Suomen Jääkiekkoliitto
Oltava koko ajan selvillä siitä kuka rangaistuista pelaajista tai heidän sijaisistaan pääsee mahdollisesti pois vastustajan maalista. Otteluissa, missä tilastoidaan mv-torjunnat, laskee oman pelipäänsä torjunnat. Varmistaa, että aitiossa on pyyhepaperia ja vesipullo sekä aitio on siistin oloinen. Suomen Jääkiekkoliitto

38 Suomen Jääkiekkoliitto
RANGAISTUKSET Suomen Jääkiekkoliitto

39 SÄÄNTÖKIRJA 501 – PIENI RANGAISTUS
Pieni rangaistus = kaksi (2) minuuttia. Pelaaja poistetaan kahdeksi minuutiksi rangaistusaitioon. Joukkue pelaa ”vajaalla” kaksi minuuttia. Suomen Jääkiekkoliitto

40 Suomen Jääkiekkoliitto
502 - JOUKKUERANGAISTUS Joukkuerangaistus = kaksi (2) minuuttia. Joukkuerangaistuksessa poistetaan rikkeen aikana ( vrt. väärän vaihdon rangaistuksessa pelin katkaisuhetkellä ) jäällä ollut pelaaja rangaistusaitioon kahdeksi minuutiksi. Joukkue pelaa ”vajaalla” kaksi (2) minuuttia. Suomen Jääkiekkoliitto

41 Suomen Jääkiekkoliitto
503 – ISO RANGAISTUS Ison rangaistuksen lisäksi tuomitaan kaikissa tapauksissa pelaajalle myös automaattinen pelirangaistus (PRK). Ison rangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelun loppuajaksi pukuhuoneeseen. Sijainen rangaistusaitioon. poikkeus: E-jun ja harrastesarjat, ei sijaiskärsijää. Joukkue pelaa ”vajaalla” viisi (5) minuuttia. Suomen Jääkiekkoliitto

42 Suomen Jääkiekkoliitto
504 - KÄYTÖSRANGAISTUS Käytösrangaistus = kymmenen (10) minuuttia. Harrastesarjoissa on myös 2 min pieni käytösrangaistus. Käytösrangaistus on henkilökohtainen. Tämä ei aiheuta joukkueelle ”vajaalukuisuutta”. Ensimmäisen käytösrangaistuksen saanut pelaaja (poislukien maalivahti) poistetaan rangaistusaitioon kymmeneksi minuutiksi. Jos pelaaja ottaa samassa pelissä toisen käytösrangaistuksen, niin se muutetaan pelirangaistukseksi (PRK), ja pelaaja poistetaan näin ollen pukuhuoneeseen ottelun loppuajaksi. Suomen Jääkiekkoliitto

43 505 – PELIRANGAISTUS (PRK)
Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, jolle tuomitaan pelirangaistus, poistetaan pukuhuoneeseen ottelun loppuajaksi. Ei aiheuta itsessään joukkueelle ”vajaalukuisuutta”. Merkitään pöytäkirjaan 20 –minuuttisena. Pöytäkirjassa päättymisaika on pelin päättymisaika. Pelirangaistukseen johtanut tilanne on tuomarin raportoitava AINA kurinpitäjälle. Suomen Jääkiekkoliitto

44 507 – OTTELURANGAISTUS (OR)
Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö, jolle tuomitaan ottelurangaistus, poistetaan pukuhuoneeseen ottelun loppuajaksi. Merkitään pöytäkirjaan 25 –minuuttisena. Joukkue pelaa ”vajaalla” viisi (5) minuuttia. Pöytäkirjassa päättymisaika 5 min jälkeen. Ottelurangaistukseen johtanut tilanne on tuomarin AINA raportoitava kurinpitäjälle. esim. huitomisesta annettu OR merk. syykoodi 18 - OR ) Suomen Jääkiekkoliitto

