Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaava Oulu  ajassa mukana  Hallitusohjelma 2011: ” Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaiset maailman osaavimmaksi kansaksi vuoteen 2020 mennessä”
Advertisements

Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
TERVETULOA 10 vuotta Kaupintiellä
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
 Jatkoa ESR-osarahoitteiselle AHOT korkeakouluissa -hankkeelle  Päätoteuttajana on Turun yliopisto  Osatoimijana kielten ja viestinnän jatkohankkeessa.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Opi ja kasva -konferenssi osaamisen kehittämisen välineenä Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.
Liikkuva koulu –hankkeen toimenpiteet
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
UUDENKAUPUNGIN AMMATTIOPISTO NOVIDA
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä
POLKU-hanke Läpäisyn tehostamisen seminaari Tampere
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
PALVELUALA 2009 Verkko-oppimisen tavoitteet Merja Talkio-Vilanen.
Koulutuspäällikköpalaveri / Palvelualat Tuija Hilden heidi Kaartokallio.
Coulutuscoctail
ENO - ennakoiva ohjaus työelämässä. Hankkeen tavoitteet Työelämän ohjaustarpeiden tunnistaminen ja määritteleminen Tuotteistaa ja mallintaa verkostoyhteistyössä.
Finna tiedonhankinnassa : case LAMK
J Kangasniemi 2010 Valtion rahoittama opetustoimen henkilöstökoulutus Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
Oulun seudun ammattiopisto
TYÖPAIKALLA OPPIMINEN YRITYKSISSÄ Yrityksessä on ollut viimeisen vuoden aikana työpaikalla oppija tai oppijoita Lähde: PK-yritysbarometri,
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Turun perusopetuksessa
Turun perusopetuksessa
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Synnyttäjät ja synnytystoimenpiteet sairaaloittain 2010−2011
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Ylermi Perusteluja Uusien toimintatapojen ja uusien tuotteiden luomiseen.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva Yksintekijästä – työyhteisölliseksi osaajaksi Työssäoppimisen ohjaajasta - koulutuksen ja työelämän.
SeduCoachin mahdollisuudet laajennetun työssäoppimisen tukena - tavoitteet, toiminnan kehittäminen ja kokeileminen Anne Lepistö, projektikoordinaattori.
Laadunhallinnasta vastaavien osaamisprofiilit
Joustavuutta oppimiseen Tavoitteet: -verkoston yhteiset tavoitteet joustavat opintopolut osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen -AmisURA-hankkeen.
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto. Työyhteisöt: -haastateltu huhti-kesäkuussa työyhteisöjen esimiehiä, henkilöstöpäälliköitä, työnantajia, yrittäjiä.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ PaPaLaVa-projektista  Palapelillä laatua valinnaisuuteen  Uutta luova suunnittelu- ja kehittämistehtävä.
Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
Aila Paaso 2008 Toisen asteen ammatillisen opetushenkilöstön osaamisen kehittämishanke Aila Paaso GSM Opettajien.
UUDISTUKSIA Sataedun opopäivä, Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen.
YHTEISHAKU 2017 Haussa olevat alat Tuplatutkinto Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Lisä- ja suorahaku Valma-koulutus.
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Uudet laaja-alaiset tutkinnot
Toimeenpano ja valvonta
Maakunnallinen OPS-koordinaatioryhmä
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Seija Mahlamäki-Kultanen ja Jaana Muttonen

OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
Esityksen transkriptio:

Osaava Verso III Ammatillisten opettajien osaamisen ennakointi ja osaamisen kehittäminen verkostoissa, sosiaalisen median toimintafoorumeissa sekä koulutusorganisaation osaamisenhallintajärjestelmässä 3.4.2017 Aila Paaso

ammatilliset opettajat Mitä osaamista tarvitaan? Miten ammatilliset opettajat ja koulutusorganisaatiot vastaavat tulevaisuuden haasteisiin ja osaamisvaatimuksiin? Mitä osaamista tarvitaan? 3.4.2017 Aila Paaso

3.4.2017 Aila Paaso Kuvio 21. Ammatillisen opettajan dynaaminen tulevaisuuden työnkuva.

Ammatillisten opettajien tulevaisuuden osaamisen ja asiantuntijuuden kehittäminen ja täydennyskoulutus koulutusorganisaatiossa. 3.4.2017 Aila Paaso

