Kuinka rakentaa tietokone itse

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Advertisements

makramee-tekniikalla
Tuohitähti.
Laitteet ja käyttöjärjestelmät
Ketjujen kiinnitys Muotti nostetaan ja asennetaan pakettina
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Tunne ja Älyä! ©Mervi veini 2004.
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
Näin pakkaat paketit lavalle
TIETOKONE PROJEKTI Prosessin vaiheet Tarve Hankinta Kokoaminen
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Yhtälön ratkaiseminen
Muistit, apumuisti, cd-, dvd-levyt ja asemat, USB-muisti
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Moodlen ohje opiskelijoille
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
CD-ROM-asema mikrossa
Kiintolevyn osiointi.
B A D C E KASAUS- / ASENNUSOHJE KALUSTEILLE
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
PC:n JA OHEISLAITTEIDEN PERUSTEITA
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
Musiikin ryhmäkoulutus
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Etusivun otsikko Alarivit tulevat näin lorem ipsum dolor Lorem ipsum dolor sed diam TK00507 Mikrotietokoneet I 3 opintopistettä Petri Nuutinen.
Kuva verkkolehdessä. Kuvaesimerkkejä Tässä linkki tai yksittäisiä kuvia hs.fi.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Virtuaalisointi.
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op ALU.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tietokoneiden luokitus E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
Kokoaminen ja liittäminen tietokoneeseen.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Mitä tutor tekee?  opastaa uusia ykkösiä (esim. koulun käytänteet, lukkareiden teko yms.)  auttaa ykkösten tutustumisessa  esittelee koulua yseille.
BIOS!. Tulee sanoista Basic input output system Valmistajan tehtaalla valmistettu ohjelma emolevyn flash-piirillä (ennen 1995 ROM-piirillä) Laitteiston.
Nörttäys Nörttäys on erittäin kuuluisa laji. Kerron siitä pikku seikkoja.
Ongelmat on tehty ratkaistaviksi
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
VARMUUSKOPIOINTI Näin tehdään Varmuuskopiointi Mac OS X 10.5 Leopard Serverillä, mutta varmuuskopiointi tehdään samalla tavalla myös muissa Mac OS X- käyttöjärjestelmissä,
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Asiakashankinta. Asiakas- hankinta Kaupasta päättäminen Ratkaisu vastaväitteisiin Vastaväitteet lukkoon Ratkaisuesitys Kartoitus Luottamus yritykseen.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt.
ATVa Tietokoneen rakenne Tanja Koivisto Hartolan Yhtenäiskoulu aineenopetus/tietotekniikka/atva.
Entellus Loprofile, käyttöohjeet. Indikaatiot Otsaontelokanavan, kitaontelon ostiumin ja poskiontelon ostiumin pallolaajennukseen Entellus pallolaajentimen.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Tietokoneen osat. Prosessori  Osa joka suorittaa tietokoneen sisältämiä konekielisiä käskyjä  Intel ja AMD ovat ainoat yhtiöt jotka tekevät prosessoreja.
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Moottorin kuluttama sähköenergia
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Tietoturva.
Moottorin kuluttama sähköenergia
Selvitä millainen on heilurin liikkeen kuvaaja
Tietoturva internetissä
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Koneen kokoaminen.
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Ennusteet ja seurannan kehittäminen
Esityksen transkriptio:

Kuinka rakentaa tietokone itse Tunti 13 Kuinka rakentaa tietokone itse

Mistä aloittaa? Pää oman hankinta Laitteiden hintavertailu Osien hankinta Laitteeseen perehtyminen Laitteen kasaus Järjestelmän lataus Laitteiston kokeilu Ohjelmiston lataus ja viimeisten päivitysten lataus

Mitäkö sitten tarvitset Hankinta listaan kuuluu seuraat osat: Emolevy Vähintään 1 näytön ohjain 2 Ram muisti kampaa Liuta eri kokoisia tuulettimia Vähintään 2 kovalevyä Turvallisuutta lisätäkseen koneeseen sopiva kotelo Tilanpuiteissa sopiva prosessori jäähdytin(mitä isompi se parempi jäähdytys teho, mutta rajansa kaikella) Vähintään 1 DVD-asema (kannattaa ottaa nykypäiväin DVD-BlueRay- asema. Tietokoneen käyttöjärjestelmän valinta ja hankinta(kannattaa valita itselleen ja käyttö tarkoitukseen sopiva järjestelmä) Virtalähde Äänikortti Prosessori Tarvittaessa erillisiä ”siilejä” koneen viilentämistä tehostamiseen

Entäs sitten Kasaus aloitetaan joko aloittamalla kasaus suoraan valmiiseen tietokoneen koteloon tai etsimällä myöhemmin kotelon.

Mitä sitten? Jos päädyit ratkaisuun, että rakennat koneen suoraan koneen valmistamisen valmiiseen koteloon aloitat putsaamalla ja imuroimalla rungon perusteellisesti Irrota ylimääräiset ruuvit ja mutterit irrottamatta kotelon laitoja

HÄ? Ennen kasausta kannattaa irrottaa kotelon toinen sivu asennuksen helpottamiseksi. Emolevy kannattaa laittaa tässä kohtaa jo kotelon sisälle ja ruuvata kiinni emolevyn pohjasta löytyvistä kohdista.

Itse kasaus Kasaus aloitetaan kiinnitämällä emolevyyn näytönohjain, äänikortti, prosessori, ram muisti kortit ja virta lähde. Tämän jälkeen kovalevyt, tuulettimet, siilit ym. Kiinnitä piuhat niihin tarkoitettuihin kohtiin Muista kuitenkin, että et täytä koteloa ihan täyteen, koska ilman täytyy päästä kiertämään, jotta kone ei kuumene sen takia liikaa.

!!!!!!!!! Asian mukaisen kasauksen jälkeen voidaan kiinnittää kone virtaan ja laittaa kone päälle ja samalla laittaa asennettuun levy-asemaan järjestelmä levyke ja ruveta lataamaan järjestelmää koneelle. HUOM. Käytä vain alkuperäisiä järjestelmiä joita saa niitä myyvistä liikkeistä. käyttöjärjestelmän kopioiminen on ankarasti kielletty ja siitä seuraa rangaistus

Loppu suoralla Käyttöjärjestelmän latauksen jälkeen koneen pitäisi toimia ja jos ei, niin kannattaa ottaa yhteyttä asian tuntioihin. Jos kone käynistyy ja alkaa toimia voit ruveta asentamaan koneelle haluamisia ohjelmia ja ohjelmistoja vapaassa järjestyksessä alkaen viirustorjunnasta vaikka konetta ei ikinä liitettäisi nettiin. Viiruksen torjunta ohjelmia voi ladata netistä tai ostaa alan liikkeistä. Nyt kone on täysin käyttö valmis