Jätteiden lajittelu ja kierrätys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lisää tähän prosessin nimi Kerro tässä tuotteen ja yrityksen nimi.
Advertisements

Lasinkierrätys.
Jokapäiväiset hyödykkeet
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Heijastuksia elämästä
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
BIOCLEANER Mullistava jäteveden puhdistusmenetelmä.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät Kirsi Mäensivu Jässi-jätevesineuvontahanke
Lajittelupeli Catering-ala.
Kiintolevyn osiointi.
Joyn tarina. Olen Joy, 10 vuotta vanha. Tykkään pelata verkkopalloa ystävieni kanssa!
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Lopen vesihuoltopäivä Lainsäädäntö ja kunnan käytäntö jätevesiasioissa Juha Viinikka ympäristöpäällikkö.
Hotelli- ja ravintola-ala
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
LAJITTELU JA KIERRÄTYS
14 websuunnitteluvinkkiä!
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Etusivun otsikko Alarivit tulevat näin lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sed diam TK00507 Mikrotietokoneet I 3 opintopistettä Petri Nuutinen.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Puhuvia skannereita, lukevia kyniä ja muita vempaimia
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Lajittelupeli Graafinen ala.
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
PILKKU.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Jätteenkierrätys Jätettä syntyy joka paikassa ja se joudutaan hävittämään, paras vaihtoehto on kierrätys. **Paras jäte on kuitenkin syntymätön jäte**
PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS
Seurantalojen korjausavustuksen sähköinen haku - pikaohje Sähköisessä hakupalvelussa on kullakin sivulla ohjeita hakemuksen tekemiseen. Joissakin kohdissa.
Kaivostoiminta.
Lajittelupeli Rakennusala.
Mustialan perinnemaisemat: Kyttälännyppylän hoito kesällä 2007
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Yhteysopettajakoulutus
Muovien kierrätys.
Yhteisöllisyys kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen - kunnan ja järjestöjen välille mainittavaa kehittämistä ->ei puhuta koulun.
TAIKURI KOULUSSAMME Magic Seth –taikuri vieraili koulussamme toista kertaa Tämän shown aikana myös yleisö pääsi tekemään taikoja!
Maatiaiskissat Suomessa
Tuulet.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
INTIAN KULTTUURIPIIRI
SÄHKÖTURVALLISUUS By: Emilia, Jaana, Janita, Mikko, Tomas.
Biopolttoaine Biopolttoaine on biomassasta eli eloperäisestä aineesta valmistettu polttoaine; Biopolttoaineesta saatavaa energiaa kutsutaan bioenergiaksi.
Niko Saarinen.
Moi Anastasija Viktorovna! Minä olen Muumipeikko. Minä asun Suomessa Muumilaaksossa* Muumimaman ja Muumipapan kanssa. Me asumme Muumitalossa. Muumilaakso*
Kpl 9 hapot ja emäkset - tehoaineet Aineilla on PH-arvo Hapan Mikä on PH? Maistuu kirpeälle Mitä vahva happo tekee? Esim. Emäksinen Mikä on PH? Maistuu.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Nro 204 Suomen ympäristökeskus SYKE, PL 140, Helsinki, Finland
Kulutus ja jätehuolto.
Ee-tu E-tap-pi e-sit-te-lee
Ee-tu E-tap-pi e-sit-te-lee
Harjoitussetti 5: Ympäristö
5 Vesi.
Tietoturva.
Ympäristötekoja pullonpalautus-automaatilla
Kestävä kulutus ja kierrätys
Esityksen transkriptio:

Jätteiden lajittelu ja kierrätys Annika Michelson annika.michelson@hamk.fi

Vanhanajan kaatopaikka, nykypäivää vielä monessa maassa. Esim Vanhanajan kaatopaikka, nykypäivää vielä monessa maassa. Esim. Brasiliassa ”Kukkien saarella” paikallinen kaatopaikanomistaja päästää ensin siat syömään jätteitä ja niiden jälkeen pääsevät köyhät ihmiset penkomaan uusia jätteitä.

Ennen tuotiin myös nestemäisiä jätteitä kaatopaikoille

Ei näin

Jäteöljyä ei saa säilyttää avoimissa säiliöissä Jäteöljyä ei saa säilyttää avoimissa säiliöissä. On olemassa riski, että kissa tai lintu putoo asiaaseen tai että se kaatuu ja öljy pääsee maahan. Tämä taas on riski vesistöille ja pohjavedelle. Öljyvahingon sattuessa on hyvä pitää sahanpuroja lähellä öljyvarastoa.

Tässä on iso riski, että polttoainetta joutuu vesistöön ja käyttäjä pitää olla erittäin varovainen.

Siisti jäteastia. Katto estäisi lumen keräämistä astian päälle.

Esimerkki hyvästä jätepiste katoksesta

Ohjetekstejä jäteastioiden yhteydessä Ohjetekstejä jäteastioiden yhteydessä. Jos on myös ulkomaalaisia kävijöitä niin kannattaa laittaa tekstit myös esim. englanniksi, saksaksi, venäjäksi.

Komposteja on monta erilaista Komposteja on monta erilaista. Ne eivät toimi itsestään vaan niitä tulisi hoitaa.

Metallia ja muovipulloja joita menevät keirrätykseen. Valokuvat otettu Pietarin etelästä kierrätyskeskuksesta Venäjällä. Yleensä Neuvostoliiton aikana kerääntyi hyvin vähän jätteitä. Muovipakkauksia ei ollut, esim. leipä ei ollut lainkaan pakattu. Sitä kierrettiin paperiin kaupassa ja sitä sitten poltettiin kotona.

Kierrätetystä muovista tehdään muovirakeita ja niitä käytetään esim. uusien putkien tekemiseen.

Tässä pienen kylän talojen jätevedet joita menevät suoraan putkella avo-ojiin Venäjällä. Oja vie Ilmenin järveen. Tässä pienen kylän mekaaninen ja maaperämokroobien avulla jätevesi_ puhdistamo Virossa. Vedet viedään puhdistuksen jälkeen ojasysteemiin, missä kasvatetaan energiapajua.

Idea energiapajun kasvatuksen kanssa on hyvä, mutta tässä paikassa ojasysteemit on kaivettu muinaislaaksoon ja suoraan kalkkikivimaaperään. Riski pohjaveden vaurioittamiseen on iso. Vaon jätevesipuhdistamo, Viro Toinen ongelma bakteerien Käytössä on se, että bakteerit ovat hyvin herkkiä. Ei saisi käyttää kotitaloudessa bakteeriä tappavia puhdistusaineita kuten klooria. Monessa puhdistusaineessa on nykyään bakteereja tappavia aineita.

Jätevesijärjestelmän käyttö- ja huolto-ohjeet Jätevesijärjestelmän käyttö- ja huolto-ohjeet. Vedä kuvaa isommaksi jos haluat lukea. Lue myös: http://www.finlex.fi/pdf/sdliite/liite/4622.pdf

Ulkohuusit ovat hyvin ympäristöystävällisiä ja uusien rakentaminen tulisi suosia myös Suomessa maatiloilla. Edelleen Viron ja Venäjän maaseudulla on hyvin vähän vesivessoja, kaikilla on ulkohuusi.

Virolainen ulkohuusi ja tässä kyllä ikävästi paljon romua sen ympäri