3.4.2017 Osaava -ohjelma - Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt määräaikaisen (2010- 2016) opetustoimen henkilöstökoulutuksen ammatillista osaamista kehittävän ohjelman Tavoitteena on aktivoida koulutusorganisaatioita kehittämään suunnitelmallisesti henkilöstönsä osaamista (ohjelmaa ei ole suunnattu korkeakoulujen henkilöstölle) Ohjelmalla tuetaan paikallisesti ja alueellisesti osaamisen kehittämisessä tarvittavien rakenteiden ja suunnitelmallisen toiminnan luomista Ohjelman tavoitteena on uudistaa opetustoimen henkilöstökoulutusta niin että se entistä paremmin palvelee työyhteisökohtaisia ja henkilöstön omia osaamistarpeita 3.4.2017 Aila Paaso

Osaava Verso III kehittämistoiminta  I Sosiaalisen median ja eDELFOIN toimintafoorumit kehittymisyhteisöinä Hankkeessa kehitetään Pohjois- Suomen alueen ammatillisten opettajien alueellisen osaamisen ennakoinnin ja osaamisen verkostomaisen kehittämisen toimintamalli sosiaalisen median ympäristöissä ja eDelfoi verkko-ohjelmassa. Yhteisöä kehitetään koulutusorganisaatioiden yhteisöllisenä areenana, joka tuo aikaan ja paikkaan sitoutumattoman mahdollisuuden alueellisten, ala- ja teemakohtaisten yhteyshenkilöiden yhteistyöhön ja osaamisen kehittämiseen. 3.4.2017 Aila Paaso

Some-toiminnan aikataulu SYKSY 2012 Hankkeen yhteyshenkilöiden koulutus: osaavaopettaja.fi -ympäristön käyttöönottokoulutus (½ pv) KEVÄT 2013 Sosiaalisen median lisäkoulutus (1 pv) koulutusorganisaatioiden johdon koulutus (1 pv) SYKSY 2013 palaute ja kokemukset toimintafoorumin käytöstä opettajien osaamistarpeiden ennakoinnin ja alueellisen täydennyskoulutuksen järjestämisessä (palautekysely) 3.4.2017 Aila Paaso

Osaava opettaja Ning -sivusto 3.4.2017 Aila Paaso

Osaava opettaja Facebook -sivusto 3.4.2017 Aila Paaso

2.Koulutusorganisaatio kehittymisyhteisöinä – ammatillisten opettajien osaamisen kehittämisen mallintaminen koulutusorganisaatiossa Tarkoituksena on koulutusorganisaation strategisten tavoitteiden, henkilöstöstrategian linjausten ja ammatillisten opettajien osaamistarpeiden ennakointihankkeen (www.eDelfoi.fi/kirjasto/osaavaopettaja ) tulosten pohjalta mallintaa kokeiluun osallistuvien perustutkinnon opettajien osaaminen. Pilotissa 2010-2011 mukana sosiaali- ja terveysalan, tieto- ja tietoliikennetekniikan, hotelli-, ravintola- ja cateringalan ja liiketalousalan perustutkintojen opettajat Pilotissa 2011-2012 mukana kone- ja metallialan, prosessiteollisuusalan, käsi- ja taideteollisuusalan, autoalan ja elintarvikealan perustutkintojen opettajat Pilotissa 2012-2013 mukana logistiikka-alan, maatalousalan, metsätalousalan, rakennusalan, sähkö- ja automaatioalan sekä matkailualan perustutkintojen opettajat 3.4.2017 Aila Paaso

Ammatillisten opettajien osaamisen kehittämisen mallintaminen aikataulu SYKSY 2012 osaamisen ennakointi osaamisen mallintaminen: alakohtaiset osaamisalueet sekä koulutusorganisaation yhteinen osaaminen, pedagoginen osaaminen ja elinikäisen oppimisen avaintaidot osaamisprofiilien määrittäminen KEVÄT 2012 osaamiskartoitusten toteuttaminen kehityskeskustelujen toteuttaminen osaamisen kehittämissuunnitelmat 2013 koulutussuunnitelmat 2013 3.4.2017 Aila Paaso

Kehittämistoiminnan aikataulu 3.4.2017 Kehittämistoiminnan aikataulu 1. Aloitusseminaari 24.9.2012 2. Alakohtaiset työseminaarit, ½ pv/ryhmä Oulussa 3. Työseminaari alakohtaisten ryhmien edustajille Oulussa 4. Alakohtaiset työseminaarit oppilaitoksittain 5. Työseminaari; yhteenveto ja osaamisen arviointien toteutus sekä kehityssuunnitelmat 6. Päätösseminaari kaikille, syksy 2013 Oulussa 3.4.2017 Tekijän nimi