45 512 - Samanaikaiset rangaistukset
Kun samalla pelikatkolla määrätään kummankin joukkueen pelaajille yhtä monta ja yhtä pitkää rangaistusta (pieni, iso tai ottelurangaistus), tällaisia rangaistuksia kutsutaan: SAMANAIKAISIKSI RANGAISTUKSIKSI = KUMOUTUVA = K Kun tällaisia rangaistuksia määrätään, näin rangaistut pelaajat korvataan jäällä välittömästi ja niitä ei katsota siirretyiksi rangaistuksiksi. Niissä tapauksissa, joissa rangaistut pelaajat jäävät peliin, heidän on mentävä rangaistuspenkille ja he eivät saa lähteä rangaistuspenkiltä ennen ensimmäistä pelikatkoa heidän rangaistusaikansa päätyttyä. TÄHÄN SÄÄNTÖÖN ON AINOASTAAN YKSI POIKKEUS (katso tämän säännön kohta d): Jos joukkueiden pelatessa jäällä täydellä miehityksellä, tuomitaan SAMALLA PELIKATKOLLA ainoastaan YKSI pieni rangaistus KUMMANKIN joukkueen YHDELLE pelaajalle, nämä rangaistukset kärsitään ILMAN SIJAISKÄRSIJÄÄ. Suomen Jääkiekkoliitto

46 Rikkeet pelaajia kohtaan
Suomen Jääkiekkoliitto 46

47 RIKKEET PELAAJIA KOHTAAN
520 LAITATAKLAUS 521 MAILAN PÄÄLLÄ LYÖMINEN 522 RYNTÄYS 523 SELÄSTÄ TAKLAAMINEN 524 LEIKKAAMINEN 525 POIKITTAINEN MAILA 526 KYYNÄRPÄÄTAKLAUS 527 KOHTUUTTOMAN KOVA PELI 528 NYRKKITAPPELU TAI VÄKIVALTAISUUS 529 PÄÄLLÄ ISKEMINEN 530 KORKEA MAILA 531 KIINNIPITÄMINEN 532 MAILASTA KIINNIPITÄMINEN 533 KOUKKAAMINEN 534 ESTÄMINEN 535 POTKAISEMINEN 536 POLVITAKLAUS 537 HUITOMINEN 538 KEIHÄSTÄMINEN 539 KAMPITUS 540 PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS 541 VARTALOTAKLAUS NAISILLA Suomen Jääkiekkoliitto 47

48 507 – Ottelurangaistus (OR)
Mahdolliset rangaistukset Aina 5 min vajaalla Merkitään pöytäkirjaan 25 min mittaisena Suomen Jääkiekkoliitto 48

49 Suomen Jääkiekkoliitto
508 - Rangaistuslaukaus Suomen Jääkiekkoliitto 49

50 Suomen Jääkiekkoliitto
520 - Laitataklaus Pelaajalle, joka vartalotaklauksella, poikittaisella mailalla, kyynärpää-taklauksella, ryntäämällä tai kampittamalla aiheuttaa vastustajan rajun kaatumisen laitaa vasten Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto 50

51 521 - Mailan päällä lyöminen
Mailan päällä lyöminen kuvaa tilannetta, jossa pelaaja käyttää ylemmän käden yläpuoleista mailan varren osaa vastustajan taklaamiseen Mahdolliset rangaistukset min (jos ei osu) 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto 51

52 Suomen Jääkiekkoliitto
522 - Ryntäys Ryntäyksellä tarkoitetaan tilannetta, jossa taklaava pelaaja vauhtia otettuaan rajusti taklaa vastustajaa (distance travelled violently checks) Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto 52

53 Suomen Jääkiekkoliitto
523 - Selästä taklaaminen Selästä taklaus on tilanne, jossa taklattava pelaaja ei ole tietoinen uhkaavasta taklauksesta, ja täten hän ei voi suojata itseään, ja lisäksi kosketus tapahtuu hänen vartalonsa selkäpuolelta Mahdolliset rangaistukset 2 min + automaattinen 10 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto 53

54 Suomen Jääkiekkoliitto
524 - Leikkaaminen ”Leikkaaminen” on teko, jossa heittäydytään vastustajan polviin tai niiden alapuolelle, rynnätään tai kaadutaan vastustajan polviin, kun häntä on lähestytty takaa, sivulta tai edestä Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto 54

55 Suomen Jääkiekkoliitto
525 - Poikittainen maila “Poikittainen maila” tarkoittaa pelaajan taklaamista jäästä kohotetulla, kaksin käsin pidetyllä mailalla Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto 55

