CHEERLEADING Tiina Määttä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Advertisements

Helmikuu 2010 Etelä-Suomen Aluejoukkue Ensimmäinen askel tie huipulle.
Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Realismi Syntynyt 1800 luvulla Rami, Anniina ja Tomi.
PS Kemi Kings – Ykkönen. Lapin ainoa Ykkösessä •PS Kemi Kings on Kemin ja koko Meri-Lapin ykkösjoukkue ja alueen junioripelaajien tähtäimenä on päästä.
Urheilutoimitus ja -seurat
Täydellinen koreografia tuomarin silmin – tasapainoa ilman tylsyyttä? Kokeneiden valmentajien workshop
SALIBANDYA SUOMESSA 20 VUOTTA
Saaristomeren Meripuolustusalue VLK-toiminta 2012.
Vammaisurheilu Suomessa Paralympia-liike Special Olympics -liike.
Länsimaat jakavat maailman
Sanomalehdistön historia Poliittisen lehdistön aikakausi.
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
Eläinten oikeudet.
Pesäpallon Historia ja Kilpailutoiminta
Avanto- eli talviuinti
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Suorituskyvyn seuranta. Harjoitustilan seuranta unimäärän ja unenlaadun tarkkailua KOP-projektin yhteydessä osa urheilijoista toteutti unimäärän ja unenlaadun.
7. Joulukuuta Yhdysvallat ja Japani kävivät rauhanneuvotteluja, mutta tuloksia ei tuntunut syntyvän. Japanilaiset alkoivat harkita yllätysiskua.
”Urheilun avulla kansamme parhaaksi
Teräväpiirtotekniikka Jussi Koskela Santeri Lehtonen IT-06.
ROTISSEURS – PAISTINKÄÄNTÄJÄT 50v.
*HARRASTUS, JOKA KOKOAA PERHEEN* Suomen Islanninhevosyhdistys ja yhteistyökumppanit.
Jukka Läärä puheenjohtaja
Samba Tervetuloa tutustumaan samban maailmaan.
Pelien -ohjelmointi Syksy 2007 Vapaavalintainen opintojakso 3 op. ITP8TM003.
Afrikka s.103-.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
AT3 kurssin työ GOLF.
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
COLLIE Collierodun historiaa 4 Alkuperästä ei varmaa tietoa, collien esi- isistä monia teorioita. 4 Todennäköisesti collie on syntynyt vanhoista.
Tango Suomessa aikajana
Porvoon Salibandyseura ry
Kylmän sodan kriisejä.
Sponsoriksi. Seura Helsinki Wolverines ry on amerikkalaisen jalkapallon suomalainen huippuseura, joka panostaa aikuisten ja nuorten liikuntaan ja urheilutoimintaan.
Modernismin tulo Suomeen
Joukkuelajit – suurin liikuttaja? Jari Lämsä KIHU.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 Puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Harri Nummela
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Schildtin lukio/Voionmaa Urheilulukio Opiskelun ja urheilun yhdistäminen naQ&feature=youtu.be.
Oppi, sakramentit, rukoukset, Jumalanpalvelus ja seurakunnan toiminta
MEDIAKULTTUURIN NOUSU
Miina Sillanpää Miina Sillanpään 150-vuotisjuhlanäyttely on saakka esillä Forssan kaupunginkirjaston 2. kerroksessa sijaitsevassa näyttelytila.
Painojakauma Suomessa ja maailmalla
National Hockey LEAGUE
Jesuiitat Jesuiitat eli jesuiittaveljestö on katolisen kirkon sääntökunta ja sotilaallinen osasto. Se sai alkunsa 1500-luvulla Pariisissa opiskelleiden.
Salibandy.
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
Luku Nykyihmisen sukupuu, s. 14–19
Modernin kulttuurin synty
Siirtolaisuus Tessa ja Jenna.
Nuuska.
13 Vihreän kullan maa s. 94–97.
Iskelmän uusi aika.
Salibandy Niko Malm.
Televisiot.
Talvisota Tuomas Virtanen
MITÄ MAANVILJELYN SYNTY MERKITSI?
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
20.
V TEOLLISEN YHTEISKUNNAN SYNTY
Lentoliikenne luvulla
luvut/Terveyssisar koulutuksen käynnistyminen
Pöytätennis.
Jalkapallo.
Esityksen transkriptio:

CHEERLEADING Tiina Määttä

YLEISTÄ Cheerleading on monipuolinen tanssia, hyppyjä, akrobatiaa ja stuntteja (eli nostoja) sekä kannustushuutoja yhdistelevä urheilulaji, jonka harrastajaa kutsutaan termillä cheerleader. Cheerleading jakautuu kilpailumuotona kahteen toisistaan hieman poikkeavaan lajiin: cheeriin ja cheertanssiin. Cheerleadingia voi harrastaa niin miehet kuin naisetkin eikä siinä ole ikärajotteita. Tiina Määttä

CHEERLEADINGIN HISTORIAA Cheerleadingin keksi Johnny Campbell, Minnesotan yliopiston opiskelija, joka marraskuussa 1898 hyppäsi yleisön eteen ja johdatti heidät kannustamaan yliopiston amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta huudon avulla. Tämän jälkeen peleihin ryhdyttiin valitsemaan "huudon johtajia" (yell leaders), jotta yleisö kannustaisi omiaan enemmän. 1920-luvulla amerikkalainen jalkapallo kasvatti suosiotaan ja myös cheerleadingin harrastajamäärät kasvoivat vauhdilla. Tuolloin myös huutoihin alettiin lisätä pieniä stuntteja, liikkeitä ja akrobatiaa. Tiina Määttä

1940-luvulla kun miehet lähtivät sotaan, naiset ottivat paikkansa niin työmaailmassa kuin kentän laidallakin ja cheerleadingistä tuli enemmän naisten laji. Vuonna 1948 perustettiin Pohjois-Amerikassa ensimmäinen lajijärjestö National Cheerleading Association (NCA). 1960-luvulla lajia kehitettiin voimakkaasti eteenpäin keksimällä uusia stuntteja, hyppyjä ja muita liikkeitä sekä muodostamalla Top Ten -listoja yliopistojen cheerleader-joukkueista. 1970-luku levitti cheerleadertoiminnan myös muihin lajeihin. Laji kasvatti suosiotaan ja ensimmäiset kilpailut järjestettiin high school- ja yliopistojoukkueille. 1980-luvulla turvallisuuteen alettiin kiinnittää huomiota ja vaarallisimmat stuntit ja akrobatialiikkeet kiellettiin. Laji alkoi levitä muihinkin maihin, myös Suomeen. Suomessa lajin sm-kilpailu on järjestetty vuodesta 1985 lähtien ja Suomen Cheerleadingliitto on perustettu vuonna 1995 Tiina Määttä

CHEERKILPAILUOHJELMAT Cheerkilpailuohjelmissa joukkueet esittävät ilma- ja maa-akrobatiaa, kannustushuutoja ja pienen tanssiosuuden. Kilpailuohjelma saa kestää maksimissaan 2 minuuttia 30 sekuntia ja kilpailualusta on turvamatto, nk. kanveesin päällysmatto. Kilpailualueen koko on 12m x 12m ja joukkueessa voi olla 6-20 urheilijaa. Joukkueen kokoonpanoon kuuluu yleensä myös 5-10 varamiestä, jotka kilpailuohjelmassa toimivat spottereina eli varmentajina ja varmistavat turvalliset alastulot. Tiina Määttä

KILPAILUOHJELMIEN ARVOSTELU Kilpailuohjelmaa arvosteltaessa annetaan pisteitä sekä taiteellisesta vaikutelmasta että teknisistä ansioista. Muun muassa stunteista ja pyramideista, huudosta, tanssin koreografiasta, ilmeistä, innokkuudesta ja koko maton hyödyksi käytöstä annetaan pisteitä. Tiina Määttä

EM- JA MM-KILPAILUT Suomen mestaruus -kilpailuista on kolmen parhaan joukkoon sijoittuneilla mahdollisuus päästä Pohjoismaiden mestaruus-, Euroopan mestaruus- ja Maailman mestaruus-kilpailuihin. Suomalaiset cheerleaderit ovat taitotasoltaan maailman kärkiluokkaa. Tiina Määttä

KUVIA Tiina Määttä

Tiina Määttä