PESTI KoVa-koulutus Lippukuntapäivä 2014. Mikä on pesti? Pesti on aikuisen johtajan tehtäväkokonaisuus. Pestaaminen on prosessi, johon kuuluu tuesta,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Naakan oppilaskunta Tervetuloa! Kasvu yrittäjyyteen -hanke - 2 Projekti Idea projektista syntyy kun: –tarvitaan jotain, jotain puuttuu (rahaa.
Advertisements

Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
Diabeteshoitotyön osaaminen
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Pestiavain Luottisryhmä
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Nokia Internal Use Only PESTI Pesti ja Aikuisenohjaaminen Piiritoimijakurssi 2012.
AIKA PARANTAA -toiminta esimerkkinä vertaistuotannosta Hanna Koppelomäki Aika parantaa –verkosto.
Kääntäjät osana EU-viestintää
Vapaaehtoistoiminnan teematyöryhmä Hanna Kääriäinen
TTL Sosiaalisessa mediassa
Aivovamma – arkielämän ankeuttaja(ko)?
Suomalainen koulutusjärjestelmä
Antidopingkoulutus Urhea asiantuntijaverkosto Helsinki Samuli Rasila.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
VISTAN KOULU Paimion kaupunki 7 luokan valinnaisaineinfo
Alueen- ja lohkon puheenjohtajat piirikuvernöörin 1. tehtävä
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Lahden Ahkera yleisurheilujaosto
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Koulutusjärjestelmän perusteet KoVa-koulutus Lippukuntapäivä 2014.
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
AIKUISPOTILAIDEN LÄHEISTEN KOKEMUKSIA HOITOTYÖNTEKIJÖILTÄ SAADUSTA TUESTA TtM Minna Aura Pro gradu -tutkielma
Verkko-oppimisympäristön käyttöön kasvamisen vaiheet 1.Totuttautuminen: perustan saavuttaminen fyysisesti yhdessä tai yksilöllisesti ohjeiden mukaan lähtötason.
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Palautekysely Oodi- tuen käyttäjille 2012 Yhteenveto Oodi-tuen käyttäjille suunnatusta palautekyselystä Opiskelijarekisteri / Marjo Naumi / Palautekyselyn.
Epätoivoisena katsoo pomo kelloaan, ja toteaa, että hänen alaisensa ei ehdi ajoissa pitämään erittäin tärkeää tiedotusta konferenssiin, joka on juuri alkamassa.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Tutkijan tarpeet tuotekehitykselle/tuotteistamiselle Tutkijoiden olisi hyvä tietää ennakkoon organisaation ja ohjelman pelisäännöt: IPR- asiat, ym. Ohjelmalla.
Yhteysopettajakoulutus
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
Kilpailijan starttikurssi
Kouluinfo Renkomäen koulu
Ryhmänohjaajakoulutus
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Mitä arviointiin liittyvät muutokset tarkoittavat? Työpaikkakouluttajahanke Omniassa
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Turvallinen Pirkanmaa Tulikettu-turvallisuuskoulutus Veijo Kaján.
Roihu2016.fi/roihuakatemia Tarja Nieminen, Rehtori, RoihuAkatemia Epävirallisen ja arkioppimisen tunnistaminen ja tunnustaminen -Case Suomen.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
Ryhmän ohjaamisen perusteet ammattiin
Kova-koulutus Marika ”Hartsa” Hella
Terveiset Yö-ryhmästä
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
KOKONAISARKKITEHTUURIN ARVIOINTI
Miksi hyvää kannattaa edistää?
Terveyslautakunta Hyvinvointi- ja vapaa-aikalautakunta
Esityksen transkriptio:

PESTI KoVa-koulutus Lippukuntapäivä 2014

Mikä on pesti? Pesti on aikuisen johtajan tehtäväkokonaisuus. Pestaaminen on prosessi, johon kuuluu tuesta, koulutuksesta ja palautteesta huolehtiminen koko pestin ajan. Pestin pituus tulee sopia pestikeskustelussa. Pesteillä hahmotetaan työnjakoa LPK:ssa. Pesti on pestattavan väline tuen saantiin, toisaalta pestaajan väline johtajien rekrytointiin.

Partiopestin periaatteet Jokaisella aikuisella on oikeus toimia tehtävässä, jossa on mahdollisuus onnistua ja joka on haastava, kiinnostava ja kehittävä. Jokaisella on oikeus saada koulutusta, palautetta ja tukea. Jokaisen tehtävän sisällöstä sovitaan yhdessä. Jokaisella on oikeus tietää, paljonko aikaa tehtävä vaatii. Ketään ei ole tarkoitus pakottaa mihinkään tehtävään.

PESTIAVAIN

EI KAI VAIN KÄYNYT NÄIN? JOHTAJAPULA EI OLE ONGELMA VAAN OIRE! – TAUSTALLA ON USEIN epätyydyttäviä tehtäviä johtajahuollon laiminlyöntiä yksin jätettyjä tekijöitä kehnosti hoidettuja rekrytointeja - JOKU EPÄRÖIVÄ PUHUTAAN PYÖRRYKSIIN. - VÄRVÄYS TEHDÄÄN VIIME TINGASSA. - VÄRVÄTTÄVÄ EI EHDI MIETTIÄ, MITÄ LUPAA. - KUN VÄRVÄTTÄVÄ ON LUVANNUT RYHTYÄ HOMMAAN, AJATELLAAN, ETTÄ ASIA ON KUNNOSSA, JA SE UNOHDETAAN. - VÄRVÄTYLLE EI EHKÄ EDES MAINITA KURSSISTA, JONKA HÄN VOISI KÄYDÄ. - VÄRVÄTYLLÄ EI OLE MAHDOLLISUUTTA PUIDA ONGELMIA. - TUKEA JA APUA EI OLE, TAI SE ON HAJANAISTA JA LAADULTAAN VAIHTELEVAA. - VÄRVÄTTY LYÖ HANSKAT TISKIIN. - LOPULTA TILANNE ON VIELÄ PAHEMPI KUIN ALUKSI.

LISÄTIETOA JA KERTAUSTA Partiojohtajan käsikirja pesteistä ja pestaamisesta s ohjaamisesta s koulutusjärjestelmästä s