Virtuaaliyliopiston portilla Matti Sinko SVY:n kehittämisyksikkö Tampereella 30.5.2001.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Open Source Courseware OSCu
IST Julkaisuarkistojen yhteentoimivuus – standardit ja suosituksia Rita Voigt Teknillisen korkeakoulun kirjasto ja OA-JES Julkaisupäivä –
Verkko-opetuksen tukipalvelujen laadunvarmistusta
ITU-kahvit klo 9.15 – Suomen virtuaaliyliopiston verkkopalveluja opettajille: kurssin tuottajan työkalupakki Suomen virtuaaliyliopiston.
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
OHJAUS AMMATTIKORKEAKOULUISSA Pentti Rauhala ARENE ry:n pj., rehtori, Laurea – ammattikorkeakoulu
Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Korkeakoulujen opetuksen ja oppimisen digitaalisen tuen hankkeet.
Pirjo Rauhala: Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista... 1 Virtuaaliyliopisto - ajankohtaista valtakunnassa ja Tampereella Alustus Virtuaalikielikeskuksen.
Viestintätieteiden verkko-opetus Miten valtakunnallinen verkosto tuottaa verkko-opetusta? Virtuaaliyliopistoseminaari Tampereen yliopistossa /Anneli.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
Virtuaaliyliopistoseminaari Yhteenveto Kari-Jouko Räihä.
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Pirjo Rauhala, Mitä meneillään Tampereen yliopiston virtuaaliyliopistossa? 1 Mitä meneillään Tampereen yliopiston virtuaaliyliopistossa?
RajatOn Kehitys Jukka Vilen & Heli Korte TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Verkko-opetuksen laadunhallinta ja - laatupalvelu -hanke VirtuaaliAMK-seminaari Ulla Ritvanen, Kuopion yliopisto Helsingin yliopisto.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Selvitetään mahdollisuus esittää opetusministeriölle vuosien 2006–2009 toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisällytettynä seuraavat.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Tarja Hyppönen Turun yliopisto, BSRS.
P.Iivonen OSAAMISEN OPETUSHALLITUS - OSAAMISEN JA SIVISTYKSEN ASIALLA JA SIVISTYKSEN ASIALLA Tietostrategia ja opetussuunnitelma.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Aikuiskoulutuksen rooli yliopistossa Keijo Virtanen, Turun yliopisto
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
FUNIMA Finnish Universities International Marketing and Admissions Helsingin yliopisto Rebekka Niskanen.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
Hajautettujen kurssien organisointi OSCu-hankkeessa ITK’04 Stiina Kojonen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Valtiotieteellisen tiedekunnan verkkopedagoginen tuki Taina Joutsenvirta
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Oodi-konsortio ja yliopistojen yhteistyö
Alueellinen yhteistyö e-oppimisen tutkimuksessa ja käytännön verkko-opetuksessa Seppo Pohjolainen & Tuuli Haapala ITK’02 Areena
Opetusta verkkoon – miksi? Sari Koski-Kotiranta
Juha KnuuttilaSivu 1 VERKKO-OPETUSPALVELUT – KEKKO Strategia ja yleinen kehittäminen: koulutuspalvelupäällikkö Mauri Kantola.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Osaamisen ja sivistyksen asialla eNorssi 5v –juhlaseminaari Hämeenlinna TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN VAKIINNUTTAMINEN Irmeli Halinen.
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
Vieraskielisen koulutuksen haasteet Kansainvälisten asioiden kevätpäivät Esko Koponen.
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Kieliteknologian verkosto (KIT)
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Päivi Tynjälä ja Päivikki Jääskelä
Kohtaamon tuki Ohjaamoille Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Ajankohtaista opetuksen näkökulmasta
Virtuaaliyliopiston portilla
Esityksen transkriptio:

Virtuaaliyliopiston portilla Matti Sinko SVY:n kehittämisyksikkö Tampereella

Visio Vuoteen 2004 mennessä on vakiinnutettu ”tasokas, eettisesti ja taloudellisesti kestävä verkostopohjaisen opetuksen ja tutkimuksen toimintatapa”. (Koulutuksen ja tutkimuksen tietostrategia , 1999) "Suomessa on usean korkeakoulun, yrityksen ja tutkimuslaitoksen yhteinen virtuaaliyliopisto, joka tuottaa ja tarjoaa kansainvälisesti korkealaatuisia ja kilpailukykyisiä koulutuspalveluja." (Koulutuksen ja tutkimuksen tietostrategian toimeenpanosuunnitelma, 2000)

Kehittämistyön luonne Tärkeintä, että yliopistot ottavat nyt yhteisvastuun verkostotoimintamallien luomisesta. Haasteena yliopistoyhteisön verkostohyvän selvittäminen ja tulkinta. Osattava laatia myös toimiva organisaatio ja työnjako.

Tavoitteet monimuotoistaa yliopisto-opintoja parantaa opetusta ja sen saavutettavuutta parantaa opiskelun ja opetuksen laatua kehittää ja lisätä verkostoyhteistyötä opetuksessa ja tutkimuksessa hyödyntää paremmin ja systemaattisemmin tieto- ja viestintätekniikkaa ja tietoverkkoja parantaa suomalaisten yliopistojen kilpailukykyä

From BRICK and mortar to click and mortar!

