2/2009 Harjoittelu Aasiassa Jaana Mutanen, vastaava asiantuntija CIMO Kansainvälinen harjoittelu ja jatkopinnot.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Advertisements

2/2009 Oman alan osaamista Itäisessä Euroopassa keräämässä.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2013.
Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät
Mitä Nordplus-ohjelmalla on tarjota opiskelijalle? Opiskelijoiden liikkuvuus Pohjoismaissa –seminaari Kuopio Merja Kuokkanen/Kansainväliset opiskelijapalvelut,
Haluatko ammattiosaajaksi? - ammatillinen koulutus mahdollisuutena
Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Koulutuskeskus SEDU
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
LinkedIn - verkostoitumispalveluna Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
2/2009 We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Ohjelmaesittely: Erasmus Johanna Virta,
CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen 01/2011.
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
| Maailma haltuun Maailmalle.net – verkkopalvelun esittely.
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
11/2007 CIMO Harjoittelu Aasiassa Turun yliopisto Jaana Mutanen Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Kansainvälinen harjoittelu.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille.
Harjoittelu Aasiassa Turun yliopisto Jaana Mutanen
2/2009 CIMOn palvelut ohjaajille Hanna Isoranta
LinkedIn yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelu ulkomailla Valokuvat: Jaana Mutanen_jaMu.
Vieraskielisten koulutusohjelmien kehittämispäivät ”Ulkomaalaisten opiskelijoiden integrointi ja työllistyminen”
Harjoittelu kehitysyhteistyötehtävissä ja kehitys- tai kehittyvissä maissa ma klo Tarja Nousiainen CIMO
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO ja suomalaiset maailmalla Kuvat ja teksti: Jaana Mutanen
03/10 CIMO_jaMu CIMO Toiseen maahan, kolmanteen kulttuuriin Harjoittelujaksolla käytännön kielitaitoa ja kulttuurikokemuksia CIMO Kansainvälisen liikkuvuuden.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen
09/2008 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO Kansainvälinen harjoittelu.
Kannattaako Suomeen tulla opiskelemaan? Kansainvälisen liikkuvuuden uudet muodot Irma Garam Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus.
10/2009 CIMO l Kansainvälinen harjoittelu Suuntaa uralle! CIMO maailmalla Kuvat ja esitys: Jaana Mutanen 01/2012.
WoSCos Works, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
TraiNet-verkosto puhuu nyt kielillä − harjoittelu ulkomailla antaa kilpailuedun Haaga-Helia amk, Helsinki.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Kansainväliset yhteistohtoriohjelmat Opetusneuvos Carita Blomqvist.
2/2009 ”Menestyminen ulkomailla” Työn tai harjoittelupaikan perässä ulkomaille: Miten eri kansalaisuudet ja kulttuurit vaikuttavat työyhteisön toimintaan?
FUAS Kielet ja viestintä
CIMO - ja suomalaiset maailmalla Valokuvat ja teksti: Jaana Mutanen/jaMu_CIMO.
Hanke pähkinänkuoressa
Oppisopimuksella Eurooppaan - Oppisopimusopiskelijoiden yksilöliikkuvuushanke Aulangolla Leena-Maija Talikka CIMO.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2012.

VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
2/2009 Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO Kansainvälisiä työharjoittelumahdollisuuksia KV-kevätpäivät Kuopio
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
8/20071 Erasmus Harjoittelu Kesto 3-12 kk Harjoittelu hyväksiluetaan osaksi tutkintoa Apuraha lv : –350 € / kk, jos palkaton harjoittelu tai.
H ARJOITTELUJAKSO ULKOMAILLA Emilia Tolvanen.
| Maailma haltuun Tutkinto-opiskelijaksi ulkomaille © Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO, 2015.
Yhteishaku. Mihin haen? Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Aikuiskoulutus 2 vuotta Haku maalis/huhtikuu tai jatkuva Nuorisokoulutus.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
TraiNet, Postitalo KTT Lauri Tuomi
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Lukiolaisen jatko-opinnot
OPISKELU ULKOMAILLA Riina Luomanpää.
Esityksen transkriptio:

2/2009 Harjoittelu Aasiassa Jaana Mutanen, vastaava asiantuntija CIMO Kansainvälinen harjoittelu ja jatkopinnot

2/2009 Mitä ominaisuuksia kansainvälisessä työssä tarvitaan?

2/2009 CIMOn harjoitteluohjelmat

2/2009 Yleiset hakukriteerit Hakijalta edellytetään: –opintoja yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai ammatillisessa oppilaitoksessa –vähintään 1-2 vuotta päätoimisia opintoja harjoittelun alkaessa tai enintään vuosi valmistumisesta –vähintään 18 vuoden ikää –harjoittelu- tai työkokemusta (ei tarvitse olla omalta alalta) –riittävää kielitaitoa (aikaisempi oleskelu kohdemaassa tai kielialueella, kieliopinnot)

2/2009 Yleiset hakukriteerit –ulkomaalaisen on asuttava pysyvästi Suomessa ja oltava Euroopan talousalueeseen kuuluvan valtion kansalainen tai hänellä on oltava pysyvä oleskelulupa Suomessa (A-status), lisäksi pääasiallinen oleskelun syy Suomessa muu kuin opiskelu –apurahaa ei myönnetä harjoitteluun hakijan omassa kotimaassa Eduksi lasketaan: –aikaisempi oleskelu, harjoittelu tai vaihto-opiskelu kohdemaassa tai kielialueella –opintojen soveltuvuus juuri ko. harjoittelupaikkaan

