Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Eläinten oikeudet.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Eläinten oikeudet."— Esityksen transkriptio:

1 Eläinten oikeudet

2 Eläinten oikeudet Eläinten oikeudet tarkoittaa sitä, että niitä tulisi kohdella samojen intressien mukaan kuin mitä ihmiset kohtelevat toisiaan ja välttää eläinten kärsimystä. Eläinten oikeuksia kannattavien mielipiteet eroavat, mutta pääasiassa heidän mielestään eläimiä ei tulisi kohdella enää omaisuutena, käyttää ruokana, tutkimuskohteina tai viihteenä.

3 ELÄINTEN HYVÄKSIKÄYTTÖÄ

4 Tehomaatalous: Tilojen koot ovat kasvaneet, mutta liikkumatilaa ei eläimillä siltikään ole, jotta eläimet eivät näin käyttäisi ylimääräistä energiaa liikkumiseen ja näin lisäisi rehukustannuksia. Tehomaataloudessa jalostuksesta tulleet sairaudet ja korkeat tuotantovaatimukset lyhentävät eläinten elinikää yli puolella.

5 Turkistarhaus: Turkistarhauksissa kasvatetaan Minkkejä, Kettuja, Naaleja, Hillereitä ja Supikoiria. Kaikki nämä eläimet ovat hyvin liikkuvaisia ja tarhauksissa niitä pidetään pienissä ja ahtaissa tiloissa joissa niille ei ole mahdollista käyttäytyä lajilleen ominaisesti.

6 Eläinkokeet: Ympäri maailmaa käytetään eläinkokeita ja satoja miljoonia eläimiä saa kärsiä, kun käyttöömme tarkoitettuja tuotteita testataan. Tekijät perustelevat sitä niin, että parempi rotalla testata kuin omalla lapsella. Suurin osa eläinkokeista on tarkoitettu muihin kuin sairausten parannuskeinojen etsimiseen

7 Historiaa Eläinten oikeudet on tutkimusalueena hyvin uusi, mutta länsimainen eläinoikeuksien ajattelu juontaa juurensa Antiikin aikaan. Lihan syömistä on silloin jo vastustanut mm. Pythagoras sillä hänen mielestään ihmisellä ei ole oikeutta syödä sielullista olentoa. Kristinuskon saapumisen myötä tämä ajattelutapa taantui sillä raamattu nostaa ihmisen eläinten yläpuolelle. Renessanssin aikana Antiikin ajan tekstit nousivat taas pintaan ja kasvissyönti oli silloin suosittua sillä Renessanssi oli harmonian aikaa ja näin saatiin yhteinen harmonia eläinten ja ohmisten välille luvulla tämä aate alkoi kunnolla levitä ja kasvissyönti yleistyi toden teolla.

8 Eläinten oikeuksia puolustavia järjestöjä ovat mm:
Fauna on 2006 perustettu eläinten oikeuksien ruohonjuuritasoa ajava järjestö. I961 perustettu eläintensuojelu järjestö Animalia

9 Lähteet


Lataa ppt "Eläinten oikeudet."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google