Sachsenhausen ja Topographie des Terrors

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maija Laatikainen Anni Lantto Jannika Sammalkangas
Advertisements

Renor Oy VAPAAT TILAT 1.krs: 135 m 2 Höyläämötie 3, Helsinki Vuokrausesite toimistotilaa 2012.
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Renor Oy VAPAAT TILAT 2.krs: 366 m 2 3.krs: jaettavissa 201 m 2 Höyläämötie 3, Helsinki Vuokrausesite toimistotilaa 2010.
KUrpitsatalo Kurpitsatalon on muistitietojen mukaan rakentanut Leppänen pojalleen v Silloin hän rakensi taloon alakerran, jossa on keittiö, kaksi.
Berliini järjestyksen kourissa
Länsivaltojen myöntyväisyyspolitiikka
Chaîne des Rôtisseurs Accosiation Mondiale de la Gastronomie La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs 09/11/2011 Chargée de Presse Johanna Hornborg.
BERLIINI SAKSAN PÄÄKAUPUNKINA
 Yritystoiminnan peilausta › Liiketoiminta › Työskentely-ympäristö › Sosiaaliset taidot › Tekniset taidot › Ammatilliset taidot › Yritystoiminta punaisena.
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Kansallissosialismin ideologia. Historia Perustettiin v Tuolloinen nimi Saksan työväenpuolue -> muutettiin pian Saksan kansallissosialistiseksi.
NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain.
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
Hyvinvointi-Suomi 1960-luvulta lähtien suuri ”rakennemuutos”
Berliini järjestyksen kourissa Saksan pääkaupunki historiapolitiikan näyttämönä Perus- ja aineopintojen luentosarja kl 2010, torstaisin klo 16.15–17.45.
Euroopan ruutitynnyri
haulitorni Haulitehdas sijaitsee lähellä santalahtea, junaradan
Holokausti Mikael Pennanen 2B.
Metallien historiaa.
Juutalaisvainot -Holokausti
Kylmä sota – Yhdysvallat vastaan Neuvostoliitto
Kylmä sota Kahden valtion välinen valtataistelu, lähes sotatila, jossa ei käytetä suoria sotilaallisia toimia. Turvaudutaan propagandaan, vakoiluun, taloudellisiin.
Toinen maailmansota AIKAJANA.
Maailman seitsemän ihmettä
Puukonsaaren Historia Puukonsaaren Historia. Ensimmäiset asukkaat Ensimmäinen asukas oli v Niilo Matinpoika Puukko Asui sen aikaisessa Soikkala.
Berliinin kesäolympialaiset 1936 Laura ja Wilma. Saksan pääkaupungissa, Berliinissä järjestettiin vuonna 1936 kesäolympialaiset. Olympialaiset piti pitää.
Hitlerin Saksa Kolmas valtakunta. Alku Saksa I maailmansodan syyllisenä joutui maksamaan sotakorvauksia, supistamaan armeijaa sekä joutui luovuttamaan.
Toisen maailmansodan loppu ja kylmän sodan alku
LÄHI-IDÄN SITKEÄ KRIISI
Toinen maailmansota syttyy
Satelliittipaikannus
Antiikin Kreikan ja Rooman uskonnot
ADOLF HITLER 1889– 1945.
Suomen sisällissota 1918: Sodan syyt
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Hitlerin valtaannousu Saksassa 1930-luvulla
10 Hitler saa sotansa s. 72–77.
Puola.
Vietnamin sota Tonkinin lahden selkkaus.
USA:n lähihistoria.
Luku Suomi toisessa maailmansodassa s
Tiibet ja kiina.
Televisiot.
Miten kylmään sotaan jouduttiin? Blokkien tunnusmerkit
HITLERIN SAKSA.
15 Aseet vaikenevat s. 103–110.
Suomen sisällissota 1918: Sodan syyt
SFX-linkityspalvelu ja Primo Central Index osana Finna-palvelua
VIRO.
Nelli-toimisto A414 Hattivatti
Paavi Paavali III vahvistaa jesuiittojen sääntökunnan vuonna 1540
Jerusalemin nähtävyydet
Juutalaisten ja muiden vähemmistöjen vainot luvulla
Suomen jatkosota Suomen joukot suuremmat ja paremmin aseistetut kuin talvisodassa -> Saksalaisilla rintamavastuu Oulujärvestä pohjoiseen Tavoitteena.
Kylmän sodan rintamalinjat
RIKOLLISUUS.
Jeesus liikkeestä valtionuskonnoksi
Kylmän sodan rintamalinjat
Terrorismi On yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa.
4 Hitler hurmaa Saksan s. 33– 37.
Elämää kolmannessa valtakunnassa
TOTALITARISMIN UHKA KIRKOILLE LÄNSI-EUROOPASSA
Wivi Lönn Puistokoulu Viljami Riekkinen ja Aaron Salonen Jyväskylän normaalikoulu Lähteet: Intervet / Wikipedia ja opintoretki Puistokoululle.
luvut/Terveyssisar koulutuksen käynnistyminen
Kylmän sodan kriisit Berliinin kriisit s
Metsäteollisuuden työvoima
Esityksen transkriptio:

Sachsenhausen ja Topographie des Terrors Arbeit macht frei ("Työ Vapauttaa") Sachsenhausenin pääportissa.

Sachsenhausenin keskitysleiri Sachsenhausen oli Berliinin läheisyydessä Oranienburgissa sijainnut natsien keskitysleiri, joka perustettiin tyhjälle tehdasalueelle SA-joukkojen toimesta. Se sai alkunsa vuonna 1936 ja se oli ensimmäisiä perustettuja keskitysleirejä. SS:n johtaman Sachsenhausenin toiminta-aikana keskitysleirillä oli vangittuna yli 200 000 ihmistä, enimmäkseen poliittisia vankeja, mutta myös juutalaisia. Yksi Sachsenhausenin erityispiirteistä oli kenkien testausyksikkö. Vangit testasivat eri materiaaleista koostuvalla radalla sotilaskäyttöön suunniteltuja kenkiä, kävellen ja juosten useita kilometrejä raskaat kenttävarusteet yllään. Lisäksi Sachsenhausenissa toimi kaikkien Saksan valtakunnan keskitysleirien keskushallinto. Uhrit kuolivat tauteihin, hoidon puutteeseen, nälkään, väsymiseen, kylmään, (julkisiin) teloituksiin, pahoinpitelyihin, erilaisiin kokeiluihin ja kaasukammioihin. Nykyään alue ja sen rakennukset toimivat keskitysleirimuseona ja kansallisena muistomerkkinä.

Topographie des Terrors 1933-1945, natsivainojen ja terrorismin keskusyhteisö Sodan jälkeen, vuonna 1945 alue tuhottiin kokonaan liittoutuneiden toimesta Myöhemmin vuonna 1987, osana Berliinin 750. vuosipäivää, alueesta tehtiin julkinen ja se nimettiin ‘’Topographie des Terrors’’. On nykyisin sisä- ja ulkomuseo Berliinissä, Saksassa Kertoo Natsien vallan aikaisesta historiasta yksityiskohtaisesti