Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? 21.5.2013 Puoluerahoituksen kehittämistä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
. AKL:n 42. Autokauppiaspäivät Hilton Helsinki Kalastajatorppa Puheenjohtaja Pekka Helander Autoalan Keskusliitto ry.
Advertisements

Vahva peruskunta rakenneuudistuksen perustaksi Kuntaliiton hallitus Esitys hallitukselle.
Kysely kuntajohtamisen kehittämisestä 2013 Kuntajohtajapäivillä julkistetut tulokset.
Kuntaliiton palvelut muutosviestinnän tueksi
SUOMEN KULTTUURIRAHASTON KIRJATALKOOT SKR. Kirjatalkoot -Suomen Kulttuurirahaston kaikkien aikojen suurin tukihanke, johon Svenska litteratursällskapet.
Naiset ja miehet kuntapäättäjinä Manner-Suomen kuntien valtuustoissa ja hallituksissa valtuustokaudella Kuntakehitys ja tutkimus/SLP Lähteet:
Työurien repaleisuus ja pätkätyöt
MYR:N TEHTÄVÄT 1.YHTEENSOVITTAA EU:n ja valtion rahoituksen kohdentuminen ohjelmaa rahoittaville viranomaisille (MYAK) MYAK:n tarkistus budjetin hyväksymisen.
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Kuntalain kokonaisuudistus Demokratia
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Tutustumme Kokoomukseen Opiskelevan pienryhmän aineisto.
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Mielikuvat ja odotukset senioritaloista
MIELIPIDEKYSELY SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAMISESTA elokuu 2008.
EU-vaikuttaminen Suomessa
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Kuntalain uudistus ja osallistuva demokratia Yrjö Hakanen SKP:n paikallispolitiikan seminaari Kirjan talo.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Kuntauudistuskysely akavalaisille 2012 Yhteenveto tuloksista
Kuntaliitto Arto Koski Erityisasiantuntija Kuntajakoselvittäjien työseminaarin tavoitteet.
JIK-TILAAJALAUTAKUNTA
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Liikunta-alan tutkintonimikekysely – Yhteenveto tuloksista –
Luottamushenkilöiden ja virkamiesten näkemykset kuntien roolista ilmastokysymyksen ratkomisessa Luottamushenkilöt:
Lohjan kaupungin työhyvinvointikysely 2008 Lehdistötilaisuus
1 TL HUS virkistys ja liikuntakysely v Kyselyn yhteenveto.
AHJO Helsingin sähköinen asianhallinta- ja päätöksentekojärjestelmä 13
Yliopistolakiuudistuksen vaikutusten arviointi Heljä Misukka Koulutusjohtaja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ.
Demokratiaa etsimässä Helsingin demokratiaryhmän pohdinnoista.
Webropol-sovellus tiedon keräämiseen Hanna-Maija Huhtala Kristiina Kurki.
Demokratian vahvistaminen ja uusi kuntalaki
Timo Järvensivu, KTT, tutkija, verkostoasiantuntija
Lautakuntatyön tulevaisuus. Kuntien lautakunnat toimialoittain
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
UusiKunta-selvityksen viestintä Henkilöstöryhmä Tiedottaja Sini Saares.
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
Mahdollisen yhdistymisen aikataulu ja yhdistymissopimuksen sisältö.
Arkkitehtuurityön jatkovalmistelu
Jäsentyytyväisyyskysely 2016 Etelä-Karjalan kauppakamari.
Kaikissa malleissa tärkeää: – kuntalain mukaiset oikeudet ja velvoitteet – kunnan omista tarpeista lähtevän mallin ja toimintatavan kehittäminen – mallin.
KESKUSTAN VALTUUSTORYHMÄN OHJESÄÄNTÖ.
DEMOKRATIAKYSELY Tekijä: Anne Erholtz. Haluaisin vaikuttaa seuraavien kanavien kautta. Voit valita useamman vaihtoehdon. (Vastaajia: 287)
Uusi kuntalaki (410/2015) VVM. Uusi kuntalaki voimaan Uudistuksen taustalla yli kahden vuoden valmistelu: Valmistelutyöryhmät ja parlamentaarinen.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Ihmeitä ei tapahdu, niitä tehdään. Tuomo Lähdesmäki, pj. Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
AU / Ammatillisen kuntajohtamisen välineistä uuden kuntalain (410/2015) mukaan Kunnallistieteen päivät, Helsinki / Työryhmä:
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Tutustumme Kokoomukseen
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
OMA –projektiryhmäläisten kanta – vuoden lisäaika reformin säädöksiin?
Kunta Jäsenyys Perusjäsenet (kotikunta) ja muut jäsenet (esim. kiinteä omaisuus, yritys) Perusjäsenillä oikeuksia mm. äänioikeus oikeus käyttää kunnan.
Timo Keistinen lääkintöneuvos
Nuorten äänestysaikeet kuntavaaleissa 2012
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Kysely yleisille kirjastoille 2013
Kauppakamarien Yritysparlamentti-kyselyn tulokset
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
SUOMALAISTEN ENERGIA-ASENTEET 2018
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Kauppakamarien Yritysparlamentti-kyselyn tulokset
Esityksen transkriptio:

Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä koskeva kyselytulokset

Tietoa kyselystä Kuntaliitto toteutti kyselyn puoluetuesta, sidonnaisuuksien ilmoittamisesta ja hallituksen vaalikelpoisuudesta toukokuussa Kysely liittyy kuntalain kokonaisuudistuksen valmisteluun. Kyselyllä kartoitettiin kuntien luottamushenkilöjohtajien näkemyksiä puoluetuen, sidonnaisuuksien ilmoittamisen ja vaalikelpoisuuden sääntelyn kehittämistarpeista. Kysely osoitettiin valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille ja se toteutettiin se toteutettiin sähköisenä webropol-kyselynä. Kyselyyn vastasi yhteensä 398 puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa 219 kunnasta. Tässä julkaistaan tulokset puoluerahoituksen ja hallituksen vaalikelpoisuuden osalta. Loput kyselyn tulokset julkaistaan toukokuun lopussa Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Vastaajat aseman mukaan (lukumäärät, N=398)

Poliittisen toiminnan tukemisesta on mielestäni syytä edelleen säännellä uudessa kuntalaissa. (% -osuudet kaikkien vastaajien kesken, N=392) Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Kunnille tulisi mielestäni säätää velvollisuus antaa suoraa tukea valtuustossa edustettuina oleville puolueille ja muille ryhmille. Tämä korvaisi tuen perimisen luottamushenkilöpalkkioista (nk. puolueveron). (% - osuudet kaikkien vastaajien kesken, N=397)

Perusteluja nykyisen puoluerahoituksen (nk. puoluevero) säilyttämiseksi (vastaajien avoimien vastauksien mukaan) Nk. puolueveron periminen luottamushenkilöiltä on käytännössä ainut tapa rahoittaa kuntavaaleja. Lainsäädäntö jo tällä hetkellä riittävää. Vältettävä byrokratian lisäämistä. Jokainen yksityishenkilö saa omista rahoistaan tukea laillisia yhdistyksiä. Luottamushenkilöt itse edustavat puolueitaan, ei kunta. Kunnille ei saa asettaa lisää velvoitteita. Mikäli kunta antaisi suoraa tukea, pitäisi luottamushenkilöpalkkioita pienentää saman verran. Kunnallinen rahoitusmalli johtaisi kunnan kulujen kasvuun. Kuntien toimialaan ja päätöksentekoon ei kuulu rahoittaa puolueita. Puoluevero kokouspalkkioista on läpinäkyvämpi ja parempi tapa kuin kunnan suoraan maksama tuki. Puoluepolitiikka on vapaaehtoista, joten sen tukeminen ei kuulu lakiin. Jos kunta maksaisi korvauksen suoraan, niin paikalliset yhdistykset eivät voisi päättää suuruutta eikä käyttämiskohdetta Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Perusteluja nykyisen puoluerahoituksen (nk. puoluevero) muuttamiseksi (vastaajien avoimien vastauksien mukaan) Käytäntöjä ja sääntöjä olisi selkeytettävä avoimemmiksi ja tasapuolisemmiksi. "Puolueveron" laillistaminen ja jakoperusteen muuttaminen valtuutettujen lukumäärään pohjautuvaksi selkeyttäisi tilannetta. Puolueiden rahoittaminen tulisi olla tasapuolista. Tukemisen tasapuolisuus esim. valtuustoryhmien koon mukaan olisi perusteltua demokratian tukemiseksi. Luottamushenkilöiden yhdenvertaisuutta kokouspalkkioiden suhteen olisi parannettava. Puolueiden valvontaa olisi kiristettävä. Nykyinen ”puoluevero” haittaa kuntalaisten ehdokkaaksi ryhtymistä ja demokratiaa. Luottamushenkilöiden palkkiot kasvaisivat muutoksen myötä ja näin luottamushenkilötoimien houkuttelevuus paranisi. Nykyinen ”puoluevero” tarkoittaa piilotukea kuntalaisten verovaroilla Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma

Kunnan henkilöstön vaalikelpoisuutta kunnanhallitukseen tulisi mielestäni rajata nykyisestään niin, että kaksi kolmasosaa jäsenistä tulisi olla muita kuin kuntakonsernin palveluksessa olevia (Nyk. KuntaL 35 §:n mukaan on voimassa ”Enemmistö muita” - rajoitus). (% -osuudet kaikkien vastaajien kesken, N=394) Valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajien näkemyksissä ei ollut merkittäviä eroja. Noin 40 % molemmista ryhmistä oli täysin samaa mieltä väitteen kanssa.