Tuusulan kunta- ja organisaatiostrategia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
Advertisements

Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Matinkylän Huollon arvot Luotettava •Mitä se on? –MH Oy:n historia paikallisena toimijana –Asiakkaiden omistama ja johtama –Tunnettu ja avoin Yhteistyökykyinen.
Tampereen kaupunkiseudun teknisten palveluiden seutuseminaari Nokian kaupunginjohtaja Tapani Mattila.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Valtion ja kuntien suhde seudullisen maankäytön kehittämisessä Kilpailukykyä strategisella maankäytöllä –seminaari Tampere Matti Vatilo, YM.
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pirkanmaan liikennejärjestelmä- suunnitelma Aiesopimuksen julkistaminen Johtaja Juha Sammallahti.
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
Tulikivi tulevaisuudessa. Tuottaa koteihin lämpöä ja viihtyisyyttä korkealaatuisilla, sisustukseen sopivilla merkkituotteilla. Liiketoiminta-alueetLiikeidea.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
Tampereen kaupunkiseudun rakennemallin tavoitteet Seutuhallituksen tavoiteseminaari Kuntajohtajakokous Maankäyttö- ja rakennetyöryhmä.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
KJT strategia Johtokunta Open
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Myyrmäki Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Matinkylä
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Strategia 2010 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto
Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet Kh Kaupunkiyhteiset tulostavoitteet v Talous Valtuustokauden tavoiteMittariTulostavoite Kaupungin.
JUUAN KUNTA KUNTASTRATEGIA SISÄLTÖ Visio Päästrategia 3434 Painopistealueet Painopistealueiden kehityssuunnitelmat
Nokian kaupungin strategia
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Suomen kasvukäytävän keskipisteessä Linnan Kehitys Oy Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
HSL-kuntayhtymän perustaminen Strategiaperusta Ohjausryhmä
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Toimintamenojen hallinta Toimintamenojen hallinta Talous Palvelujen järjestäminen Henkilöstö Asiakas ja kaupunkilainen Elinvoimainen ja kilpailukykyinen.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
Rakennesuunnitelma 2040 Valtuustoinfot 8-9/2013 Päivi Nurminen ja Kimmo Kurunmäki.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Kestävää kasvua ja työtä
LAUKAAN KUNTA TA 2017 Vuosikello Lasse Leppä Kunnanhallitus
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Ruokolahden strategia 2016–2021. Yhteistyökykyinen Taloudelliset realiteetit tunnistava Muuntautumiskykyinen Arvomme.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Uudistettu tulosohjaus: kohti yhteisiä tavoitteita Tulosohjauksen verkostotapaaminen Markus Siltanen.
 Johdanto  Alue- ja kuntayhteistyö  Kaupungin tehtävät  Elinkeinotoimi  Peruspalvelut  Yhdyskuntarakenne  Talous  Henkilöstö/tavoitteet.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Kuntastrategian tarkistaminen
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Kokoomus Heinola Kuntavaaliohjelma
Nokian seurakunnan strategia
Janakkalan kunnan strategia vuoteen 2025
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Uusi liikennepolitiikka Ylijohtaja Anne Herneoja
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto 2017
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Rakennemallin sisältö teemoittain
Ikääntyneiden sovitetut palvelukokonaisuudet ja vanhusneuvostot - Päijät-Häme Riihimäki Anu Olkkonen-Nikula.
PAIMION – SAUVON KANSANTERVEYSKUNTAYHTYMÄ STRATEGIA
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Tuusulan kunta- ja organisaatiostrategia 2013-2017 Arvot sekä visio, missio ja perustehtävä Kunta- ja organisaatiostrategia Strategiset kehittämishankkeet

Tuusulan arvot KESTÄVÄSTI KEHITTYVÄ Palvelu- henkinen Suunnitelmallinen KESTÄVÄSTI KEHITTYVÄ Kehitys- myönteinen Luotettava Palvelu- henkinen www.tuusula.fi