2/2009 Hakiessa muistettava lisäksi Harjoittelupaikoissa kuukausittainen apuraha CIMO harjoitteluapurahan voi saada vain kerran Maaohjelmat: sama hakija voi hakea vain yhteen maahan kerrallaan, esim.Kiina ja Intia Organisaatiot-ohjelma: sama hakija voi hakea ainoastaan yhteen ohjelmaan ja kahteen eri toimipaikkaan ohjelman sisällä, paikkoja eri Aasian maissa vuodesta ja hakukierroksesta riippuen

2/2009 Kiinaan…

2/2009 Opintoihin liittyvä harjoittelu Kiinassa hakuajat 4 kertaa vuodessa Maaohjelmat, Suomalaisorganisaatiot, IAESTE, ns. kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot harjoittelujaksot 2/3-6 kk ohjelmasta riippuen Maaohjelmat, eri alat ja haetaan avoimella hakemuksella: erityisesti yksityinen sektori harjoittelupaikat Peking tai Shanghai asunto: itse tai sen etsimisessä autetaan, mahdollisuus kiinan kielen kurssiin (suositellaan) Suomalaisorganisaatiot, eri ala ja valmis paikkatarjous

2/2009 Intiaan…

2/2009 Opintoihin liittyvä harjoittelu Intiassa hakuajat 4 kertaa vuodessa Maaohjelmat, Suomalaisorganisaatiot, IAESTE, ns. kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot harjoittelujaksot 2/3-6 kk Maaohjelmat, eri alat ja haetaan avoimella hakemuksella –yksityinen ja julkinen sektori –eri alojen järjestöt, IT, media, kaupallinen ala, turismi, lääketiede (lääkärit ja eri terveydenhoidon alat), eläinlääketiede –harjoittelupaikat: erityisesti Jaipur, myös Gurgaon/Delhi –asunto: järjestetään haluttaessa, voi asua koko tai osan aikaa –voi keskustella mahdollisuudesta osallistua hindin kielen kurssille (suositellaan) Suomalaisorganisaatiot, eri alat ja valmis paikkatarjous

2/2009 Muistettavaa Kertauksena: tarkistettava harjoitteluun vaadittavat luvat vastaanottavalta taholta/vastaanottajamaan edustustosta Suomesta Pakollista: riittävän kattavat vakuutukset Huomattava: apurahalla harjoittelevalle ei säännösten mukaan kuulu vuosilomia, parista lomapäivästä/kuukausi voi neuvotella tapauskohtaisesti työnantajan kanssa, Intiassa 6-päiväinen työviikko ”Jos saat, niin annat myös”: sähköinen raportointi CIMOlle harjoittelujakson tai blogi/artikkeli (vaihtoehtona Maaohjelmissa) Vinkkinä: käytännön vinkkejä CIMOn Maailmalle.net ja Maatieto.net –palveluista ja vastaanottajataholta Paikkoja ja tietoa: Harnet-harjoittelupaikkatarjoukset ja TraiNet.wiki

2/2009

Mikä houkuttaa ulkomaille? ”Harjoittelu ulkomailla on kielen ja mielen seikkailu” (Kielipoliittisen verkoston nettilehti 9/12) ”Suomen edustustot maailmalla vetävät suomalaisharjoittelijoita” (Expatrium 1/13)

2/2009 Kiitos mielenkiinnosta! KiitosTackThanksXièxie DhanyavádArigato.

2/2009 CIMOn Kiina-ohjelma Koulutusyhteistyötä Suomen ja Kiinan välille Sofia Lähdeniemi, CIMO

2/2009 Kiina-ohjelma lyhyesti:  Korkeakoulujen verkostomaista yhteistyötä  Yhteistyökumppaneina myös yrityksiä, kuntasektorin toimijoita yms.  Siemenrahaa uudentyyppisille aloitteille  Hakukierros 2012: max € per hanke/2 vuotta, 20% omarahoitusosuus

2/2009 Kiina-ohjelma lyhyesti:  Avoin kaikille aloille ja tutkintotasoille  Yhteistyömuodot: Yhteiset opintojaksot / kurssit Opetussuunnitelmayhteistyö Työelämäyhteistyö Liikkuvuusaloitteet

2/ esimerkkihanketta Turun amk, Turun kaupunki, Turun ELY-keskus ja kiinalaisia korkeakouluja: Luodaan soveltavaa tutkimus- ja kehitysyhteistyötä Tianjinin/Turun alueiden korkeakoulujen ja työelämän kesken Lisätään opiskelijoiden harjoittelu- projektityö- ja opinnäytetyömahdollisuuksia. LUT + kiinalaiset korkeakoulut: Luodaan korkeakoulujen sekä suomalaisten ja kiinalaisten yritysten verkosto veden- ja jätevesien käsittelyn alalla Opiskelijoille neljän kuukauden harjoittelu teollisuusyrityksissä Kiinassa/Suomessa

2/2009 Lisätietoa: Yhteystiedot: