Naisen elämänkaari ja henkinen hyvinvointi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asenne kohilleen- ja tuas jaksaa!
Advertisements

Ajatuksia elämästä .....
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Onneni on olla Herraa lähellä
Heijastuksia elämästä
Erilaisia ja samanarvoisia
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Jumalan kanssa.
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Mies kysyi ”Kokeilisimmeko uusia asentoja tänä iltana?"
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Ajatuksia elämästä..
ELÄMÄN LÄHDE JA PARANEMISEN MAHDOLLISUUDET
Majakka Markku ja Virve Pellinen
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
ELÄMÄN VARRELLE On hyvä säilyttää luottamus siihen,
NALLE PUH.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Naisen ainoa vika.
Rakkaat ystäväni!.
NAISEN ITSETUNTO.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Avaimia itsensä valmentamiseen
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Psykologian koulukuntien ihmiskuvat
OLEMISEN TEOLOGIA JA PEDAGOGIIKKA
Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät. (Hepr. 13:5)
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Aggressiontunne Luento nro 1..
K OLME NÄKÖKULMAA IHMISEEN. Daniel Dennet 1997: Jos minun aivoni siirrettäisiin sinun päähäsi ja sinun aivot minun päähäni, niin missä minä olisin? Mitä.
HENKISTÄ TASAPAINOILUA
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
Kristiina Harju Fakta & Fiktio Oy
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
 Teema valittu kirjasta Parempaa Golfia, Päivi Frantsi,  Esityksen tarkoituksena tuoda ydinasiat esiin kyseisestä kirjan kappaleesta  Tämän lisäksi.
Asumissosiaalinen työ oven takana Nimi ovessa- hankkeen työpajat Espoossa Riitta Granfelt.
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
Mitä asenne tarkoittaa?
Tietoisuus ja maailmankuva Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin viides luento.
1. IHMINEN.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Ryhmätoiminnasta voimaa kuntoutumisen polun eri vaiheisiin
Väkivalta päihdeongelmaisen naisen elämässä
Kuka puhuu totta? Oppilaat ovat tulleet luokkaan ja matematiikan tunti alkaa rauhallisesti.
Voimauttava ja tiedostava johtajuus Syksy lähijakso Monica Åberg.
Suuttumuksen hallinta
Neitsyt Maria.
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Ikäihmisten surutyön erikoispiirteet ja arjen keinoja eteenpäin : Tampere Surukonferenssi Liisa Salmenperä TtT, työnohjaaja,
8. MIELEN HYVINVOINTI TERVEYSTIETO 9. Mitä hyvää sinulle kuuluu tänään?
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
 Tehtävä 2.7. pareittain, sivu 76  Kriisi on ongelma tai vaikeus ihmisen elämässä, joka voimakkuutensa vuoksi tekee ihmisen väliaikaisesti kykenemättömäksi.
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
Mielenterveyden häiriöt
Tulevaisuus Vaakalaudalla 5.Mooses 6:4-9.
Ikuisia kysymyksiä erityisesti uskonnot vastaavat näihin, mutta myös monet ideologiat kaikissa uskonnoissa tai ideologioissa ei vastauksia kaikkiin kysymyksiin.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
3 Minuudessa on kaksi puolta
Työpäivän kokeminen kuraa vai kivaa?
SADUTUS Ruut Ruokonen 2013.
Esityksen transkriptio:

Naisen elämänkaari ja henkinen hyvinvointi Naisten päihdetyön päivät Helsinki 11.3.2013 Kaija Maria Junkkari

Elämän vuodenajat Kaari, polku, vuoristorata, pyörä, spiraali? Ei laskeutumista, kypsyminen ei automaattista Kaari ei ole lineaarinen: kaikki elämän peruskysymykset ja ongelmat palautuvat uudelleen käsiteltäviksi, mutta uudella tavalla.

Keski-ikä ja C.G. Jung: 40 plus: aamupäivän eväät eivät riitä iltapäivään. Elämän rajallisuus ”Elämätöntä elämää?”

Viisikymmentä plus Vaihdevuodet on tärkeä siirtymävaihe uuteen elämänvaiheeseen. Tullaan uudella tavalla hedelmällisiksi. Vastavirtaan kulkeminen

Kuusikymppisyys Tuleeko minusta vanha? Jopa 1/3 jäljellä elämästä Antiikkia vai jäännöserä ”Menin iloisena tapaamaan naista, joka olisin huomenna”, Simone de Beauvoir

Taolaisuuden käsitys elämänkaaresta 28-vuotiaaksi asti ihminen on lapsi 30-vuotiaan persoonallisuus on hädin tuskin ehtinyt saada hahmoansa 40-vuotiaan elämässä alkaa näkyä tiettyä kehitystä 50-vuotiaan persoonallisuus on muotoutunut niin paljon, että ihminen voidaan ottaa vakavasti. 60-vuotiaan kehitys on saavuttanut hyväksyttävän tason 70-vuotiasta ihmistä voi ihailla 80-vuotiaan kehitys on huipussaan: ihminen on kokonainen ja valmis.  

Mikä on sielu? Sielutiede, psykologia (psykhe) Sielu = ihmisen henkisiä toimintoja ylläpitävä voima, tietoisuus Varsinainen minä, sisäinen elämä

Sielun kaipaus Merkityksellinen elämä ja oma kutsumus Mitä ovat onnellisuus ja onnen tunne? Voiko sairas olla onnellinen? Mielemme toimintatavat, tunteet ja ajatukset Onnellisuuteen voi itse vaikuttaa

Sielun kapina Älä hätäile! Viisaiden päätösten tekeminen Tunteiden mieli: Pelko: mitä se opettaa minulle Syyllisyys: mitä olen tehnyt Häpeä: mitä olen

Muutosvoimat ja sielun viisaus Älä jatka sitä, mikä ei ole aikaisemminkaan toiminut! Itsensä rauhoittaminen muutoksen keskellä Kiukku on voimaa Kuinka tulla rohkeaksi? ”Ikään kuin rohkeus”, ”ikään kuin rakkaus”

Elämään suostuminen Elämää ei voi hallita Kaikelle ei tarvitse etsiä tarkoitusta Miksi tämä tapahtui? vai: Kun tämä tapahtui, mitä teen sen kanssa? Surun lohduttomuus ja lohtu

Kyynelten lahja ”Vapaus itkeä on selvä merkki siitä, että ihminen on aidosti kohdannut Jumalan.” (Efraim Syyrialainen) ”Surusta ei voi toipua, mutta surussa voi toipua. Sen kanssa voi olla ja sietää sitä.” (Johanna Ervasti) Sielun haavat ovat kallisarvoisia helmiä (Hildegard Bingeniläinen)

Kateuden tunnistaminen Mitä erityisesti kadehdin muissa? Ovatko kadehtimani asiat todella aitoja tarpeitani? Miten voin käyttää kateuttani rakentavalla tavalla? Mihin myönteiseen se kannustaa minua? Mikä on arvokkainta ja kestävintä elämässäni?

Naisen kaunis elämä Kauneudella on monia erilaisia kuten ulkoinen ja sisäinen kauneus. Japanilainen käsite wabi-sabi mukaan kauneus näkyy epätäydellisyydessä ja keskeneräisyydessä. Ihmisellä tulisi aina kantaa jotain kaunista sydämessään.

Kauneudesta Kauniit muistot, kaunis puhe Rakkaus on toisen olemassaolon vahvistamista Anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen Kiitollisuus ja ilo elämänasenteina

Sielukas, kaunis nainen Kaikki mikä ravitsee sieluamme, tekee elämästämme kauniin. Sielun sanoman kunnioittaminen auttaa naista kuuntelemaan sitä, mikä hänelle on oikein, totta ja hyvää. Oleminen ja tekeminen muodostavat kauniin kokonaisuuden hänen elämässään.