Pelastakaa Lapset ry Pohjois-Suomen aluetoimisto Tampere 30.9.2009 DiMeKe.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Helluntaiseurakuntien lapsi- ja perhetyön kehittämishanke, joka käynnistyi vuonna Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lapsi- ja perhetyötä, koota.
Advertisements

Perheen tukeminen ennen sijoitusta, sijoituksen aikana ja sen jälkeen
Kuntakysely vammaisten perhehoidon vastaaville Arvokas elämä, Koske, AVI, KSVS Paula Korkalainen.
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Kansankatu 47, 4. krs, Oulu Luottamuksellinen Taikamatka-pilotti Taikamatka-pilotti on lastensuojelutyössä käytettävä kuvallinen.
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
AV 1. 2 Historia ●Yhdistys perustettu vuonna 1982 Helsingin Yliopistollisessa Keskussairaalassa hoidossa olevien lapsisyöpäpotilaiden vanhempien.
SUOMEN OLYMPIA-AKATEMIA
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Tähän tarvittaessa otsikko
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
YKSILÖ – JA PERHEKOHTAINEN LASTENSUOJELU
Seiso kuin vuori, virtaa kuin joki – näkökulmia työhyvinvointiin Valtakunnallinen Hyvinvointipäivä Salla Tapio Malinen
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Lastensuojelu nuoren tukena
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
Ph-p/kyt 2006 Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla YHTEISELLÄ ASIALLA ASUMISEN PUOLESTA Oulun seminaari
Päivi Juurinen, suunnittelija
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
Pirjo Kotkamo Suunnittelija, psykiatrian erikoissairaanhoitaja,
Lapsi- ja perhepalvelukeskus Ruusu Susanna Pirttiaho
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Terveyden edistäminen
Kotkatjärven keskikoulu (kylän sosiaali- ja kulttuurikeskus)
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
2009 Kansallista ja kansainvälistä verkostoa palveleva Vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen informaatio- ja kehittämiskeskus © Kansalaisareena 2010.
Pään avauksia lapsen oikeuksiin Lapsen oikeudet 20v.
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Copyright Syömishäiriöliitto-SYLI ry
1 Lastensuojelun tieto lapsesta - Mille tiedolle tuki ja työskentely rakentuu? Tuula Kivistö-Pyhtilä kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Vapaaehtoistoiminnan kehittämisnäkymiä Järjestöpäällikköverkosto Katariina Suomu Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Parasta Lapsille ry Taru Heinonen vapaaehtoistoiminnan kehittäjä.
Lastensuojelu 2014 – Tilastoraportti 25/20151 Lastensuojelu 2014 Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen.
Autismi- ja Aspergerliitto ry
Sitoutumaton ja voittoa tuottamaton kansalaisjärjestö
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
2 Perheitä on joka lähtöön s
Köyhyys ja lapsen oikeudet
LAPE Lasten ja perheiden palveluiden muutosohjelman tavoitteet ja toimeenpano Lasten- ja nuorisopsykiatrian koulutuskokonaisuus 31.8, 6.9, Seinäjoki.
KANSALAISKUULEMINEN PASI TURUNEN
Mikael ja Juho.
Laura, Roope, Eero.
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
Kurrekoti - lastensuojelua sydämellä
LAPSI- JA PERHEJÄRJESTÖT KESKI-SUOMESSA
Esityksen transkriptio:

Pelastakaa Lapset ry Pohjois-Suomen aluetoimisto Tampere DiMeKe

Valtakunnallinen lastensuojelu- järjestö, joka toimii myös kansainvälisesti Sitoutumaton, voittoa tuottamaton, yleis- hyödyllinen Laillistettu adoptiojärjestö Toimittaa Pelastakaa Lapset -lehteä Perustettu 1922

