Väkivaltainen ekstremismi Suomessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Advertisements

Korkeakoulutus 1.Vastuu ammattikorkeakoulujen perusrahoituksesta siirretään kokonaan valtiolle ja ammattikorkeakouluista tehdään itsenäisiä oikeushenkilöitä.
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
Työllisyystiedustelu 2008 Kunnallinen työmarkkinalaitos.
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Yleiset kirjastot - tekijänoikeus Kirjastopäivät Hallitusneuvos Jorma Waldén, kulttuuriyksikkö, opetus- ja kulttuuriministeriö.
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Turvallisuussuunnittelun tietopankki. 1.Tietopankin suunnittelun ja toteuttamisen periaatteet 2.Kohderyhmä 3.Tietopankin sisältörakenne 4.Keskustelua.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
Ankkuri -malli ja sen levittäminen
Uusi aika, uudet haasteet - tieto- ja viestintä- tekniikan käytön vajeet ja miten niitä poistetaan Online ITK-puheenvuoro Marja-Liisa Viherä,
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
Ydinvoimaprosessista Anni Sinnemäki Vihreät näkemykset prosessista •Olkiluoto 3:sta otettava opiksi •Yhteiskunnan kokonaisetua arvioitava riittävän.
Uudistuva sosiaalihuoltolaki ja työelämäosallisuus
Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Turun esi- ja perusopetuksessa
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Nyt puhuvat tytöt Esitys oppituntikäyttöön
Järjestämisrakenteiden vaikutus sosiaalisten oikeuksien toteutumiseen Eeva Nykänen1.
Lääkehoidon päivä Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö
KiVa Koulu koulukiusaamisen ehkäisijänä
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Lapsen oikeus palveluihin – ihmisoikeusnäkökulma , Prof. E. Pirjatanniemi.
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Potku-hanke Sastamalan perusturvakuntayhtymän alueella
Maaseuturahasto Satakunnassa
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Turvallisuussuunnittelu – haetaanko vastauksia todellisiin uhkiin vai mielikuviin Suurten kaupunkien turvallisuus- suunnittelu.
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Harvinaiset-seminaari Kohtaamisen tori Merja Monto Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö
Viestintäsuunnitelma
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Miksi tällainen julkaisu? Tueksi seurakunnille. Harkittavaksi, keskusteltavaksi. Rohkaisuksi toimia pienen ihmisen puolesta. Olemme halunneet kertoa kirkko.
Professori Pekka Kauppi, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, HY: Miksi yliopistotutkija tallentaa julkaisuarkistoon? JULKAISIJAN ILTAPÄIVÄ 2007 Julkaisuarkistojen.
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Asiakkaiden osallisuuden lisääminen sosiaalityössä SOS-hanke
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Perusoikeudet ja kansalaisvelvollisuudet
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Poikkihallinnollinen ohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ( ) Paula Karjalainen Ylitarkastaja
Yhteiskunnan uudet haasteet, koulun mahdollisuudet ja UNESCO- koulun kv-toiminta UNESCO-ASPNET-KOULUJEN SEMINAARI OPETUSHALLITUS TIINA SARISALMI.
PERHEVÄKIVALTA tte. Mitä perheväkivalta on?  Fyysinen: kurittaminen, potkiminen, lyöminen  Henkinen: sanallista alistamista, nolaamista ja vapauksien.
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
Etelä-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
Hitlerin valtaannousu Saksassa 1930-luvulla
Yksilö vai yhteisö Kirjan sivut
YH 1, OPS Aloitustunti.
Radikalisoituminen Suomessa, tunnistaminen ja asiakastoimintamalli
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
POLKU-hanke Jyväskylä / Elopäivät Jan Kraufvelin Åbo Akademi
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Radikalisoitumisen ehkäisy oppilaitoksissa
Kodin turvallisuus- valmennus
Esityksen transkriptio:

Väkivaltainen ekstremismi Suomessa Ennaltaehkäisyn menetelmät ja mahdollisuudet STETE:n ja Lohjan kaupungin kesäseminaari 12.8.2013 Ari Evwaraye Sisäasiainministeriö 7.4.2017

