PYRY Parasta Yritystoimintaa Rakennetaan Yhteistyössä Sandra Autio

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä
Advertisements

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
E XPERICON E XPERICON  Perustettu 1997, toimipiste Helsingin keskustassa.  Liikevaihto vuonna ,8 milj. 
2 Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten ja yksittäisten henkilöiden tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa tukeva asiantuntijapalvelu Yritys- tai hankekohtaisesti.
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
Satakunnan ammattikorkeakoulu | Tekniikka ja merenkulku Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Technology and Maritime Management ServiTrans.
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Pirkanmaan E-luukku -hanke
Valmennus AMK-opintoihin -työkori –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
JKL Protomo Pilot Yrittäjyydestä tai ideoiden, ongelmien tarpeiden uudenlaisesta ratkaisusta kiinnostunut!   Pyöritteletkö päässäsi mainiota tuote, palvelu.
OPPIREPPU –hanke Lapin alueen 2.asteen verkkokoulu Rovaseudun 2.asteen oppilaitokset Jyrki Niskanen.
Avoimeen yhteistyöhön perustuva tehokas ja monipuolinen terveydenhuoltojärjestelmä
ATRO/ATRAK Automaatiotekniikan ja robotiikan oppimisympäristöjen rakentaminen Lounais- ja Ylä-Pirkanmaalla ATRO ATRAK.
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Liedon ammatti- ja aikuisopisto
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
Asiakas- ja markkinointitutkimus Muutostuuli- hanke Vantaan ammattiopisto Varia, aikuiskoulutus- ja oppisopimuspalvelut Kyselyn toteuttaja.
PK-kehittämispalvelut
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Linnaseutu ry •Hämeenlinnan seudun maaseudun kehittämisyhdistys •Leader -rahoitus.
KALAJOKILAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Educational Municipal Federation
Keski-Pohjanmaan aikuisopiston palvelut yritysten ja työllisyyden kehittämiseksi Työllisyysseminaari Kaisa-Leena Ahlroth.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö Kirjasto 10 ja Lasipalatsin Kohtaamispaikka: uudet yhteistyömallit.
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Helsinki Region Centre of Expertise Tools for Regional Development and Co-operation Mikko Juntunen Culminatum Ltd Oy
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN TURUN AMMATTI- INSTITUUTTI TALOTEKNIIKKA 5ov.
Luonnonkuitukomposiittien oppimisympäristön ja koulutuksen kehittäminen sekä lisärahoitushanke (muutosesitys )
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
” Osaavana pidempään työelämässä”
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Teollisuuden osaajat Kohderyhmä: Valmistavan teollisuuden yritykset ja niiden henkilöstö – painopistealueena teknologiateollisuus Ammatillisten oppilaitosten.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ
Innova Länsi-Suomen akk
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Osaava Uusimaa Salla Koivunen. Tavoitteet Oppilaitosten tarjonnan asiakaslähtöinen kehittäminen –Pääroolissa koulutusten ja kehittämishankkeiden.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Pätäkkä-projekti – Kumppanuutta yrittäjyyteen Innofocus ja Länsi-Uudenmaan Uusyrityskeskus ovat yhteistyössä avanneet ESR-rahoitteisen.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
JOPO – toiminnan kehittämisen yhteishanke Rauma
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Potentiaalisten kumppaneiden kartoittaminen
Ammatillinen koulutus haasteiden edessä – mitä seuraavaksi?
YRITTÄJYYDEN OPETTAMINEN
Henkilöstö kilpailutekijänä
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Talousarvio 2019 Joukkoliikenne
Esityksen transkriptio:

PYRY Parasta Yritystoimintaa Rakennetaan Yhteistyössä Sandra Autio Projektikoordinaattori Ratakatu 36, 38210 Sastamala 040 195 7282 sandra.autio@sasky.fi Ilpo Moisio Aikuiskoulutusjohtaja Ratakatu 36, 38210 Sastamala 050 525 5255 Ilpo.moisio@sasky.fi

Tavoitteet Lounais-Pirkanmaalla ja Kaakkois-Satakunnassa toimivat yritykset ovat pääosin pieniä yrityksiä, joka asettaa haasteita yritystoiminnan ja henkilöstön kehittämiselle. PYRY-hankkeen tavoitteena on Pienyritystoiminnan ja yritysten toimintaedellytysten kehittäminen Pienyritystoiminnan jatkuvuus ja olemassa olevien työpaikkojen säilyttäminen Tehokkaamman yhteistyön kehittäminen oppilaitosten ja työelämän välillä Yhteistyön kehittäminen koulutusyksiköiden välillä PYRY-hanke tarjoaa uudenlaisen toimintatavan aikuiskoulutukseen ja sen tarjoamiin asiantuntijapalveluihin kehittäen yhteydenpitoa yrittäjien ja aikuiskoulutuspalveluita tuottavien koulutusyksiköiden välillä. Kohderyhmään kuuluville yrityksille PYRY-hanke tarjoaa mahdollisuuden käyttää uudentyyppistä aikuiskoulutuspalvelua oman yrityksensä ja sen henkilöstön kehittämiseen.

Toiminta Hankkeesta tiedottaminen Hankkeen tavoitteena on kehittää pienyritystoimintaa Lounais-Pirkanmaalla ja Kaakkois-Satakunnassa (Tavoiteohjelma 3 –alueella). Tavoitteena on palvella aikuiskoulutusosaston asiakkaita ja asiakasryhmiä niin, että palvelut viedään suoraan pienyrityksiin. Hankkeen aikana kohdeyrityksiin tehdään yrityskohtaiset selvitykset ja suunnitelmat henkilöstön ja yritystoiminnan kehittämiseksi sekä tarjotaan koulutuksellista asiantuntemusta yrityksissä olevien ongelmien ja kehittämishankkeiden ja tarpeiden ratkaisemiseen paikanpäällä. Hankkeesta tiedottaminen Hankesuunnitelman tarkentaminen yhdessä osallistujien kanssa Hankkeen toimintojen aikatauluttaminen asiakaslähtöisesti Asiantuntijapalveluiden tuottaminen ja seuranta- ja kehitystyö Arviointi ja edelleen kehittäminen

Rakentaminen ja muotoilu Tavoitteet: 1. Hautakivimalliston kehittäminen 2. Ulkoportaiden suunnittelu 3. Julkitilojen tuotteiden kehittäminen Toimintalinja 1. Tuotesuunnittelu 2. Tuotekehitystyö Arviointi ja jatkotoimenpiteet Peipohjan Kiviveistämö Oy Tavoitteet: 1. Muotoiluanalyysi 2. Uuden tuotelinjan kehittäminen (sukupolven vaihdos) Toimintalinja 5. Muut asiantuntija- palvelut Arviointi ja jatkotoimenpiteet Anneli Keinonen Oy

Teknologiateollisuus Tavoitteet: 1. Tietoteknisen osaamisen lisääminen (markkinoinnin keinona) Toimintalinja: 5. Muut asiantuntija- palvelut Arviointi ja jatkotoimenpiteet Frestems Oy Tavoitteet: 1. Markkinointisuunnitelman tekeminen 2. www-sivujen luonti Äären Konepaja Oy Toimintalinja: 3. Markkinointi Arviointi ja jatkotoimenpiteet

Teknologiateollisuus Tavoitteet: Luonnonkuitu-komposiittien oppimisympäristön kehittäminen Uuden koulutuksen kehittäminen Toimintalinja: 5. Muut asiantuntija- palvelut EAKR -hankehakemus Elastopoli Oy 6

Projektin kustannusarvio   Kustannusarvio 1. Aineet ja tarvikkeet, tstokulut 39200 2. Henkilöstökulut 120000 3. Matkakulut 20000 4. Vuokrat 10000 5. Palvelujen ostot 143000 6. Tiedotus- ja markkinointi 7. Vakuutukset 8. Poistot 9. Sisäiset kulut (sisäinen laskutus) 10. Muut kulut (erittely erillisellä liitteellä) 1-10 Projektin toteuttajan kustannukset yhteensä 342200