Toiminta-ajatus Pelastakaa Lapset ry toimii erityisesti niiden lasten ja nuorten hyväksi, jotka eivät saa riittävää hoitoa ja huolenpitoa omassa kodissaan tai jotka elävät muuten turvattomissa olosuhteissa. ”Jokaisella lapsella on oikeus hyvään kotiin.” Ester Ståhlberg

Pelastakaa Lapset ry pyrkii parantamaan koko lapsiväestön asemaa ja sen toiminnan lähtökohtana on edistää lapsen edun toteuttamista YK:n lapsen oikeuksia koskevan yleissopimuksen mukaisesti Rahoittaa toimintansa mm. oman varainhankinnan (keräys- ja myyntitoiminta), lahjoitusten ja yritysyhteistyön kautta, jäsenmaksuista, Raha-automaattiyhdistykseltä sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoista.

Aluetoimistot -Helsinki -Tampere -Joensuu -Jyväskylä -Oulu ja Kemi Keskustoimisto - Helsinki

PELASTAKAA LAPSET ry:n TYÖMUODOT Ennaltaehkäisevä lastensuojelu ja avohuolto Lomakotitoiminta Tukiperhetoiminta Sijaishuolto Lyhyt- ja pitkäaikainen perhehoito Pienryhmäkodit Ottolapsitoiminta Kotimainen adoptio Kansainvälinen adoptio Jälkipalvelu Konsultaatio- ja työnohjaus sekä koulutuspalvelut Kehittämis- ja tutkimusprojektit Paikallisyhdistykset vapaaehtoistoiminta Avustustoiminta Kummilapsitoiminta Lähialue- ja kehitysyhteistyöhankkeet Avustusprojektit Lasten Hätäapurahasto

PERHESIJOITUS- ja TUKIPERHETYÖN SISÄLLÖT

Kotimaan lastensuojelutyön lukuja 2008: Pohjois-Suomen aluetoimisto PerhesijoitusTukiperhetyö Sijaisperheitä 80 * (237) Tukiperheitä 111 (466) Sijaiskotilapsia 119 (384) Tukiperhelapsia 243 (939) * (Suluissa valtakunnalliset luvut)

Perheiden rekrytointi ja vaikuttamistyö Perheiden valmennus ja arviointi Perheen valinta lapselle ja lasten sijoitusprosessit Lasten sijoitusten aikainen tuki ja seurannat Täydennyskoulutukset, vertais- ja pienryhmät, virkistystoiminta perheille Jälkihuolto perhehoidossa Tehtäväalueet perhesijoitus- ja tukiperhetyössä

Konsultaatio- ja työnohjauspalvelut Kuntien sosiaalityöntekijöille konsultaatiota, tukea ja neuvontaa sekä työparityöskentelyä: avohuollon lastensuojelun tilanteet (lastensuojelutarpeen selvitys) huostaanoton tai muu sijoitustilanteen arviointi sukulaissijoitukset vanhemmuuden arviointi lapsen elämäntilanteen arviointi kasvuolosuhteiden arviointi

Pelastakaa Lapset tekee työtä lasta arvostavan, lasta huomioivan, lasta kuulevan, lapsilta oppivan, lapsille toivoa antavan sekä lapsille mahdollisuuksia antavan maailman puolesta.

Tuotekehitysidea Lasten kanssa ja lapsen elämässä työskennellessämme tarvitsemme kohtaamisen työvälineen, jolla kuvataan lapsen elämäntarinaa.

Aikajanalla lapsen elämäntarina Apuväline aikajärjestykselle Elämänvaiheiden kuvaus Kokemukset, kiintymyssuhteet ja tapahtumat -> elämäntarina selkeytyy ja ymmärrys kasvaa -> lapsen tarpeiden arviointi

Syntymä päiväkoti koulu Muutto uudelle paikkakunnalle Äidin ja isän avioero 1999 Äidin miesystävä tulee asumaan Äidin päihteiden käyttö turvakoti perhekoti Esimerkki

KIITOS! Yhteystiedot; GSM Lisätietoa; Pelastakaa Lapset ry, vaihde