Ilkivallasta tulee lasku kotiin

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuntien kustannukset alas
Advertisements

ERITYISOPETUKSEN UUDELLEENORGANISOINTI MYNÄMÄESSÄ VUONNA 2011
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdehuollon palvelujen ja kustannusten vertailu vuonna AV
10 RUUSUA SINULLE!.
Puimuri - kaava.
Lähiympäristön turvallisuus. Osallistu turvallisuuden edist ä miseen  Tee ilmoitus havaitsemastasi turvallisuutta heikentävästä asiasta.  Vaadi turvallisuuden.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
Talvivaara osakaskunnan näkökulmasta. Talvivaaran lupaukset  Ympäristöystävällinen uusi bioliuotus, jossa bakteerit toimivat veden kanssa  Ei tule mitään.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
JOKA, JONKA, JOLTA, JOSSA, JONNE, JOSTA, JOLLE… MALLI: Tuolla on autolautta (færge). Se menee Ruotsiin. -> Tuolla on autolautta, joka menee Ruotsiin.
Hautamuistomerkkien vakuuttaminen
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Diabetes maailmassa 2012 Yli 300 miljoonaa ihmistä.
♂ ♀ Minna Sirnö Kunnan kaa? Kuntien tasa-arvofoorumi.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Mitä ne ovat? Mitkä arvot ovat minulle tärkeitä?
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
NALLE PUH.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Turvallisuuskoulutus
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Perintö ja testamentti – yhteenvetoja:
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦
Turun seudun vetovoimaisin kaupunki KAARINAN k a u p u n k i Valomerkki –toimintamalli Stop nuorten päihteiden käytölle Kaarinan kaupunki Kaarinan kihlakunnan.
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
Akava tyrmää vuorotteluvapaa- korvausten leikkaamisen
Aavan lapsiperheiden sosiaalityö
Alipalkkaus kuriin – PAMin esitys palkkarikosten sanktioimisesta PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Epäasiallinen käyttäytyminen
Tutustumispäivä  8.30 aamukahvi  8.35 tervetuloa kouluun, rehtori Vesa Malin  8.50 ekaluokkalaisten arkea, 1a:n opettaja Sofia Jääskeläinen.
HUKI – LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄ Valmennuslaskut - ja seurantatiedot Sinikka Nieminen Huki-projektisihteeri Skills Finland ry.
 Ilmoittautuminen uusintakuulusteluun wilmassa ”Tentit”-osiossa  Uusintapäivät: ja klo alkaen. Uusintakokeesi sijoitetaan.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Esityksen sisältö Tähän esitykseen on koottu tietoja Salon kaupungin alueella vuosina ja vuosina tapahtuneista poliisin tietoon tulleista.
Tieliikenneonnettomuudet Someron kaupungin alueella vuosina Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Tapahtukoon sinun tahtosi
ATK-työt.
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Tutkimus nuorten suhtautumisesta parisuhteeseen ja rakkauteen.
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
Rahankäyttö vaatii harkintaa s Nordean viime marraskuussa (2011) julkistama tutkimus antaa osviittaa yleisistä suuntaviivoista: Viikkorahaa.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen omiin arvoihin sitoutumalla
Teiska-Partion leirimatka Kanadaan kesällä 2018.
Tonni lähti Ryhmä 4.
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Lappi
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
KUOPION KAUPUNGIN KESÄTYÖSETELI 2018
Vapaa aika, ulkoiset uhat ja muut esiin tulleet asiat
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Esityksen transkriptio:

Ilkivallasta tulee lasku kotiin Ajattelemattomuus voi tulla kalliiksi

Ilkivallalla on monet kasvot Ilkivalta on vahingontekoja Rikottuja ikkunoita ja lamppuja Vahingoitettuja ja kaiverrettuja pulpetteja, ovia ja seiniä Tuhopoltettuja rakennuksia, roskakatoksia ja roskakoreja Vaaralliseksi tehtyjä liikuntapaikkoja Töhrittyjä rakennuksia Vahingoitettuja ja kaadettuja puita Turmeltuja puistoja ja istutuksia Tuhottuja hiekkakenttiä ja nurmikoita

Ilkivalta on kallista Rikottu ikkuna 5 000 euroa Tuhrittu seinä 7 000 euroa Koulun poltettu vessa 5 500 euroa Tämän työ maksoi tekijöilleen 7 000 euroa

Ilkivalta on kallista Vuonna 2011 ilkivalta maksoi Kuopion kaupungille yli 200 000 € Raha olisi voitu käyttää toisin: 10 huippuesiintyjien konserttia 20 mopoautoa 200 skootteria 4 000 nuoren kuukausiraha 50 nelihenkisen perheen etelänlomaa

Tuhopoltto on hallitsematon Esimerkkitapauksessa kaikki alkoi roskapöntöstä Tuli levisi koko roskakatokseen Roskakatoksen takana kasvaneet puut paloivat Koulun12 ikkunaa rikkoutui palon voimasta Tuulen suunta säästi koko koulun tulipalolta Tämän teon kustannukset olivat mittavat yli 20.000 euroa ja ne kaikki maksaa tekijä.

Seurauksia toisille ja itselle Vahingonteon korvausvastuut Ruumiillisia ja henkisiä vammoja Lääkäri- ja sairaalakäyntejä Voimakkaita kipuja Elinikäisiä vaivoja Pitkäaikaisia hoitojaksoja Kuolema

Seurauksia toisille ja itselle Teko vaikuttaa vahingontekijän ja vahingonkohteen koko loppuelämään Itsesyytökset ja syyttelyt Vammautumisen aiheuttamat esteet elämässä (opiskelu, työ, perhe, harrastukset…) Korvausvastuut vahingonkohteelle Perheen elämä ilman perheenjäsentä

Vahingon kohde voi olla Ystäväsi Perheenjäsenesi Sinä itse Joka tapauksessa hän on jonkun ystävä tai perheenjäsen.

Tekijä korvaa kaiken! Puolen vuoden aikana jäi kiinni 20 nuorta Seurauksena: Poliisilla käynti kuulustelupöytäkirja Ilmoitus nuorisopsykologille kotikäynti Sovittelu mukana 2 sovittelijaa, kaupunginlakimies, Tilakeskuksen edustaja, tekijät ja heidän vanhempansa Sopiminen korvauksesta tekijä korvaa vahingon täysimääräisesti Korvauksen suorittaminen ensisijaisesti rahana ja joskus myös työnä

Esimerkkejä korvaustavoista Kaksi nuorta oli kesätyössä 5 viikkoa koko palkka kaupungille lisäksi loput vahingosta korvattiin rahana Tekijät ja vanhemmat yhteistyössä korjaus-, puhdistus- ja maalaustyöt Vanhemmat maksavat ilkivallan kustannukset lasku ilkivallan kustannuksista lähetetään vanhemmille

Ilkivalta jättää jäljen rikosrekisteriin ja vähintään yhden ihmisen loppuelämään.

Ilkivallan tekoja ennaltaehkäistään Rakennuksia turvataan kameroilla ja vartioinnilla Yhteistyötä lisätään koulujen, asukkaiden ja poliisin kanssa

Ilmoita ilkivallasta Tietosi voi olla juuri se puuttuva palanen Vahingoissa, joissa on suuri uhka, soita hätäkeskukseen puh. 112 Jos ilmoituksella ei ole kiire, lähetä tietosi osoitteella tilakeskus@kuopio.fi Vihjeestä voi saada 100 – 300 euron palkkion.