Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Terrorismi On yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Terrorismi On yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa."— Esityksen transkriptio:

1 Terrorismi On yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Terrorismilla yleensä tarkoitetaan yksittäisten henkilöiden tai epävirallisten lain ulkopuolella toimivien järjestöjen toimintaa. Terrorismi on pieniä näyttäviä tekoja, joiden tarkoituksena on pelon ilmapiirin luominen, eli terrorismi on riippuvainen mediasta,  mitä laajemmin ja näyttävämmin tieto terroriteosta leviää, sen parempi terrorismin kannalta. Terrorismi on sitä tehokkaampaa, mitä kattavamman ja näkyvämmän julkisuuden se teoillaan saa aikaiseksi. Nykyään yleisin terrorismin muoto on Yhdysvaltain hallituksen tilastojen mukaan sunnimuslimien harjoittama uskonnollinen terrorismi.

2 Al-qaida Ääri-islamilaisjärjestö joka on vastuussa useasta uhreja vaatineesta terroristi-iskusta, muun muassa tapahtuneista Wtc-iskuista. Järjestöä pidetään vastuullisena myös iskuista Yhdysvaltain suurlähetystöihin Itä-Afrikassa1998, ohjushävittäjä USS Coleen suunnatusta iskusta 12. lokakuuta 2000, Balin pommi-iskuista 2002, Istanbulin pommi-iskuista 2003,Madridin pommi-iskuista 2004 ja Lontoon sekä Balin pommi-iskuista 2005. Järjestön johtaja Osama Bin Laden surmattiin yhdysvaltalaisten erikoisjoukkojen toimesta vuonna 2011. Järjestön kakkosmies Aiman al-Zawahr nousi Ladenin seuraajaksi kesäkuussa 2011. Uudesta johtajastaan huolimatta, järjestö ei ole tehnyt isoja iskuja lähivuosina.

3 wORLD TRADE CENTER-ISKUT 9.11.2001
Neljästä kaapatusta lentokoneesta kaksi ohjattiin tahallisesti New Yorkissa sijaitsevia WTC- kaksoistorneja päin. Yksi kaapatuista koneista ohjattiin Washingtonissa sijaitsevaa Pentagonia päin. Neljäs lentokone putosi maahan Shankvillessä, Pennysylvaniassa. Etelätorni tuhoutui tunnin kuluttua ja pohjoistorni tuhoutui kahden tunnin kuluttua törmäyksestä. Kaksoistornien läheisyydessä sijainnut WTC 7 tuhoutui myös, vaikkei siihen osunut lentokonetta. Sen epäillään sortuneen tulipalojen aiheuttaman ketjureaktion seurauksena. Iskuissa aiheutui n kuolemaa ja haavoittui noin Iskujen seurauksena Yhdysvallat hyökkäsi Afganistaniin.


Lataa ppt "Terrorismi On yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google