© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS 2004 Suunnittelu- ja päätöksentekotilanne marraskuussa 2003 Pentti Malinen 02.11. 2003.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteenliittymä FinELib 10 vuotta Helsinki Rehtori Anneli Pirttilä.
Advertisements

Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Kuopion maaseutuohjelma
Suomen koulutusjärjestelmä
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Vaasan yliopiston DI-koulutus Ilkka Virtanen Pohjanmaan Kauppakamari Teollisuuden Forum Vaasan yliopisto
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
KAINUUN MAAKUNTA –KUNTAYHTYMÄN ORGANISAATIO
Korkeakoulukirjastojen rakenteellisen kehittämisen hanke
KAINUUN INNOVAATIOJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMINEN YLIOPISTOKESKUKSESSA
Yliopisto ja alue – Kajaanin kehittämiskeskuksen näkökulma
Miksi aluekehitysohjelma käynnistettiin? Kansanedustaja Martti Korhonen.
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Yliopistokeskusten ohjaus- ja rahoitusmallin kehittäminen
AMKIT- alueellinen vaikuttaja Rovaniemi Tarja Koskimies.
Lasse Lyytikäinen 2005 Kivialan tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusprojekti Kajaanin yliopistokeskus Taideteollinen korkeakoulu Suomen kivikeskus.
1 Kajaanin yliopistokeskuksen esittely Kehitysjohtaja Pentti Malinen
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Oulun yliopisto ja toimintaympäristö Nopea kasvu, tilakustannukset, henkilöstömenot, tutkintotavoitteet Valtion budjettirahoitus 2004–2006 riittämätön.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Vaasan yliopisto Arviointiprojektin käynnistysseminaari Ilkka Virtanen Kauppatieteiden ja liiketalouden korkeakoulutuksen arviointi-
Korkeakoulujen rakenteellinen kehittäminen Päivi Jokitalo Kirjastoverkkopäivät 2010.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
YLIOPISTO- KESKUKSET Esittely KUUSI YLIOPISTOKESKUSTA Yliopistokeskukset ovat osa suomalaista korkeakoulujärjestelmää. Ne toimivat kuudella.
KATSAUS TYÖRYHMÄN LOPPURAPORTTIIN JA ESITYKSIIN TIEDOTUSTILAISUUS KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS KEHITYSJOHTAJA JOUKO KÄSMÄ.
TYÖLLISYYTTÄ JA HYVINVOINTIA EDISTÄVÄ TAITEEN JA KULTTUURIN SENIORIAKATEMIA Helka Luttinen Projektipäällikkö Kajaanin Yliopistokeskus Aikuiskoulutus PL.
KAJAANIN KORKEAKOULUYKSIKÖIDEN TEKNOLOGIASTRATEGIA
OPETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Yliopistoyksikkö/Ari Saarinen/pmm/ /1. YLIOPISTOKESKUSPÄIVÄT KAJAANI Yliopistokeskukset.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
POHJOIS-SAVON Eco Business Center EBC Esitys Pohjois-Savon Ympäristö- ja bioenergia-alan verkoston organisoimiseksi tulevaisuudessa  Verkoston rungon.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Selvitetään mahdollisuus esittää opetusministeriölle vuosien 2006–2009 toiminta- ja taloussuunnitelmaan sisällytettynä seuraavat.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
Sunnuntai, 29. maaliskuuta 2015 KORKEAKOULUJEN RAKENNEMUUTOKSEN VAIKUTUKSET AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIRJASTOIHIN FinELib-päivä Timo Luopajärvi.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Hallitusohjelman arviointi Juha Kettunen.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
Yliopistouudistus Rehtori Aino Sallinen
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Palvelukeskushanke ja tukipalvelujen kehittäminen Tiedotustilaisuus henkilöstölle
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2004 Tulosneuvottelut talouden näkökulmasta  pysyvät kohdennukset 2004–2005  toimintojen siirtoihin yksiköiden välillä luotiin käytännön.
Ajankohtaista ALKU-asiaa Pääsihteeri Tapio Välinoro
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius On yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Kokkolan yliopistokeskuksessa yhteistyötä tekevät Jyväskylän, Oulun ja.
Aluehallinnon uudistus Pohjois-Karjalan maakuntavaltuusto Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.
Koulutuksen järjestäjien menestystekijät Kokkola Lukiokoulutuksen haasteet ammattiopistoille Anssi Tuominen Koulutustoimialan johtaja Kainuun.
Pirjo Virtanen Etelä-Suomen läänin ennakointikatsaus  Ennakointikatsauksen tavoitteet  Ennakointikatsauksen sisältö  Käytetyt ennakointiaineistot.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen ESOK –HANKKEEN (TYÖRYHMÄ 1) KOKOUS
Rakenteellinen kehittäminen, Lapin malli Rehtori Pentti Tieranta
KAINUUN MAAKUNTA –KUNTAYHTYMÄN ORGANISAATIO ( /AK) MAAKUNTAVALTUUSTO TARKASTUSLTK MAAKUNTAHALLITUS Maakuntajohtaja Maakuntajohtaja JOHTORYHMÄ SUUNNITTELU.
Korkeakoulujen kehittäminen Satakunnassa Markku Linna.
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
MTI:N PERUSTAMISEN VAIHEET
Ajankohtaista Jyväskylän yliopiston laatutyössä
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ
Pelastustoimen uudistaminen
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Maakunta- ja sote-uudistus Ministerin tilannekatsaus
Sote-uudistuksen toimeenpano
Esityksen transkriptio:

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS 2004 Suunnittelu- ja päätöksentekotilanne marraskuussa 2003 Pentti Malinen

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 MIKÄ ON YLIOPISTOKESKUS Opetusministeriön tavoitteena on koota varsinaisten yliopistopaikkakuntien ulkopuolella oleva yliopistotoiminta muutamaan monipuoliseen, synergiseen yliopistokeskukseen, joissa voi olla monen yliopiston toimintaa Yliopistokeskusten tavoitteena on koota näillä paikkakunnilla oleva yliopistollinen toiminta yhteisen sateenvarjon alle niin, että eri osapuolet voisivat toimia alueen näkökulmasta tarkasteltuna yhtenä ja yhtenäisenä kokonaisuutena Kajaani on yksi kuudesta opetusministeriön esittämästä yliopistokeskuksesta; esitys sisältyy myös hallitusohjelmaan

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 YLIOPISTOKESKUSTEN TAVOITTEITA Yliopistokeskusten tavoitteena on verkostua alueen vahvuuksia hyödyntäen alueen muiden toimijoiden kanssa; erityisesti t&k-toiminnan osalta korostuu yhteistyö ja työnjako ammattikorkeakoulun kanssa Opetusministeriö neuvottelee vuosittain tulosneuvotteluja ennakoivasti emoyliopistojen ja alueen yliopistotoimijoiden kanssa; yliopistokeskuksille osoitetaan osa yliopistojen yhteiskunnallisen palvelutehtävän rahoituksesta Yliopistokeskusten kehittämisessä tulee hyödyntää maakunnan, alueen elinkeinoelämän, kuntien, rakennerahastojen, yliopistojen ja valtion tarjoamia rahoitusmahdollisuuksia

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 OULUN YLIOPISTON HALLITUKSEN PÄÄTÖS Oulun yliopiston Kainuun toimintayksiköt kootaan alkaen yhdeksi yksiköksi, Kajaanin yliopistokeskukseksi Keskuksen organisatorinen asema yliopiston hallinto- ja tulosyksikkörakenteessa on suoraan rehtorin ja yliopiston hallituksen alainen erillislaitos Käytännön hallinnon järjestäminen toteutetaan laadittavan johtosäännön pohjalta, joka valmistellaan marraskuun 2003 aikana ja hyväksytään yliopiston hallituksessa joulukuussa