Turun Sanomat 1.8.2013 HS.fi 31.1.2013 7.4.2017

Mitä väkivaltainen ekstremismi on? "väkivaltaa käytetään, se oikeutetaan tai siihen kannustetaan aatemaailmalla perustellen" (Väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsaus 1/2013, SM) aatemaailma voi olla poliittinen, uskonnollinen tai muuhun vakaumukseen perustuva Mitä eroa terrorismiin? kaikki terrorismi on väkivaltaista ekstremismiä, mutta kaikki väkivaltainen ekstremismi ei ole terrorismia ekstremistinen väkivalta ei välttämättä ole kumouksellista, se ei suoranaisesti kohdistu valtioon tai kv-järjestöön, tai aiheuta vakavaa pelkoa (koko) väestön keskuudessa 7.4.2017

Miten laajasta ongelmasta on kysymys? kansainvälisesti vertailtuna vähäistä Suomessa ekstremistisiä rikoksia Suomessa vähän vuositasolla arviolta alle 100 poliisin tietoon tullutta rikosta, joissa on ekstremistinen motiivi tai taustatekijä (vrt. esim. 38 000 pahoinpitelyrikosta/vuosi) Suojelupoliisin mukaan ääriliikkeissä toimivia tai niitä kannattavia riskihenkilöitä Suomessa "joitakin satoja" kuitenkin: yhteiskunnan eriarvoistuminen luo kasvupohjaa väkivaltaiselle ekstremismille 7.4.2017

Miksi ennaltaehkäisy sitten on tärkeää? kaiken väkivallan ennaltaehkäisy on tärkeää, mutta: ääriajatteluun perustuvan väkivallan syyt erilaisia kuin perinteisessä väkivaltakäyttäytymisessä ennaltaehkäisyn keinotkin oltava erilaisia vaikka uhka valtiolle tai väestölle yleisesti on vähäinen, voi ekstremistisen väkivallan uhka olla vakava ja moninkertainen erilaisille vähemmistöille ekstremistinen väkivalta lisää itse itseään samanmieliset rohkaistuvat, vastakkaiset ryhmät "kostavat" kohdistuu varsinaisen uhrin lisäksi koko demokraattiseen järjestelmään ja ihmis- ja perusoikeuksiin poliittiset vapaudet, yhdenvertaisuus varhainen ennaltaehkäisy vähentää terrorismin uhkaa 7.4.2017

Mitä sille tehdään? 7.4.2017

Kansallinen toimenpideohjelma Kansallinen yhteistyöverkosto Poliisi SUPO Opetus- ja kulttuuriministeriö Sosiaali- ja terveysministeriö Oikeusministeriö Paikalliset yhteistyöryhmät Kuntaliitto 12 toimenpidettä kansallinen yhteistyöverkosto paikalliset yhteistyöryhmät muut keskeiset teemat: luottamuksen vahvistaminen demokraattiseen järjestelmään toiminta vakavan väkivallan ehkäisemiseksi nopeaa toimintaa vaativissa tilanteissa viestinnän kehittäminen väkivaltaiseen ekstremismiin ja vihapuheisiin liittyvissä asioissa tilannetiedon ja osaamisen lisäämisen 7.4.2017

Konkreettisia toimenpiteitä "Demokratia" -Road Show (TP 3) "nopea kaista" MT-palvelujen piiriin (TP 6) matalan kynnyksen palvelut väkivaltafantasioista kärsiville (TP 7) yhteistyö median kanssa (TP 8) julkinen tilannekatsaus (TP 10) ammattilaisten "työkalupakki" (TP 11) 7.4.2017

Kenelle ennaltaehkäisy kuuluu? kodit koulut terveydenhuolto vapaa-ajan järjestöt nuorisopalvelut poliisi jne. yhteiskunta laajasti 7.4.2017

KIITOS ! 7.4.2017 7.4.2017 7.4.2017 7.4.2017 10 10 10