ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Advertisements

UUSI AJOKORTTILAKI 2013 Muutokset lyhyesti.
Mekaaninen energia voimatarinoita
Siiri-Maria Aallos-Ståhl
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
4 TEHO.
Erikoiskuljetus Virossa
MATKATOIMISTOJEN MARGINAALIVEROMENETTELY JA PARI MUUTA MIELENKIINTOISTA ASIAA PIKAISESTI Ari Pajukoski.
Yhtälön ratkaiseminen
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
KOULUTUSOHJELMAT Peruskurssi (P) Yhdistetty peruskurssi (YP)
SUURIMMAT SALLITUT MITAT JA MASSAT SUOMESSA 2007
Perintö- ja sukupolvenvaihdoksen verotuksen muutokset
OHJEITA TARJOAJILLE TAMPERE Hankintapäällikkö Tanja Welin
Oikeus liikkua maastossa
Työ,ja teho.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
TRAKTORIMÄÄRITELMÄ JA SÄÄDÖKSIÄ Ari Pihlajavaara, aluepäällikkö
Maastossa liikkuminen ja erätaidot
CD-ROM-asema mikrossa
RÄPYLÄUINTI RÄPYLÄUINTI / mlk.
Monipuolisuutta Pienten muutosten avulla Case IH MAXXUM -traktorit sopivat maatalousajon lisäksi erinomaisesti myös metsäkäyttöön.
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
STANDARDI EN EN on eurooppalainen tieturvallisuusstandardi joka säätää seuraavaa: ”Tien laitteiden tukirakenteiden törmäysturvallisuus.
SÄÄDÖKSET PALOVAROITTIMILLE • VN:n asetus sähkö- ja elektroniikkaromusta (852/2004) • YM:n asetus rakennusten paloturvallisuudesta annetun asetuksen muuttamisesta.
 tarkista traktorin alta mahdolliset vuotolätäköt  tarkista renkaat (rengaspaine)  tarkista moottorin öljymäärä, onko riittävä  tarkista jäähdytinnesteen.
LIIKKEELLELÄHTÖ TRAKTORILLA
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Dynamiikkaa Newtonin lait Kitkavoima Keskipakovoima , ympyräliike
2.2. komplementtisääntö ja yhteenlaskusääntö
Prosenttilaskua, tiivistelmä
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
TMA.003 / L3 ( )1 3. Funktioista 3.1. Kuvaus ja funktio Olkoon A ja B ei-tyhjiä joukkoja. Tulojoukon A  B = {(x,y) | x  A, y  B} osajoukko on.
Luetaanpa lakia V syksyllä tuli useita yhteydenottoja ja muita tietoja maiden käytön epätietoisuudesta Mitä laki sanoo?
Luonnonmukainen vesirakentaminen peruskuivatushankkeissa
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Suomalainen mount everestillä
Normalisointi2tMyn1 Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika. Toinen voisi olla potNro ja vastAika, kolmas voisi olla huoneNro ja vastAika,…,
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
REMU REMU Oytel: Ostolantie 4fax: ÄHTÄRI mail
Turvavalaistusjärjestelmien kaapelointi keskusjärjestelmässä
1. Usean muuttujan funktiot
Metsävähennys Timo Hannonen Mhy Päijät-Häme.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
Komponenttipohjainen ohjelmistotekniikka (TJTSS56) Osa 4 Kevätlukukausi 2010 Jyväskylän yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos Markku Sakkinen.
Vaatimustenhallinta.
Visual Basic -ohjelmointi
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
2. MÄÄRÄTTY INTEGRAALI Pinta-alan käsite Kirja, sivut
VOIMIEN LAKEJA.
27. Yksinkertaiset koneet
Aalto-yliopisto Professor of Practice OTT Sakari Wuolijoki
Jumppakärryn laitteet. Hyppyteline softline Peräkärryssä olevan hyppytelineen korkeus 80 cm Vakiokorkeus 100 cm. Käytetään hyppyjen, kuperkeikkojen,
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (1 – Liikenteen pysäyttäminen) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun liikenne joudutaan pysäyttämään tietyissä tapauksissa.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
 Apuvälineitä, joilla voidaan säädellä tarvittavan voiman suuruutta ja/tai suuntaa  (yksinkertaiset koneet)
Tiivistelmä 2. Vuorovaikutus ja voima
Trukilla työskentely rakennustyömaalla
Mopot/Mopoilu.
Madrid valaisin T y ö h v i n o t a s A j e l
VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen.
Esityksen transkriptio:

ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA Haapajärvi 02.02.2007 Ylik.Mauri Korkatti

Traktorilla sallitut erikoiskuljetukset 1)veneen kuljetus 2)turvetuotantoon käytettävä kone tai traktoriin kytketty vastaava hinattava laite taikka turvetuotannossa käytettävä kuormaamaton perävaunu 3) kaivinkoneen tai metsätyökoneen kuljettaminen

Erikoiskuljetusajoneuvo ja –yhdistelmä Erikoiskuljetusajoneuvo on: a).. b)... e) veneen kuljetukseen tarkoitettu traktoriin kytketty traktoriperävaunu; f) jakamattomaksi esineeksi katsottavan tietyn työkonetyypin kuljetukseen rakennettu tai varustettu traktoriin kytkettävä traktoriperävaunu g) turvetuotantoon käytettävä kone tai traktoriin kytketty vastaava hinattava laite taikka turvetuotannossa käytettävä kuormaamaton perävaunu.