Tuusulan visio – millainen on tulevaisuuden Tuusula? Tuusula – palveleva, kestävästi kehittyvä kotikunta Tuusula tunnetaan kestävästi kehittyvänä kulttuurikuntana metropolialueella. Vakaa kasvu varmistetaan yhdyskuntarakenteen ja palvelujen vastuullisella kehittämisellä. Tuusulan missio kuvaa, mitä Tuusula kuntana haluaa pitkällä aikavälillä tarjota kuntalaisilleen: Tuusula antaa mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä turvallisesti hyvään elämään kaupunkimaisessa kulttuurikunnassa metropolialueella.. Tuusulan perustehtävänä on rakentaa yhteisö, jossa ihmisillä on hyvät edellytykset ottaa vastuu itsestään ja ympäristöstään ja yrityksillä on mahdollisuus menestyä.

Tavoitteemme - kuntastrategian päämäärät Palvelumme ovat asiakaslähtöisiä. Palvelujen taso määritellään sellaiseksi, että ne voidaan rahoittaa tuloilla. Talouttamme hoidetaan niin, että talous on kestävällä pohjalla. Verotustaso ja velkaantuminen ovat hallitusti suunniteltuja. Tarjoamme kilpailukykyisen toimintaympäristön kunnassa toimiville ja kuntaan sijoittuville yrityksille. Uudisrakentamisen painopiste on keskuksissa ja taajamissa. Tämä luo edellytykset joukkoliikenteelle ja monipuolisemmille palveluille. Vastaamme erilaisten ja eri-ikäisten väestöryhmien asumistarpeisiin. Edistämme monimuotoista asumista viihtyisässä kulttuuriympäristössä. Liikennejärjestelmää kehitetään aktiivisesti seudullisena kokonaisuutena. Erityistä huomiota kiinnitetään matkustamisen sujuvuuteen. PALVELUIDEN KEHITTÄMINEN TALOUDEN TASAPAINO ELINKEINOT MAANKÄYTTÖ ASUMINEN LIIKENNE

Tavoitteemme - organisaatiostrategian päämäärät Tarkastelemme asiakkuuksia kokonaisuuksina ja varmistamme oikein kohdennetut ja ajoitetut palvelut. Varmistamalla oikein mitoitetun, hyvinvoivan ja osaavan henkilöstöresurssin, vahvistamme kunnan hyvää työnantajakuvaa. Johtamisella luomme hyvät työnteon toimintaedellytykset ja tuemme kunnan palvelutehtävän toteuttamista. JOHTAMINEN ASIAKAS- LÄHTÖISYYS HENKILÖSTÖ JA UUDISTUMINEN

