Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet 13.2.2013 Pääsihteeri Pia Tornikoski www.vala.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Advertisements

Akavan Erityisalat Opiskelijatoiminta TAKUn koulutuspäivä
TJTP110 Tietojärjestelmätieteen opinto- ja urapolkuja, 3 op Oppimistehtävä s 2013 Yyyyy Xxxx Aku Ankka.
Maailma rakentuu yhdessä yrittämällä! Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012.
Katja Mikkonen Kari Niklander
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
Luottamus kansakunnan pääomana ja talousjohtamisen tavoitteena Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja, OTT Tuomas Pöysti Ylimmän virkamiesjohdon.
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
LOF 2010 Rotaryn yleiesitys 1 Rotary tänään  jäseniä 1.23 milj./ klubissa  mukana 200 maassa ja maant. alueella  palvelee, auttaa, kehittää jäsenistöään.
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
ITÄMERI-STRATEGIA JA ITÄ-SUOMI ESKO ANTOLA.
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JÄRJESTÖFOORUMI Joensuun Popmuusikot ry Case Ilosaarirock Sissi Riikola/ Joensuun Popmuusikot.
Hyvä tieteellinen käytäntö
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Tuetusta itsearvioinnista Paletti-hanke
TYÖHYVINVOINTI SEURAKUNTATYÖSSÄ 2007
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Mikä on arvioinnin rooli ohjelmatyössä Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Eero Pehkonen.
Tiimin hallinnan kultaiset säännöt Toimitaan demokraattisesti.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
OPISKELIJAKUNNAN SISÄINEN JA ULKOINEN VIESTINTÄ Mediatekniikan seminaari Janne Isopahkala.
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
Suomi 2028 – Suomi ja globaali maailmantalous I Globalisaatio edennyt vuosituhansia Teollinen vallankumous kiihdytti globalisaatiota; Suomi tuli todella.
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
1 Johtajuuden ulottuvuudet Politiikka turvataan poliittisesti haluttu suuntautuminen Byrokratia hallinnon sääntöjen osaaminen ja noudattaminen hallinnon.
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Esimiesviestintä.
Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Standardit, mitä ne ovat? Jari Välkkynen, Lähde:
Työsuojelulautakuntien valtakunnallinen seminaari , Säätytalo.
Standardisointi Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
TUHA-verkoston tapaaminen
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Hallituksen ja toiminnanjohtajan yhteistyö
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Helli Kitinoja KOTIKANSAIN- VÄLISTYMISEEN LIITTYVIÄ EETTISIÄ KYSYMYKSIÄ Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Turussa
Pienen yhdistyksen toiminnan rahoitus Tulo- ja verolain (TVL) 22.1 § mukaan yhteisö on yleishyödyllinen, jos: –se toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi.
SOTE-uudistus hyvinvointi- investointina Kuopion Asumisen päivät 2016 Jussi Ahokas, pääekonomisti, Hyvinvointitalous-tiimin päällikkö, SOSTE.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Arvojulistus Julkisen elämän normeja. 1. Epäitsekkyys Viranomaisten tulee tehdä ratkaisunsa pelkästään yleistä etua tavoitellen. Viranomaisen ei tule.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Aktiivista omistajuutta vai varallisuutta kasvattavaa varainhoitoa - uuden säätiölain mahdollisuudet - Juha Viertola Oikeustieteen lisensiaatti
Menestyvä johtamisjärjestelmä valtioneuvostossa - periaatteet
Miten korvataan kutistuvat jäsenmaksutuotot
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Elinikäinen ohjaus Suomessa
YK:n Kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Pääsihteeri Sanna Kaisa Spoof ,
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Cultura Yhdistävä tekijä
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
MTL-toimistot toimivat vastuullisesti
Markkinatutkimuspäivä Tunteella tuloksia
Esityksen transkriptio:

Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski

VaLa on Suomen kolmannen sektorin yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on:  yleishyödylliset yhteisöt noudattavat hyvän hallinnon periaatteita  varainhankinnan ammattikunnan osaaminen on erinomaista  kehittynyt lahjoituskulttuuri ja että yhteiskunnan eri toimijoiden roolit on määritetty kestävällä ja selkeällä tavalla

 Monissa maissa on käytössä erilaisia ohjeistuksia ja eettisiä sääntöjä  VaLa on European Fundraising Association EFA:n jäsen ◦ EFA:n jäsenien eettisiä periaatteita  Yhteistyötä Association of Fundraising Professionals AFP:n kanssa ◦ Yhteistyössä luotu kansainvälistä International Statement of Ethical Principles in Fundraising –asiakirjaa  Kansainvälisten eettisten periaatteiden tarkoituksena on edistää maailmanlaajuisen varainhankinnan yhteisön sitoutumista vastuullisuuteen, avoimuuteen ja tehokkuuteen.  VaLan suosituksissa esitetään yhdistäviä tekijöitä siihen, kuinka Suomessa järjestö toteuttaa varainhankintaa ja kuinka varainhankinnan ammattia harjoitetaan.  ja

 Rehellisyys: ◦ Varainhankkijat toimivat rehellisesti ja totuudenmukaisesti, jotta kansalaisten luottamus turvataan ja rahoittajia, lahjoittajia ja edunsaajia ei johdeta harhaan. ◦ Varainhankkijat toimivat tavalla, joka edistää organisaation työn tarkoitusta ja he kannustavat muitakin sitoutumaan ammatillisiin periaatteisiin.  Kunnioitus: ◦ Varainhankkijat toimivat kunnioittaen omaa ammattiryhmäänsä, työyhteisöään sekä lahjoittajia ja edunsaajia. Varainhankkijat arvostavat yksityisyyttä ja valinnanvapautta kaikissa muodoissaan. 

 Avoimuus: ◦ Varainhankkijat toimivat avoimesti ja huomioiden vastuun kansalaisten luottamuksesta. ◦ Varainhankkijoiden on ilmoitettava kaikki todelliset tai mahdolliset eturistiriidat ja vältettävä kaikkia mahdollisia henkilökohtaisia tai ammatillisia väärinkäytöksiä.  Läpinäkyvyys: ◦ Varainhankkijat edistävät selkeää raportointia tekemästään työstään, varainhankinnan hallinnoinnista, kuluista ja tuotoista tarkalla ja ymmärrettävällä tavalla.

 1. Vastuu lahjoituksista  2. Vastuu sidosryhmäsuhteista  3. Vastuu viestinnästä, markkinoinnista ja tiedottamisesta  4. Vastuu varainhankinnan hallinnoinnin ja kustannusten raportoinnista  5. Vastuu maksuista ja korvauksista  6. Vastuu kansallisten lakien noudattamisesta

 MIHIN SUOSITUKSIA KÄYTETÄÄN? Tulossa:  Tutkimuksia ◦ Palkkatutkimus ◦ Järjestöjen varainhankinnan tulot ja kulut  Vaikuttamistyötä ◦ Rahankeräyslaki ◦ Pankkien palvelut ◦ Järjestöjen verotus  Tapahtumia: VaLan aamutilaisuus ja VaLan Seminaari 25.4.