Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa"— Esityksen transkriptio:

1 Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa
Taiteen ja kulttuurin senioriakatemian Kulttuuriyrittäjyyspäivä Kajaanin yliopistokeskus

2 Kainuun vetovoimatekijöitä
KAINUUN MAAKUNTA Kulttuuri Väestö Kylätoiminta Elinkeinot Pohjoiset ilmiöt Ilmasto Luonto Kasvillisuus Eläimistö Luonnonrauha TAIDE JA KULTTUURI Perinnekulttuuri Kirjallisuus, sanataide Elias Lönnrot Eino Leino Ilmari Kianto Veikko Huovinen Musiikki Tanssi Teatteri Elokuva- ja tv-ala KANSAINVÄLISYYS Lähialueyhteistyö Vienan Karjala Itä-Karjala EU- ja Venäjä -yhteistyö Pohjoinen ulottuvuus MATKAILU Elämysteollisuus Kainuun tarinat Kulttuurikohteet ja -reitit Luontokeskukset Luonnonsuojelualueet Matkailuyritykset Hiihto- ja matkailukeskukset Urheilutoiminta KORKEA-ASTEEN KOULUTUS Kajaanin yliopistokeskus Kulttuuriteollisuus ja -yrittäjyys Kulttuurin tutkimus Kajaanin ammattikorkeakoulu Matkailun koulutus Elämysteollisuus PERIFERIA Suuret etäisyydet Korkea teknologia Virtuaalikoulutus Etätyö Alueellinen radio- ja televisio Satelliitti-tv

3 Taiteen ja kulttuurin korkea- asteen koulutuksen tehtävät
Koulutus Tutkimus Taiteellinen toiminta Yhteiskunnallinen palvelutehtävä Alueellinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen toiminta

4 Kajaanin yliopistokeskus -konsortio
Oulun yliopisto Lapin yliopisto Jyväskylän yliopisto Kuopion yliopisto Joensuun yliopisto

5 Käynnissä olevia hankkeita
Kulttuuriteollisuuden maisteriohjelma Toteuttajat: Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta / Kajaanin opettajankoulutusyksikkö ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta. Taiteen ja kulttuurin senioriakatemia Toteuttajat: Kajaanin yliopistokeskuksen aikuiskoulutusyksikkö ja Ristijärven kunta.

6 Suunnitteilla olevia hankkeita
Pohjoisen ulottuvuuden kulttuuriyliopistojen yhteistyöverkoston kehittäminen Lapin yliopiston koordinoimana. Kulttuuriyrittäjyyden kansainvälisen maisteri-ohjelma. Kulttuuriyrittäjyyden maisteriohjelma venäläisille maahanmuuttajille. European Master in Art, Culture and International Management. Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun kehittämis-projekti.

7 Pohjoisen ulottuvuuden kulttuuri-yliopistojen yhteistyöverkosto
Selvitysmiehen raportti Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin toiminnan kehittämisestä, osa OPM:n Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelmaa. EU:n ja Venäjän taiteen ja kulttuurin korkea-asteen koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen ja yrittäjyyden yhteistyö ja kokoaminen. Lapin yliopisto koordinoi, mukana Suomesta Kajaanin yliopistokeskus ja taidekorkeakoulut, Venäjän lähialueen yliopistot (Pietari, Petroskoi, Murmansk, Arkangeli), Pohjoismaat ja Baltian maat.

8 Kulttuuriyrittäjyyden kansainvälinen maisteriohjelma
Lapin yliopisto toteuttaa yhteistyössä Kajaanin yliopistokeskuksen kanssa Kajaanissa. Suunniteltu alkamisaika 2008. Koulutuksen laajuus 120 opintopistettä, kesto 2-3 vuotta. Rahoitus ESR. Yhteistyöosapuolia: EU-maiden yliopistoja Belgiasta, Kreikasta, Ranskasta ja Portugalista. Venäläisiä yliopistoja Pietarista, Petroskoista, Murmanskista ja Arkangelista.