Tuusula – palveleva, kestävästi kehittyvä kotikunta Kuntastrategian päämäärät ja niihin liittyvät keinot PALVELUIDEN KEHITTÄMINEN Kunnan palvelut määritellään asiakaslähtöisesti ja taso sellaiseksi, että ne voidaan rahoittaa tuloilla. LIIKENNE Tuusulan liikennejärjestelmää kehitetään aktiivisesti seudullisena kokonaisuutena kiinnittäen erityistä huomiota matkustamisen sujuvuuteen. TALOUDEN TASAPAINO Tuusulan taloutta hoidetaan niin, että talous on kestävällä pohjalla. Verotustaso ja velkaantuminen ovat hallitusti suunniteltuja. ELINKEINOT Tuusula tarjoaa kilpailukykyisen toimintaympäristön kunnassa jo toimiville ja kuntaan sijoittuville yrityksille keskustoja kehittä- mällä ja työpaikka- tonttien tarjontaa lisäämällä. MAANKÄYTTÖ Tuusula suuntaa uudisrakentamisen painopistettä keskuksiin ja taajamiin, mikä luo edellytykset joukkoliikenteen toteuttamiselle ja palvelurakenteen monipuolistumiselle. ASUMINEN Tuusula vastaa erilaisten ja eri ikäisten väestöryhmien asumistarpeisiin ja edistää monimuotoista asumista viihtyisässä kulttuuriympäristössä. Pitkän aikavälin suunnittelu ohjaa jatkuvaa palvelurakenteidemme kokonaisuuden kehittämistä ja palveluidemme priorisointia. Tuusula – palveleva, kestävästi kehittyvä kotikunta Tuemme kuntalaisia aktiiviseen omaehtoiseen toimintaan hyvinvointinsa edistämiseksi. Määrittelemme palveluille ja palveluiden saamiselle kriteerit ja periaatteet. Hyödynnämme vaihtoehtoisia palveluiden tuotantotapoja ja kuntayhteistyötä. Teemme pitkän aikavälin investointisuunnitelman ja taloussuunnitteluvuosina otamme huomioon suunnitteluvuosien inves-tointien ja toimintaympäristön vaikutukset käyttötalouteen. Sitoudumme taloudellisiin päätöksiin siten, että ne ovat johdonmukaisia ja näkyvät palvelutason linjauksina. Vuosittaisissa talousarvioissa vuosikate kattaa vähintään poistot ja mahdolliset pitkäaikaisten lainojen lyhennykset. Varmistamme kunnan omaisuuden tehokkaan käytön. Olemme mukana Helsingin seudun kilpailukyky- ja kehittämissopimuksissa. Tuusulassa tarjottavat yrityspalvelumme muodostavat tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden. Laadimme Tuusulan vahvuuksiin perustuvan strategisen yleiskaavan. Sujuvoitamme kaavoitusprosessia kokonaisuutena. Palveluidemme kehittäminen, investointimme ja maankäytön suunnittelumme ovat johdonmukaisessa yhteydessä toisiinsa. Suunnittelemme maankäytön niin, että joukkoliikennepalveluille on hyvät edellytykset. Varmistamme asuinympäristön laadun ja liikenneratkaisut osana metropolialuetta kestävän kehityksen mukaisesti. Kannamme vastuumme Helsingin seudun yhteisistä asumisen tavoitteista ottamalla asuntotuotannossa huomioon erilaiset väestöryhmät. Tuemme joustavilla palveluilla erilaisia asumisratkaisuja, kun ne ovat kokonaisuuden kannalta perusteltuja. Kehitämme ja parannamme tie- ja katuverkkoa kokonaisuutena. Kehitämme joukkoliikennettä koko kunnassa huomioiden sisäisen joukkoliikenteen, raideliikenteen ja liityntäliikenteen. Kehitämme jalankulun ja pyöräilyn olosuhteita. Työpaikkaomavaraisuuden nostamisella ja etätyön edellytysten kehittämisellä vähennämme liikkumisen määrää ja tarvetta. Edistämme elinkeinoelämää palvelevia väylähankkeita. Kehitämme keskusten palveluita yhdessä kaupallisten toimijoiden ja hanketoteuttajien kanssa. Tuotamme uudenlaisen kokonaisvaltaisen asumisen toimintakonseptin Tuusulan Rykmentinpuistossa.

