Punainen Yksi pääväreistä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Fysiikan ja kemian perusteet ja pedagogiikka Kari Sormunen Kevät 2012
-ilman valoa ei ole värejä.
Aggressiokasvatusta Luento nro 3. Oppitunti nuoremmille.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Tilkkuilijan värit Saana Karlsson.
Jumalan kanssa.
Jokerivalojen toimintaperiaate
Jos sinulla vain on hieman aikaa keskittyä... Hei! Alkaako ruudun tuijottaminen rasittaa silmiä??? Alkaa siis.. Pikakalibrointitesti on nyt paikallaan!
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Etelä-Savon kuntien talous 2013 Kuntien ajankohtaispäivä Mikkeli
Heijastuminen ja taittuminen
Työ,ja teho.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Valosta 1.
Näkyvyys Värien huomionherättämiskyky.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Lyhyt oppimäärä väriopista ja suunnittelusta
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Muista … läpi vuoden, olla kiitollinen siitä, mitä sinulla on…
SEKALAISIA KOIRAKUVIA. Täältä tulee Jyrä, ja jyrää kaiken!
Ko-Ke-Va Käsityön taiteen perusopetus aikuisille
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
NAISEN ITSETUNTO.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Valo ja ääni Valon ominaisuuksia heijastuminen värit taittuminen
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Raudaskylä Tapio Luoma. evoluutio = biologinen teoria elämän kehittymisestä ja sitä säätelevistä mekanismeista kolme keskeistä kohtaa: 1) lajit.
Nurmi Hydraulics Oy Vaiheittain kansainvälistynyt.
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Ryhmätehtävät 2.2 Onnellinen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tapahtukoon sinun tahtosi
TarhaNIRSo Dr. J.B. Martinkauppi. Sisältö 1.Kirjallisuusselvitys 1.1. Esimerkkejä lehdistä 1.2. Selvityksen alue 1.3. Laadusta 1.4. Esimerkkejä 2.Tehdyt.
Kuinka monenteen diaan asti pysyt perässä? Koita sanoa ääneen monennessako diassa olet ja minkä värinen sen tausta on. Jos sinulla on kaveri vieressä,
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Palkokasvit, soija ja kuivatut pavut
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Miten meidän tulee toimia?
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Taivaan valtakunta on valo maailmalle. Sanomamme ikuinen soikoon kaikkialle; Heikot nostetaan, väsyneitä kannetaan, köyhyys poistetaan, nääntyneitä ruokitaan.
Sateenkaari. Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren.
Etiikka Hyvän ja oikean jäljillä.  S. 42  Onko olemassa jotain,mitä ei saa tehdä koskaan?  Älä tapa, vai saako tappaa? Jos henkeäsi uhataan tai rakkaasi.
VÄRI.
II Luonnonuskonnot Pyhä, mana ja tabu
Aihe? Käyttötarkoitus? Julkaisuyhteydet ja –tiedot? Tekniikka?
KIINAN USKONNOT.
AISTIT *tehtävä: välittää tietoa ympäristöstä sopeu-
2. Mitä uskonto on? Ydinsisältö.
Vanhat esineet kertovat menneestä
VÄRIT.
1. Jakso.
Tilavaikutelman luominen väreillä
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Ristiretket 1100 – 1200 luvulla seitsemän ristiretkeä paavin vallan aikana. Ristiretkien tarkoitus oli valloittaa takaisin kristinuskon pyhät alueet,
Tilavaikutelman luominen väreillä
Esityksen transkriptio:

Punainen Yksi pääväreistä

Voimakas näkyvän valon väri Aallonpituus noin 700 millimetrin miljoonasosaa eli 700 nm. Huoneissa punaisen värin sanotaan vaikuttavan ajan tajuun - se katoaa. Siksi punaista väriä on käytet- ty usein mm. kasinoissa ja ravintoloissa.

Punaisella ilmaistaan usein myös vaaraa tai varoitusta Punaisella ilmaistaan usein myös vaaraa tai varoitusta. Liikenteessä sitä käytetään kielto- ja varoitusmerkeissä sekä liikennevalojen pysäytysmerkkinä.

Liitetään (yleensä) voimaan, rakkauteen, intohimoon ja aggressioon.

Tutkittua Punainen, keltainen, orans- si, yms. värit nostavat sykettä, kun näemme värin/värit. Miehiin vaikuttaa enemmän oranssihtava punainen, naisiin violettiin vivahtava punainen.

Punainen on myös lämmin väri

Punainen on ihmi-sen silmän kautta näköhermoon kaik-kein voimakkaim-man ärsykkeen antava väri ja siksi se soveltuu käy-tettäväksi esimer-kiksi auton takava-loissa.

Punaista on käytetty jo luolamaalauk-sissa Siihen aikaan punaisena värinä käytettiin usein verta tai joistain kasveista saatua punaista.

Maailmalla Kristillisessä symboliikassa punainen on yksi liturgisista väreistä. Tässä yhteydessä se symboloi muun muassa Pyhää Henkeä, tulta ja verta. Väri liittyy helluntaihin ja marttyyrien muistopäiviin.

Länsimaisessa symboliikassa se on synnin väri, ”punaisten lyhtyjen kadut”, kun viitataan prostituutioon keskittyviin kaupunginosiin. Siksi punaista mekkoa pidetään epäsopivana häämekoksi tai debytanttimekoksi.

Kuitenkin esimerkiksi Kiinassa, Intiassa ja Japanissa punainen on ilon väri, ja häämekot ovat nimenomaan punaisia. Kiinassa punainen on myös hyvän onnen symboli.

Punaisen värisävyt Punainen väriskaala ja punaiseen liitetyt merkitykset saavat hyvin erilaisia merkityksiä ja mielenyhtymiä riippuen siitä, ovatko ne keskipunaisia, vaaleanpunaisia vai tummia ruskeasävytteisiä punaisia.

Poliittisesti punainen väri yhdistetään sosialismiin ja kommunismiin.

Ennen vanhaan Vanhan uskomuksen mukaan härkä menettäisi malttinsa nähdessään jotakin punaista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä härkä on värisokea. Neoliittisen ajan metsäs- täjäihmiset uskoivat pu- naisen olevan kaikkein tärkein väri ja sillä uskottiin olevan elämän voimaa - joissakin hautakaivauksissa on löytynyt useita kiloja punaista okraa. Punaiseen on liitetty niin elämä ja rakkaus kuin kuolemakin.