Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkinto järjestetään jokaisen aluekeskuksen alueella, jolle ilmoittautuu ryhmiin tarvittava määrä oppilaita AY-TUTKINNON 2014 ILMOITTAUTUMISET ON KÄYNNISSÄ.
Advertisements

Toimintaohjeet opelle
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Suoraveloitus poistuu käytöstä –
Ovatko klubini IT-asiat kunnossa Sivujen ajantasaisuus Uudet mahdollisuudet.
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Näyttökumppanuudella ammattilaisia työelämän tarpeisiin Pirkko Rasi ruokapalvelupäällikkö.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
Helsingin esteettömyystyön onnistumiset ja haasteet Ohjausryhmän puheenjohtaja Kaupungininsinööri Raimo K. Saarinen
Kv-kevät päivät , Turku - Nina Björn Korkeakoulun tukipalvelut kansainvälisen henkilöliikkuvuuden kehittämisessä Nina Björn Kansainvälisen toiminnan.
VANHUSTYÖN OSAAJAT ry  moniammatillinen yhdistys  valtakunnallisesti toimiva  perustamiskokous Tampereella Vakka Verkostoon –Leonardo da Vinci.
Kiihdytys yhdestä kuuteen Oppisopimusliikkuvuuden lyhyt oppimäärä.
Tiedonkerääminen Tietoa kerätty (ei kattavasti):  olemassa olevista hankkeista ja ideoista  kirjallisuudesta  tutkimuksista  sekalaista:
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
ASPnet-koulujen keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen Työpaja UNESCO-koulujen seminaarissa Opetushallitus Vetäjä: Tiina Sarisalmi.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Maikki Naarala Rehtorin kanslia
TOIMIVA TULPPA-RYHMÄ Tuire Hautanen terveydenhoitaja/tulppa-ohjaaja
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Nuorisotoimi, Seija Kähkönen1 Ely-keskuksen rooli alueen toimijoiden tukena Onnistuvat Opit -seminaari Rovaniemi.
KOULUTUSPALVELUT, Paula Airaksinen Noppa-portaali opintoja sujuvoittamassa Paula Airaksinen, koulutuspalvelut.
FUAS Kielet ja viestintä
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Otsikko Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Hei, katsotaanpa netistä miten pääsen auditorioon! "Esteettömyys oppilaitoksissa" – tietopohja rakennusten opastuksen välineenä Seija Örn, Pohjois-Karjalan.
Esteettömät oppimisympäristöt JAMK-ESOK
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Esittäytyminen Tuomas Korkalainen Metropolia. Kuka olet? Projektisuunnittelija, Metropolia kulttuuri ja luova ala, elokuvan ja tv:n koulutusohjelma Reititin.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Women in fire and rescue services Mira Leinonen Helsinki.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
ESTEETTÖMÄT VIESTINTÄPALVELUT
Rotaryriihi, www-sivut Pohdittavaa: 1.Ketä varten / kenen tarpeisiin ? 2.Mitä pitää sisältää ? 3.Miten ylläpidetään ? 4.Miten / mihin käytetään ?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
VAMPO – PÄÄTÖSSEMINAARI ESTEETTÖMYYS JA SAAVUTETTAVUUS- LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN HAVAITSEMAT VAIKUTUKSET.
Esteetön opiskelu Hannu Puupponen/JY Merja Ylönen/Diak.
Esteettömän opiskelun huominen Opetusneuvos Birgitta Vuorinen ESOK-hankkeen loppuseminaari Iiris,
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Sarana - Työelämän moniammatillinen oppimis- ja kehittämisareena - sosiaalialan pilotoinnista visioita hyvinvointialalle 4/2010-3/ Helsinki.
ESOK Esteettömyystieto ja - tietoisuus
Nuorten palvelut kuntoon Lapissa -hankkeen tuloksia Nuorisotoimesta vastuullisten virkamiesten kokous Marja Hanni,
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden edistäminen Turun yliopistossa
Problematiikka Hakija ottaa paikan vastaan ja saa myöhemmin tiedon että on myös saannut mieluisampi paikka  vastaanottotieto ei voi muuttaa Hakija.
Ennen ohjelmaa Ohjelma Ohjelman jälkeen
Jarkko Muhonen TeamProg
Miten korvataan kutistuvat jäsenmaksutuotot
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Vesistökunnostusverkosto kunnostajan tukena
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
KOOTuki-ryhmän kokous
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
SOTE-tieto SOMEssa Jari Porrasmaa
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Erikoiskirjastojen päivä Säteilyturvakeskuksessa
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Sopimuspalokuntabarometri 2017
Asukkaat maakunta- ja sote-uudistuksen keskiöön (AKE) -kysely
Maaseutuohjelma hyvinvoinnin tekijänä
Kehittämisprosessit VamO-hankkeessa
HENKILÖSTÖKÄYTÄNTÖJEN VALMISTELU
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Esityksen transkriptio:

Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK

1. Esteettömyystyö edistyy ”Esteettömyys on korkeakoulumme strateginen tavoite ja mukana hyvin laajasti tutkimuksen ja kehittämistoiminnan sisällöissä.” Korkeakouluissa on tehty ohjeistuksia, perustettu työryhmiä, nimetty esteettömyydestä vastaava henkilö ESOK

2. Palautteen toinen ääripää ”Korkeakouluilla on aivan liian paljon vapautta esteettömyysasioissa. Jotkut koulut hoitavat asiat hyvin, jotkut ei ollenkaan.” ”Olen tuonut esteettömyyttä esille useita vuosia ja tuntuu kuin sanomani menisivät kuuroille korville.” ”Korkeakoulullamme ei ole vielä esteettömyysohjeistusta.” ESOK

3. Korkeakoulujen odotukset esteettömyyden edistämisestä Tarvitaan esteettömyystietoa -Asiaan ollaan ollaan vasta perehtymässä ja halutaan lisätietoa jatkoa varten -Tukea omaan työhön ja korkeakoulun toimintaan: -Hyviä käytäntöjä -Kansainvälisiä esimerkkejä (esim. miten toteuttaa fyysistä ja psyykkistä esteettömyyttä?) ESOK

Toivotaan mahdollisuuksia vaikuttaa: -Korkeakoulupolitiikkaan -Lainsäädäntöön - Opiskelijoiden ja opiskelijatoiminnan asema koetaan tärkeäksi

4. Korkeakoulujen osallistumismahdollisuudet tulevan verkoston jäseninä Asiaa pidetään tärkeänä, mutta taloudelliset mahdollisuudet ja ajan riittävyys mietityttävät Korkeakouluilta toivotaan yhteistyötä ja yhtenäisiä linjauksia esteettömyyden toteuttamisen suhteen Jatkokeskustelua toivotaan ESOK

Mitä jatkossa? Ajatuksia verkoston toimintamallista Verkoston tehtäviä: Tiedotus Verkostoseminaarin suunnittelu ja toteus Kv-yhteistyö Esteettömyyden seuranta ESOK

6. Viestintä: Bannerista portaaliin ESOK-portaalilla on mahdollisuus toimia nykyisellä JY:n alustallaan vuoden 2012 loppuun Tämän jälkeen portaalissa oleva tietoa katoaa, oppaita ja loppuraporttia lukuunottamatta Portaalille etsitään parhaillaan uutta kotia ja pohditaan erilaisia sosiaalisen median (Twitter) käyttömahdollisuuksia viestinnässä ESOK

7. Verkoston seminaarit Foorumi tiedon ja kokemusten vaihtamiseen Ajankohtaisten teemojen esiin nostaminen Järjestetään kerran vuodessa Rahoitetaan osallistumismaksuin Seuraava seminaari keväällä 2012, paikka avoin? ESOK

8. KV-YHTEISTYÖ Tällä hetkellä hanke on Nordic Network for Disability Coordinators- verkoston ohjausryhmän jäsen Euroopan tasolla on myös muita mahdollisia yhteistyöverkostoja, esim. EIAE:n yhteydessä toimiva DWI-ryhmä ESOK

VERKOSTON KOORDINOINTI Verkoston toiminnan koordinoinnista vastaisi useammasta korkeakoulutoimijasta koostuva ydinryhmä Ydinryhmä olisi tarkoitettu korkeakoulutoimijoille/kaikille kiinnostuneille Lisäksi verkoston toiminnalla olisi säännöllinen seuranta/seurantaryhmä, joka kokoontuisi 1-2 kertaa vuodessa

KIITOKSET! Antakaa palautetta ja kommentteja seminaarista: 1.Mene sivulle 2.Etusivulta löytyy linkki seminaarin palautelomakkeeseen.