Traktoriperävaunu LiikMA traktorien, moottorityökoneiden ja maastoajoneuvojen, niiden perävaunujen sekä hinattavien laitteiden rakenteesta ja varusteista 2 § 2 kohta sanoo: …traktoriperävaunu on niveltämättömällä vetoaisalla varustettu perävaunu, jonka akselisto on sijoitettu perävaunun painopisteen taakse siten, että osa perävaunun kokonaismassasta kohdistuu kytkentäkohtaan. Vetoaisa saa kuitenkin olla vaakatasossa nivelöity. Kytkentäkohtaan kohdistuva massa ei saa ylittää 3000 kg.

Perävaunun leveys ja pituus Suurin leveys saa olla ilman kuormaa 2,80 metriä, kuormaa varten kyseinen traktoriperävaunu saa olla kuitenkin levitettävissä 3,20 metrin leveyteen. Siis perävaunussa voi olla käännettävissä tai muuten rakennetut levikkeet, jotka perävaunua tyhjänä vedettäessä on käännettävä tai muutoin poistettava, ettei tuo 2,80 metriä ylity. Ajoneuvoyhdistelmän ( traktori + perävaunu) suurin sallittu pituus on 20 m, turvetuotantokuljetuksissa suurin sallittu pituus on 27 m

Perävaunulla kuljetettavan työkoneen leveys Suurin sallittu leveys saa olla 3,50 metriä. Huomioitava on, että sellaisesta työkoneesta, joka on rakennettu tela-alustaiseksi ei tarvitse poistaa teloja, muista ne on poistettava kuljetuksen ajaksi. Esim. pyörillä varustettu metsätraktori, jossa käytetään teloja, niin kuljetuksen ajaksi on telat riisuttava pois.

Kuljetuksen merkintä Eteenpäin :taipuviin merkkitankoihin sijoitetut ruskeankeltaista valoa näyttävät valaisimet, joissa valoaukon pinta-ala väh.50 cm2 , valoteho väh. 15 w enint. 21 w -jos kuljetuksen leveys on yli 3 m valaisimia vaaditaan valaisimia 2 päällekkäin -heijastimet, valkoiset koko 100x200 mm Taaksepäin: saman tehoiset kuin eteenpäin, väriltään punaiset -heijastimet, koko kuten edellä , väriltään punaiset Traktorikuljetuksessa saa valaisimet ja heijastimet kiinnittää kuormaan.

Massat Traktorilla tapahtuvan erikoiskuljetuksen aikana ei saa ylittää muutoin traktorille sallittuja massoja (painoja)

Suurimmat sallitut massat ovat 1) 3 kertaa traktorin omamassa, jos perävaunussa on traktorin jarrupolkimesta säätyvät jarrut. 2) 2,6 kertaa traktorin omamassa, jos perävaunun massasta vähintään 15 % kohdistuu traktorin vetokoukkuun , tai jos traktorissa on niin tehokkaat jarrut, että saavutetaan riittävä hidastuvuus (ainoastaan liikennetraktoreissa on tällaiset jarrut) 3) 2 kertaa traktorin omamassan suuruinen, jos edellä mainitut ehdot eivät täyty. Traktorin omamassaan saa ottaa huomioon traktorin valmistajan suosituksen mukaisesti asennetut lisäpainot ja -rakenteet, kuitenkin enintään kolmasosan traktorin rekisteriin merkitystä omamassasta. Perävaunussa ei saa ylittää akseli tai telipainoja( 1-akselinen max.10 tonnia , telipaino voi olla 16-20 tonnia akselivälistä riippuen)

HUOMIO Muuhun kuin liikennetraktoriin kytkettävän perävaunun kokonaismassa saa olla korkeintaan 10 tonnia. Tätä rajoitusta ei kuitenkaan sovelleta moottoriajoneuvoverosta annetun lain 17 a §:ssä tarkoitetussa kuljetuksessa( maa- ja metsätaloudessa käytettävä traktori).

Esimerkki Traktorin omamassa on 5600 kg , niin perävaunun kokonaismassa saa olla enimmillään 3 kertaa, elikkä 17400 kg. Tällöin kysymyksessä on liikennetraktoriksi rekisteröity traktori. Muussa tapauksessa kuljetus on laiton.