Haasteita Tarpeiden tarkempi kartoitus ja tavoitteiden jatkuva täsmentäminen Sitouttaminen tavoitteisiin ja yhteistyöhön, ratkaisujen kritiikin kestävän perustelun, koulutuksen ja tuen keinoin Opetusohjelmien kehittäminen osahankkeiden avulla Organisaation, opintohallinnon ja toimintojen oikeat ratkaisut ja rakenteet Kestävä taloudellinen toimintamalli ja maksupolitiikka Teknisten ratkaisujen, standardien ja työnjaon optimointi Kurssituotannon ja –jakelun organisointi ja tuki tekijöille Tekijänoikeudet ja sopimuspolitiikka Käyttäjien tunnistus ja autentikointi Verkko-opintosuoritusten arvostelu Konsortion juridinen asema ja päätöksentekokyky Laadun varmistus Kansainvälinen yhteistyö ja vaihto, oma markkinarako Markkinointi Yritysyhteistyö ja yhteistyö muiden ei-jäsenten kanssa

Ensimmäisen vuoden tehtäviä Verkostopohjaisen päätöksenteko- ja toimintamallin luominen konsortiolle Verkostohankkeiden käyntiin auttaminen, integrointi ja tukeminen Portaalin määrittely ja käyttöönotto Ohjaus- ja neuvontapalvelun määrittely ja rakentaminen Hankkeen tunnetuksiteko Ensimmäiset koulutusohjelmat ja palvelut käyntiin Muu tuki alulle: strategiatuki, sopimukset, hyväksyntä, hallinto, tekniset ratkaisut jne.

Osahankkeet Alueelliset hankkeet (3) Yhteiset palveluhankkeet (5) Substanssihankkeet (11) Muutama uusi hanke 2002 Tarkemmin:

Alueelliset hankkeet  Helsinki Business Campus (koordinaattorina Helsingin kauppakorkeakoulu)  Itä-Suomen virtuaaliyliopisto (Joensuun yliopisto)  Oppimiskeskushanke (Vaasan yliopisto)

Yhteiset palveluhankkeet  IQ-Form –tiedonhankintajärjestelmän ja ohjausympäristön kehittäminen verkko- oppimisympäristöihin (Helsingin yliopisto)  ITPeda–yhteistyöfoorumi (Tampereen yliopisto)  Opintojen suunnittelun, ohjauksen, neuvonnan ja arvioinnin järjestelmä OVI (Joensuun yliopisto)  Suvi – Suomen virtuaalinen avoin yliopisto (HY)  TieVie – yliopisto-opettajien valtakunnallinen tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön koulutusohjelma (Oulun yliopisto)

Aihealoittaiset hankkeet  Aasian virtuaalinen opetusverkosto (Turun yliopisto)  Connet – Kognitiotieteen, kognitiivisen tietoteknologian ja kognitiivisen teknologian opetuksen organisoiminen Suomen virtuaaliyliopiston yhteydessä (Helsingin yliopisto)  Historian opetuksen järjestäminen (TY)  Kasvatustieteiden tiedekuntien esitys koulutuksen ja tutkimuksen tietostrategian toimeenpanosta kasvatustieteen alalla (TY)  Kirjallisuustieteen valtakunnallinen virtuaaliyliopisto (TY)  MOVE (Sibelius-Akatemia)  Oikeustieteellisen tiedekunnan jatkokoulutushanke (TY)  PsykoNet (TY)  SOSNET –sosiaalityön ammatillisen lisensiaatintutkinnon verkoston verkko-opetus (Lapin yliopisto)  Tulevaisuuden tutkimuksen verkostoyliopisto –verkkopedagogiikan ja sisältötuotannon kehittäminen (Turun kauppakorkeakoulu)  Viestintätieteiden valtakunnallinen yliopistoverkosto (TaY)

Uusia hankkeita 2002 mat.-luonnont. aloilta kirjastohankkeita kielikeskusten hankkeita pienten alojen verkostoja

Tärkeitä rinnakkaishankkeita ja -palveluita FinELib Ope.fi Digitaaliset oppimateriaalit Vamk Virtuaalikoulu Luotsi Oodi HSTYA

Virtuaaliyliopiston organisaatio HKKK LTKK TaiKÅA Konsortiokokous OPM Tietostrategia- organisaatio Virtuaaliyli- opistotyöryhmä kehittämis- verkostot palvelut Johtoryhmä Kehittämis- yksikkö

Rahoitus 2001 ja 2002 OPM: 50 milj. mk / v. jakautuen –yliopistokohtaiseen kehittämiseen (28) –yliopistojen yhteishankkeisiin (21) ESR-rahoitus lisäksi portaalin tekoon n. 2 milj. mk / v.

Rahoitus volyymiä yritetään nostaa 70 milj. mk:aan / v. jako kuten edellä tavoitteena lisäksi konsortion päätöksin suunnattava osuus muun rahoituksen osuus vähitellen kasvuun

Yhteystiedot MS: SC: JL: URL: