Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SÄHKÖISEN YO-KOKEEN RAKENNE FYSIIKASSA JA KEMIASSA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SÄHKÖISEN YO-KOKEEN RAKENNE FYSIIKASSA JA KEMIASSA"— Esityksen transkriptio:

1 SÄHKÖISEN YO-KOKEEN RAKENNE FYSIIKASSA JA KEMIASSA
Riitta Salmenoja päivitetty Tieto- ja viestintäteknologian pedagoginen hyödyntäminen matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa täydennyskoulutus Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä

2 Mitä me tiedämme nyt? Tiedote Fysiikan sähköinen ylioppilaskoe Kemian sähköinen ylioppilaskoe Vastauksia digitaalisia MAFYKE-kokeita koskevaan kyselyyn Tiedote

3 Kokeen rakenne Koe koostuu kolmesta osasta. Rakenne on samankaltainen fysiikan, kemian ja biologian kokeissa. Kokeen maksimipistemäärä on 120 pistettä.

4 Osa I FYSIIKKA Osassa I on esimerkiksi väittämä tai monivalintatehtäviä sekä avoimen vastauskentän sisältäviä perustehtäviä. Osioissa voi olla myös kuvaajien piirtämistä ja tulkitsemista sisältäviä perustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin mieleen palauttamisen ja ymmärtämisen tasoille, mutta tehtävät voivat edellyttää myös muita ajattelun tasoja. Osassa I ei ole valinnaisia tehtäviä. KEMIA Osassa I on automaattisesti korjattavia tehtäviä, esimerkiksi väittämä- tai monivalintatehtäviä sekä avoimen vastauskentän sisältäviä perustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin mieleenpalauttamisen ja ymmärtämisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Osan I tehtävät ovat pakollisia.

5 Tehtävä Minkälaisia tehtäviä osassa I voisi olla?
Mitkä paperikokeen tehtävistä sopisivat osan I tehtäviksi? Mitä uusia tehtävätyyppejä osassa I voisi olla?

6 Osa II FYSIIKKA Osassa II tehtävät ovat esimerkiksi vertailu-, arviointi- tai sovellustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin ymmärtämisen, soveltamisen ja analysoimisen tasoille, mutta tehtävät voivat edellyttää myös muita ajattelun tasoja. Tehtävät mittaavat valtakunnallisten fysiikan lukiokurssien keskeisien sisältöjen hallintaa. Osassa II on valinnaisia tehtäviä. KEMIA Osassa II tehtävät ovat esimerkiksi vertailu-, arviointi- tai sovellustehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin ymmärtämisen, soveltamisen ja analysoimisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Osassa II on valinnaisia tehtäviä.

7 Tehtävä Minkälaisia tehtäviä osassa II voisi olla?
Mitkä paperikokeen tehtävistä sopisivat osan II tehtäviksi? Mitä uusia tehtävätyyppejä osassa II voisi olla?

8 Osa III FYSIIKKA Osassa III tehtävät ovat esimerkiksi analysointi-, muunnos- tai kehittämistehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin analysoimisen, arvioimisen ja luomisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Tehtävässä annettu aineisto voi olla merkittävässä roolissa. Tehtävissä yhdistetään useiden eri lukiokurssien sisältöjä ja tehtävät voivat olla myös oppiainerajat ylittäviä. Osassa III on valinnaisia tehtäviä. KEMIA Osassa III tehtävät ovat esimerkiksi analysointi-, muunnos- tai kehittämistehtäviä. Tehtävät voidaan luokitella pääosin analysoimisen, arvioimisen ja luomisen tasoille, mutta myös muita ajattelun tasoja esiintyy. Tehtävässä annettu aineisto voi olla merkittävässä roolissa. Osassa III on valinnaisia tehtäviä.

9 Tehtävä Mitä ajatuksia osa III herättää?
Minkälainen olisi hyvä osan III tehtävä?


Lataa ppt "SÄHKÖISEN YO-KOKEEN RAKENNE FYSIIKASSA JA KEMIASSA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google