pääsykoetilanne ja vastaustekniikka

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Porin yksikkö 1 Opintotoimisto,Marja Karttunen TENTTIOHJESÄÄNTÖ.
Advertisements

1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
ÄIDINKIELEN YLIOPPILASKOE
Oulun koulussa n. 55 vuotta sitten…
Valtakunnallisen kielikokeen perehdytystilaisuus Puheen ymmärtämisen koe Paasitorni Ari Maijanen.
Suositukset hirvenmetsästykseen Metsästyskausi 2012.
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Opintopolku.fi palvelu
Kauppatieteellinen ala
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
SUUNNITTELU 1. vaihe: Synopsis 2. vaihe: Treatment
Aikakauslehtien lukemiseen käytetty aika KMT Kuluttaja 2008.
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
Työyhteisökoulutus kulttuurien välisestä kohtaamisesta - millaisiin tarpeisiin vastataan? Aurora Vasama
Kvantitatiivisen aineiston keruu ja analyysi (kl.2011) -harjoitukset pääaineopiskelijoille Mira Kalalahti Käyttäytymistieteiden laitos
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
ComPa- projektin lopetusseminaari Muurmansk HANKKEEN TEORIAA - TOIMINTATUTKIMUS JA PRAGMATISTINEN FILOSOFIA KOULUTUKSEN KEHITTÄMISESSÄ KYÖSTI.
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Yhteistoiminnallinen oppiminen Tavoitteena saada yleiskuva menetelmästä oman opetuksen suunnitteluun.
ASIANTUNTIJUUS & OPINNÄYTETYÖ Työelämän asiantuntijuutta ei voi määritellä yksilön prosessina vaan oleellista on se, että yksilö osaa suhteuttaa oma osaamisensa.
Akkreditointi tarkoittaa erikoistumisopintojen arviointi- ja rekisteröintiprosessia, jota Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut vuodesta 1999.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kooste kotitehtävien vastauksista Kotitehtävä 5 – Tarjonta ( )
UE © Anne Rongas 2006 UE1: Uskonnon luonne ja merkitys Kotkan aikuislukio © Anne Rongas 2008.
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
Oliot ja luokat Oliot ja luokat Oliot (object) ja luokat (class) ovat keskeisiä olio- ohjelmoinnin käsitteitä. Olio-ohjelmointi on ohjelmointiparadigma,
Luku- ja tenttivihjeet 5 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
4.3 Tutkiva oppiminen? a) Opetusmenetelmä, jonka aikana oppilaat opiskelevat opetuksen kohteena olevia asioita ja tiedon tuottamisen prosesseja tutkimuksia.
Jari Rantamäki MIKÄ TEKEE työnäytteiden kokoelmasta suoritettujen työtehtävien luettelosta opintojen dokumentaatiosta opetuksen dokumentaatiostaPORTFOLION?
Taksonomiat ja oppilas- arviointi lukion ET:n ja filosofian opetuksessa Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos Käyttäytymistieteellinen.
Kielen- ja tekstinhuoltoa
PuViPe :: Osku Tervonen & Samu Liimatta :: Työhaastattelu
Aikakauslehtien lukemiseen käytetty aika KMT Lukija 2007.
2. vu0sikurssin opiskelijoiden vanhempainilta
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
KISÄLLISTÄ MESTARI TUPA ANTERO STENIUS.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Hurtig TE1 Kansalaistoiminta kansanterveystyössä.
FILOSOFIAN KOE YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA. Kokeen sisältö -Koetehtävät perustuvat kursseihin FI1-FI tehtävään riittävät 1. kurssin tiedot -Myös oppiainerajat.
KYSELYT SOVELTUVUUSKOKEESSA Kuullun ymmärtäminen, kuinka hyvin hakija kykenee pitämään kuulemaansa tietoa mielessä, keskittymiskyky, ohjeiden ymmärtäminen.
SÄHKÖISEN YO-KOKEEN RAKENNE FYSIIKASSA JA KEMIASSA
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Vastaustekniikka oppimispäiväkirja.
Kieli, kirjallisuus ja identiteetti
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
Vaikuttavan tekstin erittelyä = argumentaatioanalyysi
Johdatus kaupunkitutkimukseen (5 op=24 h + harjoitustyö + lopputentti)
1 Ydinsisällöt.
Johdatus kaupunkitutkimukseen (5 op=24 h + harjoitustyö + lopputentti)
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa
Kokeeseen vastaaminen
POHDI PARIN KANSSA: Opiskeletko aina samalla tavalla, kun luet läksyjä tai kokeeseen? Mitä hyviä/huonoja puolia käyttämässäsi opiskelutavassa on? Sopivatko.
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen
Koeviikko Koeviikolla noudatetaan erillistä lukujärjestystä
TEHTÄVÄT KIITETTÄVÄ = Keskityin tehtäviin koko ajan. Yritin parhaani. Sain tehtyä kaikki tehtävät. Suurin osa vastauksista oli oikein. Korjasin / täydensin.
2. Luokan OPO1 osa 2.
Kuntalaisinfot Keskeiset havainnot Osallistujia vähän
Humanistinen tiedekunta - oppiaineet
209:my ois Otetaan koko Savonian opintosuunnitelmassa käyttöön toimintatapa, jossa opiskelija rakentaa itselleen oman virtuaalisen OIS-ympäristönsä. Se.
Puheviestintä, tampereen yliopisto
Menestyvä työyhteistö Oppimistehtävä
OPPIMISTEHTÄVÄ KUNTOUTUKSEN KESKEISISTÄ KÄSITTEISTÄ
Nuorten kuuleminen Valtakunnallisen nuorisotyön ja –politiikan ohjelman valmistelu Materiaalin tuottaneet 1. vuosikurssin yhteisöpedagogi (AMK) -opiskelijat.
Esityksen transkriptio:

pääsykoetilanne ja vastaustekniikka

Pääsykoetilanne kirjallinen koe soveltuvuuskoe (opetusala) 4 tuntia kirjoitusvälineet ja henkilöllisyystodistus mukaan soveltuvuuskoe (opetusala) henkilökohtainen haastattelu ryhmäsimulaatio

Pääsykokeen luonne säveltämällä ei selviä pääsykokeeseen osallistujista 30-40 % pääsee sisään kaikki hyvät hakijatkaan eivät tule valituiksi kokeilla pyritään valitsemaan oikeantyyppiset opiskelijat ei ulkoa lukijoita, vaan asiat sisäistäneet

pääsykokeessa testattavat asiat (aate- ja oppihistoria) kyky yhdistellä asioita ja nähdä suuria linjoja kyky käsitteelliseen ajatteluun uuden ja oudon tiedon omaksumiskyky kyky soveltaa asioita

lukutekniikkaa 1. lukukerta 2. lukukerta mahdollinen 3. lukukerta yleiskuva asioista, lista keskeisistä asioista 2. lukukerta keskitytään keskeisiin asioihin käsitteet ja niiden käyttö jaottelut mahdollinen 3. lukukerta kertausta ja yksityiskohtien mieleen painamista

vastaustekniikkaa suunnittele vastaus rauhassa, ajan käyttö keskeistä asiasisältö, mutta myös esittämisellä merkitystä hyvän vastauksen edellytyksiä: taustatiedot, konteksti käsitteiden määritys asiassa pysyminen looginen esittäminen oikeakielisyys