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 OULUN YLIOPISTON KAJAANIN YLIOPISTOKESKUKSEN ORGANISAATIO KAJAANIN YLIOPISTOKESKUS yliopistokeskuksen toiminta- ja taloussuunnittelu ja alueellisen tehtävän mukainen tulosohjaus kehittäminen, koordinointi, yhteydet, viestintä yhteiset tukipalvelut Yliopistokeskuksen johtaja: professori Juhani Suortti Kehitysjohtaja: Pentti Malinen Aikuis- koulutus- ja aluekehitys- yksikkö Mittalaite- laboratorio TTK - STO Biotekniikan laboratorio LuTK Tieto- tekniikka- yksikkö LuTK - TOL Opettajan- koulutus- yksikkö KTK Lönnrot- Instituutti Yliopistokeskuksen neuvottelukunta Yliopistokeskustyöryhmä

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 MUUTOKSET NYKYISEEN ORGANISAATIOON Kajaanin kehittämiskeskus sulautuu yliopistokeskukseen nykyisine yksikköineen Kajaanin opettajankoulutuslaitos liittyy yliopistokeskukseen ja sen asema säilyy ennallaan osana kasvatustieteellistä koulutusalaa ja kasvatustieteiden tiedekunnan tulosyksikkönä Lönnrot-instituutti liittyy yksikkönä yliopistokeskukseen Tietojenkäsittelytieteen pysyvään koulutukseen liittyen perustetaan uusi yksikkö, joka on osa ainelaitosta Hallintoelimeksi perustetaan johtokunta Yhteistä hallintoa hoitavat laitoksen johtaja ja varajohtaja (kehittämisjohtaja) ja yhteinen hallintohenkilöstö

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 YLIOPISTOKESKUKSEN JATKOVALMISTELU Yliopiston Kainuun yksiköt valmistelevat syksyn 2003 aikana Kajaanin kehittämiskeskuksen ja Kajaanin opettajankoulutusyksikön nykyisten strategioiden pohjalta yliopistokeskuksen yhteisen toimintastrategian sekä vastuualuekohtaiset toiminta- ja henkilöstösuunnitelmat esineuvottelut OPM:n kanssa käydään

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 YLIOPISTOKESKUKSEN JATKOVALMISTELU Oulun yliopisto vahvistaa yhteistyötään Kainuun ja Ylä-Savon alueiden kanssa valmistelemalla alueen toimijoiden kanssa (mm. Kajaanin kaupunki, Sotkamon kunta, Kainuun liitto, Ylä-Savon talousalueen liitto, Kajaanin TE-keskus, alueen elinkeinoelämä) sekä yhteistyöstä kiinnostuneiden yliopistojen (Kuopion, Jyväskylän, Vaasan, Lapin ja Joensuun yliopistojen) kanssa yliopistokeskuksen toimintaa ja kehittämistä koskevan yhteistyösopimuksen vuoden 2004 alkupuolella

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 YLIOPISTOKESKUKSEN JATKOVALMISTELU Yliopistokeskuksen palvelujen järjestäminen suunnitellaan syksyllä 2003 suunnittelua ohjaa työryhmä: Suortti-Malinen- Itkonen-Nousiainen suunnittelu aloitettu tietohallinnosta, opintoasioista, suunnittelusta ja kehittämisestä, talous- ja tilahallinnosta sekä henkilöstöhallinnosta muut hallinnonalat tulevat myöhemmin tarkasteluun; kaikki palvelut käydään läpi

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 YLIOPISTOKESKUKSEN HYÖDYT Kajaanin vetovoima opiskelupaikkana lisääntyy (imago yliopistopaikkakuntana, laajeneva koulutustarjonta) alueen nuorille lisää koulutusmahdollisuuksia; uudet aloituspaikat ja yliopistokurssien tarjonta lukioihin yhteistoiminta yritysten ja alueen kehittämis- organisaatioiden suuntaan terävöityy ja tehostuu toiminnan sisäinen tehokkuus paranee

© Kajaanin kehittämiskeskus 2003 YLIOPISTOKESKUKSEN HYÖDYT tutkimuksen ja koulutuksen synergia paranee (monitieteisyys, kehitysnäkökulma) mahdollisuus useiden yliopistojen koulutus- ja tutkimustarjonnan hyödyntämiseen ELI LYHYESTI Yliopistotason osaaminen Kainuussa laajenee, vahvistuu ja vakinaistuu