PYRY II Parasta Yritystoimintaa Rakennetaan Yhteistyössä www.pyry.aiko.fi   Ilpo Moisio Johanna Raiskio Sandra Autio Aikuiskoulutusjohtaja Projektipäällikkö Projektikoordinaattori 050 5255255 040 195 7281 040 1957282 ilpo.moisio@sasky.fi johanna.raiskio@sasky.fi sandra.autio@sasky.fi

Hankkeen henkilöstö Pyry II tavoitteet Pienyritystoiminnan kehittäminen Yritysten tuottavuuden kasvu Uudentyyppisten koulutuspalvelujen tuottaminen Seudullisten yritysverkostojen rakentaminen ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi Tehokkaan yhteistyön luominen yritysten ja oppilaitosten välillä Liikkuva oppimisympäristö varustettuna ajanmukaisella tiedonsiirtovälineistöllä

Hankkeen rahoitus Hankkeen rahoitus Kustannusarvio   Kustannusarvio 1. Aineet ,tarvikkeet ja tavarat (vain aineelliset pienhankinnat) 77 000 € 2. Henkilöstökustannukset (palkat, palkkiot, lomapalkat, eläkevakuutus jne.) 210 000 € 3. Matkakulut (koti- ja ulkomaanmatka- ja majoituskulut) 31 000 € 4. Palvelujen ostot (ulkopuolisilta palveluntuottajilta ostettavat palvelut) 218 912 € 5. Muut kulut (tila-, laitevuokrat, poistot sekä kustannukset joita ei kirjata muille kustannuspaikoille)  11 800 € 6. Välilliset kustannukset 0 € 1-6 Projektin toteuttajan kustannukset yhteensä 654 912 € 7. Arvonlisävero (mikäli 1-6 kustannukset on ilmoitettu ilman alv:a) 132 000 €

Hankkeen aikataulu Toteutusaika 1.1.2010 – 31.12.2011 2010 Kehitettävien palveluiden kokoaminen prosessiin Palveluprosessien vaiheiden kartoitus Osaamis- ja kehittämisprosessien toteutus yrityksissä Raportointi 2011 Raportointi ja tiedotus Hyvien käytäntöjen mallintaminen ja levittäminen Hankkeen vaikuttavuuden arviointi ja analysointi Vertaistuki Tulosten juurruttaminen

Hankkeen henkilöstö Hankkeeseen mukaan tulevien yritysten arvioitu määrä henkilöstön mukaan Henkilöstö Yrityksiä, kpl alle 5 henkilöä 10 5 – 9 henkilöä 10 – 19 henkilöä 5 20 – 49 henkilöä 50 – 99 henkilöä 2 100 – 249 henkilöä 250 – 499 henkilöä 1 500 - henkilöä Yhteensä 35

Hankkeen henkilöstö Hankkeen henkilöstö Hanketta hallinnoi Sastamalan koulutuskuntayhtymä Sastamalan aikuiskoulutusosasto / oppisopimustoimisto Mari Alakiikonen Merja Vahela Ilpo Moisio Projektipäällikkö Projektisihteeri Aikuiskoulutusjohtaja Ratakatu 36, Ratakatu 36, Ratakatu 36 38210 SASTAMALA 38210 SASTAMALA 38210 SASTAMALA 040-721 4339 060-372 3620 050-525 5255 mari.alakiikonen@sasky.fi merja.vahela@sasky.fi ilpo.moisio@sasky.fi www.sasky.fi www.sasky.fi www.sasky.fi www.aiko.fi www.aiko.fi www.aiko.fi

PYRY II Parasta Yritystoimintaa Rakennetaan Yhteistyössä www.pyry.aiko.fi   Ilpo Moisio Johanna Raiskio Sandra Autio Aikuiskoulutusjohtaja Projektipäällikkö Projektikoordinaattori 050 5255255 040 195 7281 040 1957282 ilpo.moisio@sasky.fi johanna.raiskio@sasky.fi sandra.autio@sasky.fi