Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen."— Esityksen transkriptio:

1 VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen.

2 Tässä ovat tarvittavat välineet.

3 Keksitkö vastauksen? Hieman teoriaa avuksi – Vipu:
Monissa yksinkertaisissa koneissa sovelletaan vivun periaatetta. Yksinkertaisimmillaan vivulla tarkoitetaan pitkää keppiä tai tankoa, jonka avulla voidaan kammeta painava esine toiseen paikkaan. Vivun pitkä varsi vähentää voiman tarvetta, jolloin kuorman siirto käy helpommin.

4 RAUTAKANKI Rautakanki eli terässeiväs on teräksestä valmistettu yleensä alle kymmenen kilon painoinen ja noin puolitoista metriä pitkä työkalu. Sitä voidaan käyttää nostokankena eli vipuna nostettaessa maasta isoja ja painavia kiviä tai muita raskaita esineitä.

5 SORKKARAUTA Sorkkarauta on työkalu joka koostuu metallitangosta ja jonka toista päätä on litistetty ja toista taivutettu. Taivutetussa päässä on usein kolo naulojen poistamiseen. Sitä käytetään vipuna esineiden toisistaan irti vääntämiseen tai naulojen irrottamiseen. käyttö: rakenteiden purkaminen, kuten naulojen irrottaminen ja lankkujen toisistaan irti repiminen. Sorkkarauta on stereotyyppinen murtovarkaan työväline etenkin fiktiossa.

6 AIRO Airo on yleensä puinen pitkävartinen väline, jonka toisessa päässä on lapa. Sitä käytetään veneen soutamiseen.

7 Siis ymmärsinkö…   Monet työkalut ovat vipuja. Esimerkiksi valkosipulinpuristin ja sakset ovat vipuja. Niissä sovelletaan kaksivartisen vivun periaatetta.

8 Nouseeko kuorma?

9 Keksitkö jo miten vipu toimii?

10 Tekijät: Karoliina Hirvola ja Tuija Kapuli
Lähteet:


Lataa ppt "VIPU Tehtävänäsi on valmistaa kruunukorkin avaaja seuraavia työkaluja ja –välineitä käyttäen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google