Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta (18.3.2011)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kansallisen opetustoimen tietomallin vaatimukset korkeakoulujen tietomallille.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintojen toteuttamisen sääntöjä
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 3 - Kiintiöt ( )
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Mikä se on, miten se tehdään ja mitä on saatu aikaan?
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
4.2 Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon toteuttaminen s.11.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ TILANNEKATSAUS Vilho Kolehmainen, OPH,
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintalaskentapalvelu
Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
AIPAL – näyttötutkintojen opiskelijapalautejärjestelmä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
AMMATILLISTEN OPETTAJAKORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutustarjonta Outi Kivipelto
TERVETULOA!.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Esitutkimusvaiheen viestintä KSHJ Yleisötilaisuus.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Anita Johansson.
Usein kysyttyjä kysymyksiä Miten työkokemus huomioidaan pisteytyksessä? -Työkokemuspisteet huomioidaan vasta lopullisessa valinnassa, ei siis esivalintavaiheessa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Opintopolku-palaveri
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintalaskentapalvelu
Tuloskirjeen yhteispostitus Opintopolun pääkäyttäjät Janne Santala.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle OPH.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
TALOUSHALLINNON MODERNI RATKAISU JÄRJESTÖILLE. Risto Iivonen toimitusjohtaja Rantalainen Helsinki.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Haku- ja valintatiedot tietovirtojen kokonaisuudessa Tietovirta- ja sanastotyön koordinaatioryhmän kokous Laila.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Arkkitehtuurivisio.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
POISSAOLOLUVAN HAKEMINEN JA PÄÄTÖKSEN TEKEMINEN WILMASSA
Opintopolku
Julkaisujen syöttöpalvelu
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Hetuttomien hakijoiden paikan vastaanottaminen opintopolussa
Opintopolku
Korkealämpötilakemia
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
Korkeakoulujen yhteishaun prosessi keväällä 2015
Opintopolku-info
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Opintopolku-info vastuukäyttäjille ja opoille
Kooste työpajan kysymyksista
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 2 - Valinta ( )

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 1. Mitä asioita tulisi huomioida sijoitteluajon toteutuksessa? Hyväksytyt ja hylätyt voisi laittaa aakkosjärjestykseen. Varasijanumero voisi olla reaaliaikainen, jolloin hakija näkisi kokoajan sijoituksensa ”hakijapalvelussa”. Varasijoissa tulisi olla jonokohtaisia jonoja (yhteispisteet – koepisteet). Tarve saada kaikki tieto ja jalostaa sitä  tiedot Exceliin tms.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 2. Valintapäätös? Harvoin - useasti Tehdään päätös valintaperusteista ja aloituspaikoista. Seuraava päätöspiste on kirjoittautumisessa, jolloin tarkistetaan todistukset tms. Tehdään päätös jokaisen toiminnon yhteydessä. Päätös hylätyille tarvittaessa?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 3. Valinnan reunaehdot? Kaikki nykyiset toiminnot tulee pystyä tekemään Valintatoiminnallisuus tulee olla muokattavissa hakukohteittain Tulee tukea useita valinnanvaiheita (1-n kpl) Valinnantuloksiin vaikuttamaton pisteidenlasku(- ja valinta)toiminto Rajapinnat muihin järjestelmiin Rajoitukset, estot, tarkistukset valintojen sisällä ja ulkona Riittävä testaus

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 4. Suoritettavien valintaan liittyvien ajojen määrä? 0-4(+n) valinnan vaihetta Tarve suorittaa pisteidenlaskenta ja valinta-ajo hakukohtaisesti esivalinnassa, välivalinnassa/- noissa ja lopullisessa valinnassa Hakijan sijoittuminen on reaaliaikainen Korkeakoulujen tulokset kesken – valmis ilmoitukseen/suoritukseen asti Yhteiset esivalinta/kutsu/yms.-ajot ennen sijoitteluajoa

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 5. Miten tallennatte valintaperusteenne järjestelmään? Keskitetysti hakutoimisto/hakijapalvelut Osin hajautetusti Valintaperusteet voisi jatkossa tallentaa ainoastaan yhteen paikkaan ja sinne riittävä merkkimäärä (+kieliversiot su/ru/eng) Valintaperusteita ei tarvitsisi erikseen tallentaa ko. korkeakoulussa Ehkä kansallisesti keskitettymalli?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 6. Suhde korkeakoulun omiin järjestelmiin? Eräsiirrot, eli Excelit molempiin suuntiin Eräsiirrot voisi automatisoida mahdollisimman pitkälle Reaaliaikaista yhteyttä korkeakoulujen järjestelmiin Reaaliaikainen yhteys muiden järjestelmien välillä Useita tiedonsiirtoja useina aikoina Valtakunnallinen ”koulutus- ja valintaperustetietokanta”, johon kaikki korkeakoulut tallentaisivat tiedot ja josta tiedot siirtyisivät sähköisesti KSHJ:hin

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 7. Tarvitaanko erillistä hakija- /hakemusrekisteriä? Kyllä ja ei Käytännössä on varmasti tarpeen saada hakijan täyttämä hakemus alkuperäisenä nähtäväksi myös aikaisemmilta vuosilta KSHJ:n operatiivinen kanta, xDW, tietovaranto, arkisto, muu Kuluva hakukierros = KSHJ:n operatiivinen kanta? Edelliset hakukierrokset = ”arkisto”?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 8. Mitä raportteja tarvitaan? Nykyiset Listoja, näkymiä, kirjeitä, osoitetarrat, kaikki Excel, PDF Valmisraportteja & muokattavia raportteja järjestelmän sisällä

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 9. Paikan vastaanotto, kirjoittautuminen ja hyväksymiskirjeet? Kaikki samassa järjestelmässä tai niin, ettei hakija huomaa siirtymisiä jos sellaisia on Hetuttomille tarvitaan heikko tunnistautuminen Ohjaavat kirjeet ja viestit automaattisesti Tekstarit, sähköpostit RAKETTI-LVI ja Maksu

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi 10. Yhteishaun ulkopuoliset haut? Erillishaulle soveltuva ja räätälöitävä lomake KSHJ:ssa Omia kysymyksiä Lomakkeiden näkymisen / täyttämisen ajankohdat rajattavissa Hakuajat: samat kuin muissa / jatkuvat / muut

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kotitehtävistä nousseita erityiskysymyksiä ryhmätyöhön KSHJ:n valintajärjestelmätoiminnallisuus sijoitteluajoinen Suhde muihin järjestelmiin, mihin rajapinnat ja mitä niissä liikkuu Kenen tulisi pystyä tekemään valintaperusteiden mallinnus tietojärjestelmään? Tarvitaanko virallisia valintapäätöksiä hakijalle ollenkaan? Eli riittääkö jos hakijapalvelussa on valintapäätös, tai sitten ilmoitus menee hakijan ilmoituksen mukaan esim. sähköpostiin?