Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

CD-ROM-asema mikrossa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "CD-ROM-asema mikrossa"— Esityksen transkriptio:

1 CD-ROM-asema mikrossa
Arto Mettälä A1399

2 CD-ROM asema mikrossa Yleistä CD-ROM asemista:
Tavallinen CD-ROM asema CD-R/-RW asema CD-R/-RW levy DVD-asema ja levy CD-ROM – aseman hankinta Levykelkka vai kasetti? Mikä Liitäntä? Hankkiako multimedia paketti? Muista hankkia!

3 Yleistä CD-ROM asemista:
Voi olla sisäinen tai ulkoinen (Sisäinen asema nopeampi kuin ulkoinen). Moninkertainen nopeus verrattuna levykeasemiin. CD-ROM-asema mahdollistaa musiikki-CD-levyjen sekä tietokonetta varten tehtyjen levyjen käytön. CD-ROM-asemia on kolmenlaisia: Tavallisia lukevia asemia,kirjoittavia CD-R/CD-RW-asemia sekä DVD-asemia jotka hieman poikkeavat edellä mainituista CD-asemista. Yleistä CD-ROM asemista:

4 Tavallinen CD-ROM- asema:
Tavallinen CD-ROM-asema voi vain lukea data- sekä audio- levyjä. Se pystyy myös lukemaan CD-R/CD-RW-levyjä. DVD-levyjä se ei kuitenkaan pysty lukemaan,levyn erilaisen rakenteen vuoksi.

5 CD-R/-RW asemat: Voidaan tallentaa tietoa CD-R/-RW levyille.Pystyy myös lukemaan normaaleja CD:itä. Puskurimuisti tavallista asemaa suurempi, jotta tiedonsiirtonopeus saadaan pidettyä tasaisena. Muuten saman näköisiä kuin tavalliset CD-ROM asemat.

6 CD-R/-RW levy: CD-R levyt ovat kerran tallentavia ja niiden kapasiteetti on 650 Mt. CD-RW levyt ovat uudelleen kirjoitettavia ja niiden tallennuskapasiteetti on sama kuin CD-R levyillä.

7 DVD-(Digital video disc)asema ja levy:
Asema pystyy lukemaan myös tavallisia cd levyjä. DVD levyillä on kaksinkertainen tallennus kapasiteetti verrattuna normaaleihin cd levyihin. Levy on kaksi puolinen ja sen kokonaiskapasiteetti on 8,5 gigatavua. Käytetään yleisimmin elokuvien tallentamiseen. DVD-(Digital video disc)asema ja levy:

8 CD-ROM – aseman hankinta:
Ulkoinen vai sisäinen asema? Sisäinen on halvempi.Ulkoinen välttämätön jos koneessa ei ole tilaa sisäiselle. Sisäisen aseman tiedonsiirto nopeus ulkoista suurempi.

9 Levykelkka vai kasetti?
Kasetti mallissa levy asennetaan erilliseen suljettavaan kasettiin, joka työnnetään asemaan. Levykelkka mallissa cd-levy asetetaan CD-ROM- aseman levvkelkkaan.Näin ollen levy on altis naarmuuntumiselle. Levykelkka vai kasetti?

10 Mikä liitäntä? Vaihtoehtoina mm. IDE, SCSI,PMCIA.
IDE liitäntä yleisin kotimikroissa, liitetään IDE ohjain korttiin. PMCIA liitäntää käytetään yleensä kannettavissa koneissa.

11 Hankkiako multimedia paketti?
Sisältää yleensä kaiuttimet, äänikortin, CD-ROM –aseman ja joissakin tapauksissa mikrofonin. Tällaiset paketit ovat yleensä halvempia kuin kaikki erikseen ostettuna. Kannattaa hankkia jos ei ole varaa kalliinpiin osiin.

12 Mistä hankkia? CD -ROM-asemat kannattaa hankkia tunnetuilta laite myyjiltä,joilla on myynti valtuudet. CD-ROM-asemia myyvät lähes kaikki tietokonealan liikkeet.


Lataa ppt "CD-ROM-asema mikrossa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google