© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Kevät 2014
Advertisements

Mistä työtä huonosti koulutetuille
Maanrakennus.
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Maatalousyrittäjien eläkelaitos
Kiinteistöpalvelualalla riittää töitä!
TUTKIJA TYÖMARKKINOILLA
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Maatilayrittäjän Omaturva
Apurahansaajien eläketurva Kulttuurin, taiteen ja luovien alojen rahoituspäivä Turku Henri Virtanen.
Ajankohtaista Melasta
Hyvinvointi.
Apurahatutkijan epävarma elämä Kuka kuuntelee köyhää taiteilijaa ja tutkijaa? Helsinki Antti Tanskanen (Helsingin yliopisto)
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Uudelle maatalousyrittäjälle
Poronhoitajien sijaisapu MELA. Alkaa kokeilulla • korvausta sijaisen järjestämisestä, kun poronhoitaja sairastuu • vuonna 2010 korvataan enintään.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Äänikirjat oppimisen tukena Seinäjoki
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
© Mela 2011 Vakuuttavaa hyvinvointia. © Mela 2011 Mela tarjoaa turvallisuutta Maatalousyrittäjien eläkelaitos – Mela hoitaa maanviljelijöiden, kalastajien,
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
RISKIEN HALLINTA RAKENNUSTYÖMAALLA
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
TYÖTERVEYSHUOLTO Liisa Lempiäinen Työterveyshuollon ylilääkäri
Tapaturmat s
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Luopumistuki 2011–2014 Maatalousyrittäjien eläkelaitos.
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
Maatalouslomitus © Mela 2011.
TYÖTAPATURMA.
TULE-vaarojen tunnistaminen ja hallinta työssä
Työterveyshuollosta apua jaksamiseen Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2013.
Kari Paaso Uusi tavoiteohjelma Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn juhlaseminaari.
Työkyvyn tukemisen keinot työpaikalla ja kuntoutukseen ohjaaminen
Virkkalan Kirin KESÄPESIS 5-8/2012.  Aikuisten kesäpesis  Noin joka toinen viikko vapaamuotoinen pesistelyilta sekä miehille että naisille ja nuorille.
Ajankohtaista Mela-turvasta
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Työturvallisuus.
Tehy Ifin ja Tehyn välinen sopimus velvoittaa meitä tiedottamaan Tehyläisiä heidän eduistaan.
Työturvallisuus on työpaikan oma- aloitteista turvallisuuden hallintaa. Työturvallisuus on osa yritysturvallisuutta. Turvallinen työskentely on suunnitelmallista.
Jalkapalloturva –Aon vertailu 2016
Spv-info 2015, Luopumistuki ja Mela-turva Jaakko Mikkola.
Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen korvaukset Tuomas Talvitie korvauslakimies henkilökorvaukset
TURVALLISUUDEN JOHTAMISEN VASTUUT JA TEHTÄVÄT Pertti Salo SK Protect Oy toimitusjohtaja Protect yhteistyökumppaneiden miniturvallisuusseminaari
Oppiainerajat ylittävä tehtävä. Aiheeseen liittyviä YO-tehtäviä  Kuvaile osteoporoosin syitä, seurauksia ja ehkäisykeinoja (S 2007), BIOS 4, s. 91 
TyTAL VAPAAEHTOISET VAKUUTUKSET.
Apurahatyöstä eläke- ja tapaturmaturvaa Minna Isoksela-Valkola Helsinki
Hurtig TE1 Turvallisuus. Turvallisuus Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Tapaturmaisesti vuosittain kuolee noin 3000 henkeä.
KANSALAISTURVALLISUUDEN TILA SUOMESSA näkökulma kansalaisten varautumisen tilaan ja resursseihin eri alueilla Tuula Kekki & Teija Mankkinen
Jyväskylän yliopisto Lakisääteinen tapaturmavakuutus Liitännäisvakuutukset If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Ville Viljanen
Ajankohtaista Mela-turvasta Syyskuu Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilaki MATAL – uusi laki voimaan vuoden 2016 alusta Laki on kirjoitettu.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
Allergia ja Astma. Astman hoito Astmaa hoidetaan lääkkeillä, jotka otetaan yleensä sisäänhengittämällä niitä keuhkoputkien limakalvolle, mutta sitä voidaan.
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Uusi Sporttiturva Tuotetta on yksinkertaistettu niin, että vakuutusturva vastaa paremmin asiakkaan ymmärrystä siitä, minkälaisen turvan hän saa ostaessaan.
Vapaaehtoistyön vakuuttaminen vapaaehtoiset henkilövakuutukset vastuuvakuutus Jarno Rova,
Tilapäiset poissaolot
TURNAUSINFO ±40 v turnaukseen la
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely
Spv-info 2017, Luopumistuki ja Mela-turva
TERVEYSTIETO 8 4. Perheen merkitys.
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Työturvallisuus TOPO.
…ja muut pakolliset maksut
Maatalousyrittäjän tapaturmat ja ammattitaudit - ajankohtaista
OSA V VAKUUTUKSET. OSA V VAKUUTUKSET Vakuutus luottamukseen perustuva sopimus asiakkaan ja vakuutusyhtiön välillä vakuutussopimuksen sisältö selviää.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Ajankohtaista Melasta
Neuvontapalvelupäivät 12. –
Esityksen transkriptio:

© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta

© Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu noin 100 työtapaturmaa vuodessa  yksi alle 25-vuotias vammautuu maatilan töissä pysyvästi joka vuosi  nuoria vammautuu myös vapaa-ajan harrastuksissa ja liikenteessä

© Mela 2011 MATA-vakuutukset Työtapaturmavakuutus  työtapaturmat  ammattitaudit  tapaturmainen kuolema Sairaudet (esim. flunssa, iskias) korvaukset Kelasta ja/tai Melasta sairauspäivärahana Vapaa-ajalle ja harrastuksiin  vapaa-ajan tapaturmavakuutus työtapaturmavakuutuksen rinnalle

© Mela 2011 MATA-työtapaturmavakuutus Työtapaturmavakuutus  automaattisesti pakollisen MYEL-vakuutuksen rinnalla Vapaaehtoinen työtapaturmavakuutus  kotitilalla työskentelevälle myös ilman MYEL-vakuutusta  myös alle 18-vuotiaille MATA-työtapaturmavakuutus on välttämätön!

© Mela 2011 MATA-turvaa myös vapaa-ajalle  edullinen vapaa-ajan tapaturmavakuutus  samat edut kuin työtapaturma- vakuutuksessa  mitään urheilulajeja ei ole rajattu pois  vakuutusmaksun voi vähentää verotuksessa  korvaa jopa fysikaalisen hoidon ja kuntoutuksen ” Melan tapaturmavakuutukset antavat turvaa kellon ympäri. ”

© Mela 2011 Turvallisuus tavaksi Maatalousyrittäjä huolehtii itse työnsä turvallisuudesta ja hyvinvoinnistaan  hankkimalla tietoa oman työnsä vaaroista  miettimällä keinoja vaarojen välttämiseksi  tarkastamalla työtavat, koneet ja laitteet säännöllisesti  poistamalla vaaroja aiheuttavat tekijät  suojautumalla asianmukaisesti  ottamalla huomioon oman jaksamisen rajat. Liity maatalousyrittäjien työterveys- huoltoon!

© Mela 2011 Riskinä ammattitaudit Maataloustyö altistaa erilaisille pölyille  eläinhilse, jauhonpöly, varastopunkki, homeitiöt, pesuaineet Maatalousyrittäjän tyypillisimmät ammattitaudit ovat  astma, nuha, ihottuma, homepöly- keuhkosairaus Maataloustöissä henkilökohtainen suojautuminen on ehdottoman tärkeää!

© Mela 2011 Kuntoutuksella uuteen alkuun Uudelleenkoulutusta tapaturman sattuessa tai sairauden kohdatessa. Avustusta tai korotonta lainaa esimerkiksi uuden yrityksen perustamiseen tai apuvälineiden hankkimiseen. Apuvälineitä työn jatkamiseen, kun ammattitauti on todettu, esimerkkinä hengityksensuojain.

© Mela 2011 Ryhmätyötehtävä 1 Mieti, mitä vaaroja maatilalla voi olla - peltotöissä - metsätöissä - navetassa/sikalassa - hevosten kasvatuksessa - koneurakoinnissa

© Mela 2011 Ryhmätyötehtävä 2 -Voiko vapaa-ajalla sattuneesta tapaturmasta saada korvauksia Melasta? - Onko työtapaturmakorvausten ja vapaa- ajan tapaturmakorvausten väillä eroja? - Kokeile päivärahalaskurin avulla, minkäsuuruisia päivärahoja voi saada? >

© Mela 2011 Ryhmätyötehtävä 3 - Mitä maatilan töitä tehtäessä voi saada allergian? - Miten allergian aiheuttajilta voidaan suojautua?