Tuusula – palveleva, kestävästi kehittyvä kotikunta Organisaatiostrategian päämäärät ja niihin liittyvät keinot ASIAKASLÄHTÖISYYS Tarkastelemme asiakkuuksia kokonaisuuksina ja varmistamme oikein kohdennetut ja ajoitetut palvelut Pitkän aikavälin suunnit-telu ohjaa jatkuvaa palvelurakenteidemme kokonaisuuden kehittä-mistä ja palveluidemme priorisointia. Tuusula – palveleva, kestävästi kehittyvä kotikunta Tuemme kuntalaisia aktiiviseen oma-ehtoiseen toimintaan hyvinvointinsa edistämiseksi. Määrittelemme palveluille ja palveluiden saamiselle kriteerit ja periaatteet. Hyödynnämme vaihtoehtoisia palveluiden tuotantotapoja ja kuntayhteistyötä. Teemme pitkän aikavälin investointisuunnitelman ja taloussuunnitteluvuosina otamme huomioon suunnitteluvuosien inves-tointien ja toimintaympäristön vaikutukset käyttötalouteen. Sitoudumme taloudellisiin päätöksiin siten, että ne ovat johdonmukaisia ja näkyvät palvelutason linjauksina. Vuosittaisissa talousarvioissa vuosikate kattaa vähintään poistot ja mahdolliset pitkäaikaisten lainojen lyhennykset. Varmistamme kunnan omaisuuden tehokkaan käytön. Otamme käyttöön työhyvinvointi-suunnitelman mukaiset osaamisen kehittämis-, henkilöstösuunnittelu- ja palkitsemisjärjstelmät. Tuemme innovointia ja uudenlaisten toimintamallien kokeilua ja käyttöönottoa. Levitämme hyviä toimintamalleja. Uudistamme organisaation rakennetta niin, että se palvelee strategian toteuttamista. Määrittelemme johtamisjärjestelmän, -tavan ja -käytännöt kunnan tasolla yhtenäisiksi. Kehitämme kokonaisvaltaista palveluohjausta ja asiakaspalvelua. JOHTAMINEN Johtamisella luomme hyvät työnteon toimintaedellytykset ja tuemme kunnan palvelutehtävän toteuttamista HENKILÖSTÖ JA UUDISTUMINEN Varmistamalla oikein mitoitetun, hyvinvoivan ja osaavan henkilöstö-resurssin vahvistamme kunnan hyvää työnantajakuvaa PALVELUJEN KEHITTÄMINEN Kunnan palvelut määritellään asiakaslähtöisesti ja taso sellaiseksi, että ne voidaan rahoittaa tuloilla. TALOUDEN TASAPAINO Tuusulan taloutta hoidetaan niin, että talous on kestävällä pohjalla. Verotustaso ja velkaantuminen ovat hallitusti suunniteltuja. Kehitämme palveluita yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

Suunnitelmallisesti kohti visiota Strategiakaudelle on valittu vuositeemat, joiden ympärille kulloisenkin vuoden vuositavoitteet painottuvat. 2017 MENESTYVÄ KULTTUURIKUNTA Hyvinvoivat kuntalaiset ja henkilöstö 2015 KEHITTYVÄT PALVELUT Asiakaslähtöisten palveluprosessien ja johtamisen kehittäminen 2014 TERVE TALOUS Palvelurakenteet taloudellisesti kestävälle pohjalle 2016 VETOVOIMAISET KESKUKSET Menestyvät yritykset ja vetovoimaiset kuntakeskukset www.tuusula.fi

Strategiset kehittämishankkeet 5-10 m€/v Skenaariot: Sopeuttamistarve TUOTTAVUUSOHJELMA Sopeuttamistoimenpiteet Sopeuttamistoimenpiteet 2014 (sopeutus 1,5 me/v) 1,5 m€/v PALVELURAKENTEIDEN UUDISTAMINEN STRATEGISET KEHITTÄMISHANKKEET - Palveluverkkosuunnitelma - Kiinteistöverkon uusiminen toimintamenojen alentamiseksi pitkällä aikajänteellä Strategiset kehittämishankkeet (sopeutus pitkällä aikavälillä 5-10me/v) Kuntalaislähtöinen palvelumuotoilu Hankkeen keskeiset tavoitteet ovat 1) Kuntalaisen palvelukokemuksen parantuminen 2) Tuottavuuden parantaminen ja kustannusten kasvun hillintä ICT kehittämisohjelma Tavoitellaan kustannussäästöjä tukemalla tuotantoprosessien uudistuksia ICT:llä Kattavat sähköiset palvelut kuntalaisille Johtamisen ja osaamisen kehittäminen Palvelujen uudistaminen muuttuvassa toimintaympäristössä edellyttää uudenlaista johtamista ja osaamista 2014 2024 14.2.2014