56 Suomen Jääkiekkoliitto
526 – Kyynärpäätaklaus ”taklaa vastustajaa kyynärpäällä” Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto 56

57 528 – Nyrkkitappelu tai väkivaltaisuus
”syyllistyy tarpeettomaan väkivaltaisuuteen” Mahdolliset rangaistukset Väkivaltaisuus 2 min 2+2 min 5 min + automaattinen PRK HUOM!!! EI Ottelurangaistus Nyrkkitappelu Aloittaa nyrkkitappelun Ottelurangaistus Lyötynä lyö tai yrittää lyödä takaisin Suomen Jääkiekkoliitto 57

58 Suomen Jääkiekkoliitto
530 - Korkea maila ”Pelaajalle, joka pitää mailaa tai sen osaa olkapäänsä korkeuden yläpuolella ja aiheuttaa mailallaan kontaktin vastustajaan” Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Vahinko 2+2 min Suomen Jääkiekkoliitto 58

59 Suomen Jääkiekkoliitto
531 - Kiinnipitäminen ”Pelaajalle, joka pitää kiinni vastustajasta käsillään tai mailallaan tai millä muulla tavalla tahansa” Mahdolliset rangaistukset 2 min HUOM ! Merkkiä ei käytetä Kypärästä, kasvosuojuksesta tai vetää tukasta => väkivaltaisuus 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Suomen Jääkiekkoliitto 59

60 532 - Kiinnipitäminen vastustajan mailasta
”Pelaajalle, joka pitää käsillään tai millä muulla tavalla tahansa kiinni vastustajan mailasta” Mahdolliset rangaistukset 2 min Suomen Jääkiekkoliitto 60

61 Suomen Jääkiekkoliitto
533 - Koukkaaminen Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK OR Loukkaantuu Ottelurangaistus ”Pelaajalle, joka estää tai yrittää estää vastustajan etenemistä koukkaamalla tätä mailallaan” Suomen Jääkiekkoliitto

62 Suomen Jääkiekkoliitto
534 - Estäminen ”Pelaajalle, joka estää tai haittaa kiekottoman vastustajan etenemistä” Tätä sääntöä sovelletaan kaikkeen mahdolliseen estämiseen, kuten mailan lyöminen vastustajan kädestä, ja mailansa pudottaneen pelaajan estäminen saamasta mailaansa takaisin haltuunsa. Pelaajan, joka viimeksi kosketti kiekkoa - ei maalivahdin - katsotaan olevan “kiekollinen pelaaja”. Mahdolliset rangaistukset 2 min Suomen Jääkiekkoliitto

63 Suomen Jääkiekkoliitto
536 - Polvitaklaus ”Pelaajalle, joka taklaa vastustajaa polvella” Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto

64 Suomen Jääkiekkoliitto
537 - Huitominen ”Pelaajalle, joka estää tai yrittää estää vastustajan etenemistä mailallaan huitoen” Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto

65 Suomen Jääkiekkoliitto
538 - Keihästäminen ”Keihästäminen tarkoittaa vastustajan iskemistä mailan lappeen kärjellä, jolloin ote mailasta voi olla molemmilla tai vain toisella kädellä” Mahdolliset rangaistukset min (jos ei osu) 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto

66 Suomen Jääkiekkoliitto
539 - Kampitus ”Pelaajalle, joka käyttää mailaansa, polveaan, jalkaansa, käsivarttaan, kättään tai kyynärpäätään siten, että se aiheuttaa vastustajan kompastumisen tai kaatumisen” Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto

67 540 - Pään tai niskan alueelle kohdistuva taklaus
”Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen tai iskun, millä vartalonsa tai varusteensa osalla hyvänsä, vastustajan pään tai niskan alueelle tai ”ohjaa” tai ”painaa” vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten” Mahdolliset rangaistukset 2 + automaattinen 10 min 5 min + automaattinen PRK Ottelurangaistus Loukkaantuu Suomen Jääkiekkoliitto

68 541 - Naisten vartalotaklaus
”Naisten jääkiekossa, jos pelaaja taklaa suoran vartalotaklauksen” Mahdolliset rangaistukset 2 min 5 min + automaattinen PRK Suomen Jääkiekkoliitto