Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kokoaminen ja liittäminen tietokoneeseen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kokoaminen ja liittäminen tietokoneeseen."— Esityksen transkriptio:

1 Kokoaminen ja liittäminen tietokoneeseen.
Graafinen LCD näyttö Kokoaminen ja liittäminen tietokoneeseen.

2 Graafinen LCD näyttö Tässä työssä käsittelemme LCD-näytön kytkemistä tietokoneeseen LPT- portin kautta. Tavoitteemme oli saada näyttö toimimaan virheettömästi ohjelmistojen ja tietokoneen välillä. Työhön tarvitut osat 64128A sarjan graafinen LCD näyttö, 1m lattakaapelia, 5x10kilo ohmia, 1x10kilo ohmin säätövastus, pleksiä, sininen ledi, kytkin.

3 Näytön mitat

4 Näytön kytkentä LPT-porttiin
Liitimme näytön LPT - portin kautta tietokoneeseen, koska se oli helpoin/kätevin ratkaisu. Kuvassa näkyy kytkentä LPT porttiin. LPT portin kautta data siirtyy tietokoneelta näyttöön.

5 C++ Ohjelmointi Käytimme ohjelmointikielenä borland C++: aa. Teimme ensiksi testiohjelman jonka teossa meni aikaa monta päivää ennen kuin näytölle saatiin tekstiä ja grafiikkaa. Ohjelman nimeksi tuli LCD-info, joka toimii kaikissa koneissa joihin on asennettu C++ Builder 5 / Delphi 5 runtime

6 Näyttö toiminnassa Ruudussa näkyy prosessorin teho, lämmöt ja virrat.

7 Näyttö toiminnassa Winamp soitto-ohjelman tiedot, laatu, aika ja kappaleen nimi.

8 Ohjelma Kuvankaappaus työpöydältä, missä näkyy LCD-info ohjelmamme keskellä.

9 Taustakuvan teko Taustakuvat toteutettiin Microsoft paint piirto ohjelmalla. Kuvan koko on 128x64 pikseliä joka on suoraan verrattavissa näytön kokoon. Kuvia oli jonkin verran vaikea piirtää koska ne pitivät olla sen verran pieniä.

10 Näyttö kokonaisuudessaan
Teimme näytölle telineen, jossa se on kiinni neljällä pultilla. Teline koostuu rautajalasta, pleksin palasesta, johon on upotettu sinen ledi. Kuumaliimasimme juotetut kohdat, että ei vahingossakaan pääse syntymään oikosulkua

11


Lataa ppt "Kokoaminen ja liittäminen tietokoneeseen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google