9 Kulttuuriyrittäjyyden maisteriohjelma venäläisille maahanmuuttajille
Selvitysmiehen esitys osana Venäjän ja Itä-Euroopan instituutin kehittämistä. Lapin yliopisto toteuttaa yhteistyössä Kajaanin yliopistokeskuksen kanssa. Suunniteltu alkamisaika 2008. Koulutuksen laajuus 120 opintopistettä, kesto 2-3 vuotta. Rahoitus OPM, EU-rahastot. Yhteistyöosapuolina venäläisiä yliopistoja Pietarista, Petroskoista, Murmanskista ja Arkangelista.

10 European Master in Art, Culture and International Management
Lapin yliopisto koordinoi. Yhteistyöosapuolena Suomessa Kajaanin yliopistokeskus. Koulutuksen laajuus 120 opintopistettä, kesto kaksi vuotta. Rahoitus: Erasmus. Yhteistyöosapuolina kuuden muun EU-maan yliopistot Belgiasta, Ranskasta, Kreikasta, Portugalista ja Puolasta.

11 Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun kehittämisprojekti
Kajaanin yliopistokeskuksen kärkihanke-esitys Kainuun maakunta –kuntayhtymälle. Tavoitteita: 1. Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun tutkimus- ja tuote-kehitysyksikön synnyttäminen. 2. Kainuun kulttuurituotannon osaamisen yhdistäminen ja kulttuurituotteiden valmistaminen. 3. Mediateknologisen toiminta- ja oppimisympäristön kehittäminen. 4. Kainuun kulttuuritoimijoiden yhteistyöverkoston luominen hankkeen toteuttamiseksi.

12 1. Kulttuuriyrittäjyyden ja -matkailun tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö
Yhteistyöorganisaatio: Tutkimus- ja tuotekehitysyksikön synnyttäminen Kajaanin yliopistokeskuksen, Lapin yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Sisältö: Pohjoisen ulottuvuuden kulttuurialan yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyöverkoston kehittäminen. Kulttuurituotantoon, -yrittäjyyteen ja -matkailuun liittyvän tutkimuksen ja koulutuksen kehittäminen ja toteuttaminen. Kulttuurialan EU- ja Venäjä -osaamisen kokoaminen ja hyödyntäminen.

13 2. Kulttuurituotantojen ja tuotteiden valmistaminen
Sisältö: Tuetaan olemassa olevia hankkeita ja tapahtumia sekä luodaan uusia taide- ja kulttuurialojen välisiä yhteishankkeita. Synnytetään elokuva-, tv-, teatteri-, tanssi-, musiikki- ja sanataide-esityksiä, -tuotantoja, -tapahtumia, koulutus-tilaisuuksia ja tuotteita. Kehitetään kulttuurimatkailupalveluja ja -tuotteita Tuetaan nyky- ja perinnekulttuuria ja niiden yhdistelmiä. Käytetään hyväksi uutta teknologiaa taide- ja kulttuurialojen integroinnissa ja sisältötuotannossa.

14 3. Mediateknologisen toiminta- ja oppimisympäristön kehittäminen
Teknologia, valmistus, esittäminen ja jakelu: Olemassa olevien tv-, media-, musiikki-studioiden ja etäneuvottelutilojen hyödyntäminen, päivittäminen, yhteen-sovittaminen ja kehittäminen. Tuotantojen ja tuotteiden valmistaminen yhteistyötä ja toimintaympäristöjä hyödyntämällä. Tuotantojen ja tuotteiden esittäminen ja jakelu Jakeluverkon kehittäminen alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

15 4. Kainuun kulttuuritoimijoiden yhteistyöverkoston luominen
Yhteistyöhakuiset kulttuuritoimijat: Korkeakoulutus ja -tutkimus: Kajaanin yliopistokeskus, Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Lapin yliopisto Kainuun kehittämisorganisaatiot: Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kainuun Etu Oy ym. Kulttuuri- ja matkailuyrittäjät Kulttuuritapahtumat Kulttuurijärjestöt Kulttuurilaitokset Kunnat ja niiden kulttuuritoimi Kulttuurihankkeet Yksittäiset taiteilijat ja kulttuurintuottajat


Lataa ppt "Kulttuurin tuotteistaminen palvelemaan yritystoimintaa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google