Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

”Vanhojen” tuomarien koulutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "”Vanhojen” tuomarien koulutus"— Esityksen transkriptio:

1 ”Vanhojen” tuomarien koulutus
Paikka ja aika

2 Sääntömuutokset Rangaistuksen ”Sulkeminen ottelusta loppuajaksi” seuraukseksi muutetaan sulkeminen ottelusta loppuajaksi ja 1 piste pelaajan tai pelinjohtajan rangaistustilille. Rangaistuksen ”Ottelurangaistus” seuraukseksi muutetaan sulkeminen ottelusta loppuajaksi, mahdollisuus vaihtopelaajan ottamisesta peliin ja 2 piste pelaajan tai pelinjohtajan rangaistustilille.

3 Sääntömuutokset Rangaistusten perusteita järjestellään siten, että rangaistuksen ”Sulkeminen ottelusta loppuajaksi” perusteiksi kirjataan lievä fyysinen kontakti, törkeä provosointi, törkeä kielenkäyttö ja toisen pallon tahallinen peliin ottaminen. Ottelurangaistuksen perusteiksi kirjataan fyysinen loukkaus pelaajaa, tuomaria tai yleisöä kohtaan, töniminen, lakin silmille vetäminen tai hiekan pöllyttely kasvoille, loukkaavien käsimerkkien näyttäminen, pallon tahallinen katsomoon lyöminen, jos tapahtunut on aiheuttanut fyysisen vamman ja 1 rangaistuspisteen rikkomuksen uusiutuminen.

4 Sääntömuutokset Varoituksen syihin tarkennetaan pelinjohtajan luvaton kentälle tulosta pelitilanteessa, pallon tahallinen heittäminen pois kenttäalueelta ja provosointi. Sääntöihin tarkennetaan peli- ja toimitsijakieltomäärittelyt.

5 Olennaiset sääntötarkennukset
Sisäpelaajan rikkomuksista ilman päänsuojusta ja ilman hihanumeroa tai väärällä numerolla pelaamisesta rangaistaan jatkossa vain teknisellä palolla, pelitekoja ei enää mitätöidä Myöhästyneen joukkueen verryttelyajaksi on muutettu tuomarin määrittelemä kohtuullinen aika aiemman 15 minuutin sijaan Tuomaripallossa pallo lukkarin käteen

6 Olennaiset sääntötarkennukset
Rangaistuksenanto-oikeus rajataan päättymään pöytäkirjan kirjoittamiseen aiemman tuloksen julistamisen jälkeisen pelialueelta poistumisen sijaan Syöttöoikeuden saamishetkeksi on tarkennettu hetki, jolloin pallo tulee kotipesässä olevan ulkopelaajan haltuun käytyään ulkopelaajan hallussa kotipesässä ja jossakin kenttäpesässä lyöjän muututtua lopullisesti juoksijaksi

7 Rangaistuksenanto Peli poikki, kun tilanne on edennyt ratkaisuunsa
Rangaistava(t) henkilö(t) ja puheoikeuden käyttäjä tuomarialueelle Kortinanto ja perustelut Rangaistuksen saaja(t) ja puheoikeuden käyttäjä omille paikoilleen Pallo lukkarille, peli käyntiin Pelin jälkeen varmista että rangaistus löytyy pöytäkirjasta ja ilmoita siitä sarjaa johtavalle elimelle (Sami Ritola)

8 Vaihtojen seuraaminen
vaihtosääntö Jos poisvaihdettu pelaaja vaihdetaan sisään, alkuperäinen numero hihaan (sama myös toisinpäin) Vahdi, että vaihtojen välissä on tarvittava aika väärä vaihto ulkovuoroon sisävuoroon Ennaltaehkäisy: Pidä huoli, että joukkueet vaihtavat oikein!

9 Käytännön seikat Varmista itse otteluaika ja –paikka ja mene paikalle, vaikkei vahvistusta olisikaan tullut! Alkupuhuttelun tärkeys, ottelupaikalle ajoissa! Toukokuussa taas lisenssien tarkistus Mikäli haluat tarkkailua, ilmoita siitä seuran tuomarivastaavalle!

10 Tärkeät erikoissäännöt: Estäminen ja tuplahaava
” Pelaajat eivät sijoittumisellaan saa häiritä vastapelaajia” Arvojärjestys: etenevä kärki, aktiivinen (pallollinen tai palloa välittömästi tavoitteleva) ulkopelaaja, kärjen takana etenevä sisäpelaaja, muut ulkopelaajat, muut sisäpelaajat. Tuplahaava: Pesälle ehtivä ollut kopilla irti, pesässä oleva ei.

11 Tuomarileirille!

12 (Extra) (Vihellysharjoittelua FOXilla)


Lataa ppt "”Vanhojen” tuomarien koulutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google