Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely 20.8.2008 Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Advertisements

Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
Ongelma Mikä tuottaa kamppailua oikeudessa? • 1: Tulkinnat yksittäisistä tapauksista • 2: ”Asiayhteyksien” väliset välienselvittelyt • 3: Kysymys siitä,
Johdatus tutkimusmetodologiaan
5.1. Tason yhtälö a(x – x0) + b(y – y0) + c(z – z0) = 0
Kuperan linssin piirto- ja laskutehtävä 2005
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
KSUHDE ... vanhaa viiniä uudessa astiassa
12DAT2O Yleisiä asioita lukuvuoden aluksi. 1.päivän ohjelma • Lukujärjestykset • Uudet käyttäjätunnukset ja salasanat • Wilma • Omien tietojen päivittäminen.
Oodi-päivä
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
1 HALLITUKSEN EHDOTUKSET YHTIÖKOKOUKSELLE. 2 HALLITUKSEN EHDOTUKSET VARSINAISELLE YHTIÖKOKOUKSELLE Hallituksen ehdotus osingonmaksusta Hallitus.
Opiskelijatyöpäivien ja rahoituksen seuranta aikuiskoulutuksessa
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Hakija- ja opiskelijapalvelut / Admission and Student Services Agora B 331 Käynti Ahlmaninkadun puolelta / Entrance: Ahlmaninkatu Tuula Maijanen, Tutorkoulutus.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Tapahtuipa Kerran... Kenelläpä ei olisi niitä päiviä jolloin mokaat oikeen kunnolla ja tekisi mieli huutaa: “VOI VI…!” No, katsoppa mitä tapahtui eräänä.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Opintoaikojen rajauslaki Vaihe II WinOodin käyttöliittymä muutokset.
Rajauslain soveltamiskäytäntöjä Helsingin yliopistossa Helsingin yliopiston Oodi-päivät Marja Kruut Opiskelijaneuvonta- ja opintotukipalvelut.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Opintoaikojen rajauslaki WebOodissa Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Oodin opintoaikojen rajaus - muutokset WebOodiin Inka Paukku, Tietohallintopalvelut, TaiK.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Oodin hopsin käyttö ja käyttöönottojen tilanne Eeva Tuori-Pastila, Opiskelijarekisteri.
Oodin versio 3.1 1Opiskelijarekisteri.
Opintokohteista Uusien opintokohteiden päivämääristä: Uuden opintojakson ja -kokonaisuuden voimassaolon alkupäiväksi annetaan sen lukuvuoden alkupäivä,
eHOPS farmasian tiedekunnassa
Oodin version 3.1 yhteenveto ja katsaus version 3.2 mukana tuleviin muutoksiin 1Eeva Tuori-Pastila / Opiskelijarekisteri.
Tiedotus- ja keskustelutilaisuus vanhoille opiskelijoille
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Oodin version 3.3 yhteenveto 1Opiskelijarekisteri.
Opintokohteiden tunnisteiden ja asteikkojen ylläpito WinOodissa Hilkka Hanhenoja.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Etappi Lauri Jokipii Opiskelijarekisteri. Etappi Tutkintojen valmistumisen seuranta- ja tukijärjestelmä Suunniteltu uutta voimaantullutta kaksiportaista.
Raportointi ja Oodi-tietovarasto Oodi-päivät Sari Zitting ja Hilkka Hanhenoja.
Porin Yksikkö / Elektroniikkatuotanto Tanja Jokinen 1ELEP-1210 Elektroniikan peruskurssi ELEP-1210 ELEKTRONIIKAN PERUSKURSSI 5 op Kevät 2006.
HY:n Oodi-päivät 2008 Ajankohtaista asiaa ja keskeisiä huomioita.
Päivittäisraportit Opiskelijarekisteri.
WebOodin käyttöliittymän kehitys Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: ◦ Puh ◦ WebOodi -asiat:
LVI: luku-vuosi-ilmoittautumispalvelu – Uusi opinto-oikeus KSHJ:sta 1. Ei muita opinto-oikeuksia Lisäksi vanha opinto-oikeus/oikeudet – 2. Vanha opinto-oikeus.
Suorien leikkauspiste
Rajauslain sallimat opintoajat kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa sekä lisäajan saamisen periaatteet 3+2 = 5 vuotta Tavoiteaika 5+2 = 7 vuotta Rajauslain.
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Oodin uuden version 2.8:n muutokset Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri.
Oodi ja tutkinnonuudistus Opiskelijarekisteri / Sari Zitting.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Opintopalvelut / Student and Academic Services T-rakennus, 2. krs / Building T, 2nd floor.
SO-Tieto -iskuryhmä Select slide template from Format > New Slide and little arrow next to it. Menu shows different templates for slides
Taustaa Yliopistolaki 41§ ja amklaki 30§: opiskeluoikeus
Oodi-tietojen tuonti XDW-malliin HY:n tietovarastoon
Yleistä opintokohteista
RaJaUSLAKI KERTAUS- ja TÄydennyskoulutus
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
Opinto-oikeus/ Lukukausimaksut &Oodi
Oodin versio 2.9 Tulleet muutokset
WinOodi versio 4.4 Katri Laaksonen
Oodin version 4.8 yhteenveto
Oodin version 3.7 yhteenveto
Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä
OpeOodi: missä mennään
Uusi opinto-oikeus Oodiin
Oodin kuulumisia OHTJ ip / Sari Zitting
PHP Tietokantaohjelmointi 2
Lukuvuosi-ilmoittautuminen ja lakiperusteiset poissaolot
WinOodi versio 4.9 OPIT/Katri L
Yleistä opintokohteista
Esityksen transkriptio:

Oodin opintoaikojen rajaus: opinto- oikeuksien päättymispäivien laskenta Määrittelyn ja suunnittelun esittely Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri

Opintoaikojen rajauksen esittely2 Opinto-oikeuksien päivittäminen Missä tilanteissa oikeuksia päivitetään Mitä oikeuksia päivitetään Millä säännöillä päättymispäivää muutetaan

Opintoaikojen rajauksen esittely3 Missä tilanteissa päättymispäivää päivitetään Jos opiskelija ilmoittautuu WebOodin kautta Viitepankkisiirron kautta Virkailija lisää tai muuttaa ilmoittautumistietoja Jos virkailija muuttaa opinto-oikeuteen liittyviä tietoja WinOodin kautta opinto-oikeuden tietoja opintokohteita valmistumissuunnitelmia lakiperusteisia pidennyksiä Päivitys tapahtuu tallennuksen yhteydessä Opinto-oikeuden päättymispäivä voi pienentyä tai suurentua

Opintoaikojen rajauksen esittely4 Minkä opinto-oikeuksien päättymispäivää ohjelma päivittää Opinto-oikeus kuuluu rajauslain piiriin, jos kaikki seuraavat ehdot toteutuvat: 1. opinto-oikeuden asema on ensisijainen (=1), toissijainen (=2) tai optio (=6) 2. Kyseessä on perustutkinto-opinto-oikeus 3. Opinto-oikeus alkaa tai sen jälkeen. 4. Opinto-oikeuteen ei liity suoritettua tutkintoa

Opintoaikojen rajauksen esittely5 …oikeudet joiden päättymispäivää päivitetään 5. Opiskelija ei ole kuollut 6. Opinto-oikeutta ei ole peruutettu (tutkitaan peruutuspäivän perusteella) ja peruutuksen syy ei ole "jättänyt ilmoittautumatta”. 7. Opinto-oikeuteen ei ole merkitty että opiskelija on valmistunut. Erikoistapaus: Opinto-oikeuden parin päivityksen yhteydessä: jos alemmalle oikeudelle on lisätty valmistumissuunnitelma, myös ylemmän oikeuden päättymispäivää pitää päivittää

Opintoaikojen rajauksen esittely6 Opinto-oikeuden päättymispäivän laskentasääntö (yksinkertaistaen) Opinto-oikeuden suorittamisaika haetaan tietokannasta taulusta TutkSuorOpinAik. Opinto-oikeuden päättymispäivä saadaan tekemällä alla kuvattu laskenta Jos lukukaudelle osuu keskeyttämistä 153 päivää tai enemmän, se rinnastetaan poissaoloilmoittautumiseen. 1. Jos opiskelijalla on poissaoloilmoittautumisia, jotka eivät leikkaa lakiperusteisia poissaoloja, niitä otetaan huomioon korkeintaan 4 kappaletta. Opinto-oikeuden voimassaoloa pidennetään vastaavasti yhtä monella lukukaudella.

Opintoaikojen rajauksen esittely7 …päättymispäivän laskentasääntö 2. Jos opiskelijalla on poissaoloilmoittautumisia, jotka leikkaavat ajallisesti lakiperusteisia poissaoloja, nämä lasketaan mukaan lakiperusteisiin poissaoloihin. Tällaisia poissaoloilmoittautumisia voi tietenkin olla korkeintaan 4, edellä mainitut ”puhtaat” poissaolot mukaan lukien. 3. Lakiperusteiset poissaolot pidentävät suorittamisaikaa seuraavasti: yhden lukukauden, jos lakiperusteinen poissaolo on alle 5 kuukautta, kaksi lukukautta jos 5-10 kuukautta, 3 lukukautta jos kuukautta jne. Tarkkaan ottaen mittana käytetään syyslukukauden pituutta =153 päivää.

Opintoaikojen rajauksen esittely8 …päättymispäivän laskentasääntö 4. Jos opiskelijalla on vähemmän kuin neljä kappaletta edellä huomioituja poissaoloilmoittautumisia, otetaan huomioon keskeyttämisaika, joka ei leikkaa ajallisesti lakiperusteista poissaoloa ja jota ei luettu mukaan poissaololukukausiin. Näin saatu aika jaetaan 153 (syyslukukauden pituus) ja pyöristetään alaspäin. Tämän säännön seurauksena opiskelija saa vuoden keskeyttämisestä kaksi lukukautta pidennystä suorittamisaikaan. Laskentasäännössä on pyritty kohtelemaan opiskelijoita tasapuolisesti. Lakia on tulkittu opiskelijan eduksi.