Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Dialogi William Isaacs.
Advertisements

Heijastuksia elämästä
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Jumalan kanssa.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Photoshop Cs5 tuttorial. HDR  HDR (tulee englanninkielistä sanoista High Dynamic Range) tarkoittaa kuvantamista, missä kuvaa käsitellään muodossa, jossa.
Olisiko oppineesta rotasta astronautiksi avaruuslennolle Marsiin?
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
NALLE PUH.
Hytin kippaus Scania 113H R380
Rakkaat ystäväni!.
Hyvää Joulua! Sinun ei tarvitse odottaa jouluun asti…
YMALin strategia: tavoitteet ja painopistealueet.
YMALin strategia: tavoitteet ja painopistealueet.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Työrauha ja haastavat tilanteet
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Avaimia itsensä valmentamiseen
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
OLEMISEN TEOLOGIA JA PEDAGOGIIKKA
Asunto & Rakentaja 12 – messulehden tutkimus Etelä-Saimaa
SUMUVERHON TUOLLA PUOLEN – tulevaisuusorientoitunut menetelmä opinto- ja uraohjaukseen.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Demokratiaa etsimässä Helsingin demokratiaryhmän pohdinnoista.
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Opasnet päätöksenteon työkaluna Jouni Tuomisto, THL.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Maanmittari tieosakkaan silmin ja muita juttuja tien varrelta
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
T /5115 Software Development Project I/II Experience Exchange Session: architects Jari Vanhanen Ohjelmistoliiketoiminnan ja –tuotannon laboratorio.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Oodin rajauslaki-toiminnallisuus HY:n Oodi-päivä Tuomas Naakka Kehittämisosasto/opiskelijarekisteri.
Katumuksen sakramentti
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Päätösitsearviointi Nimi: Ryhmä: Päivämäärä:
Volitioprosessi, tahdon!
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta ! ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin ruveta tekemään. Kun tätä hommaa nyt on tehnyt tuntuu siltä, että jos Opasnet saadaan laajempaan tietoon tästä voi oikeasti olla hyötyä.” ”Mielestäni on hyvä että tällaisia järjestelmiä kehitetään. Perinteinen edustuksellinen demokratia alkaa olla aikansa elänyt: vaihtoehtona tieteelliseen tutkimukseen tai varmistettuihin asiatietoihin perustuva keskustelu ja suora demokratia olisi mielestäni huomattavasti parempi. Opasnet voisi olla yksi askel oikeaan suuntaan.” ”Idea on loistava, tästä eteenpäin nähdään kuinka se toimii käytännössä. Projekti tuntuu välillä valtavalta ja haastavalta. Onneksi tämä vain kannustaa jatkamaan työn muuttuessa koko ajan myös mielenkiintoisemmaksi.” ”Opasnet on mahtava tilaisuus saada oma äänensä kuuluville. Sieltä löytyy faktatietoa ja mielipiteitä, joiden avulla pääsee mukaan asiaan kuin asiaan, vaikka ei siihen olisi muuten perehtynytkään. Ei siis tarvitse olla asiasta väitöskirjaa laatinut, jotta voisi sanoa sanottavansa ja tulla kuulluksi.” Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä:

Tällä hetkellä Opasnetissä on meneillään arviointi Suomalaisen ydinvoiman hyvistä ja huonoista puolista. Sivustolle on kerätty, jäsennelty ja tiivistetty artikkeleita, mielipiteitä, päätöksiä ja tietoa ydinvoimasta, jotta jokainen löytäisi aiheesta yhtenäistä ja olennaista tietoa tarvitsematta koluta puolta nettiä kerätäkseen haluamansa tiedot kasaan. Kaikkea sivuilla olevaa voi kommentoida vapaasti, kaikki ovat toivotun tervetulleita puhumaan yhteisistä asioista ilman pelkoa sensuurista. Opasnet on kaikille avoin ja yhteinen. Mitä useampi ihminen ilmaisee mielipiteensä ja jakaa muille tietonsa sitä viisaampia muut ovat ja sitä vaikeampi päättäjien on olla ottamatta niitä huomioon tehdessään isoja päätöksiä. Arvioinnin, siis yleisen keskustelun, johon toivomme sinunkin osallistuvan, tuloksista raportoidaan ennen eduskuntavaaleja. Saattaa tuntua, että keskustelu Ydinvoimasta on ohi. Miksi tällaisesta kerrotaan vasta nyt? Se ei kuitenkaan ole ohi, vaikka kaksi uutta ydinvoimalaa saikin rakennusluvat, mutta tulevaisuudessa lisäydinvoiman rakentaminen puhuttaa Suomessa varmasti. Jo tehtyihin päätöksiin ei voi enää vaikuttaa, mutta tulevaisuuden päätöksiin voi. Isoihin päätöksiin, kuten ydinvoiman rakentamiseen, jotka vaikuttavat meidän elämäämme ja tulevaisuuden jälkipolviin vielä hyvin, hyvin kauan, on parempi, että moni ihminen sanoo mielipiteensä. Kuinka monta ihmistä olisi hyvä määrä päättämään ja vaikuttamaan siihen, Millainen on Suomen tulevaisuus? Riittääkö siihen pelkkä eduskunta, vai pitäisikö päätöksenteossa olla mukana muitakin? Mihinkään lopputulokseen ydinvoiman suhteen ei ole vielä päädytty Opasnetissä, joten kannattaa käydä sanomassa oma mielipiteensä. Usein sanotaan mutta harvoin uskotaan, että yksi ihminen voi teoillaan vaikuttaa isoihin asioihin. Internetiin on tullut työtila, Opasnet, juuri sitä varten, että tavalliset ihmiset saavat helposti selkeää tietoa yhteiskunnallisista asioista ja voivat kommentoida niihin siten omalta osaltaan vaikuttaen päätöksiin.