Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Jokapäiväinen elämä Sivujen perusrakenne Johdanto Matkustaminen-osioon
1 Autoliikkeen aula Jussi Seppälä asentaja
VERSOLA LAPPIIN. PALSU Diojen selitykset on aukikirjoitettuna Palsun käsikirjoituksessa.
Opettele liikennesäännöt
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
VERSOT – Verkkosuomea maahanmuuttajille –
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
TYÖNHAUN PORTAAT Työsopimus ”Täällä voi harjoitella
Moodlen ohje opiskelijoille
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Jokapäiväinen elämä Koko kokonaisuuden etusivu Sivujen perusrakenne
Jokapäiväinen elämä Koko kokonaisuuden etusivu Sivujen perusrakenne
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Anssi Heinonen - Melon Arbus Productions
Versolan kuljetus ja korjaamo Oy Konepaja Oy Rivitalo Ammattikoulutus- keskus Versolan koulu Terveyskeskus Helvin talo Versolan etusivu - perusnäkymä Valman.
Simuloitu työasun pukeminen, jos mahdollinen toteuttaa
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
HOITO JA HUOLENPITO Palaa takaisin Versolaan! SISÄLLYS
Leena Kulmala 2005 Lammas liikenteessä Aloita klikkaamalla tästä.
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Omalla dialla: käsikirjoitusta Rönnbergin ohjeen mukaan violetilla värillä Muistiinpanosivulla: Ohjeet käsikirjoittajalle nuolien sisällä Opiskelijalle.
Valman Baari Baarin avaaminen Alkoholitarkastus Päihtynyt asiakas
Pupa-versot rakennekaavio / päätaso
Jämsän ammattiopisto, aikuiskoulutus
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Jokapäiväinen elämä Koko kokonaisuuden etusivu Sivujen perusrakenne
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Pupa-versot rakennekaavio / päätaso
HOITO JA HUOLENPITO pääsivulle Palaa takaisin Versolaan! SISÄLLYS
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
SUOMALAINENPOMO Yusuf puhuu Näkymä 1
SUOMALAINENPOMO Yusuf puhuu Näkymä 1
VERSOLAn etusivu Työnhakukeskus 2.4. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt?/ Suomalainen pomo 2.5. Hiki laiskan syödessä?/ Tauolla työkavereiden.
Versolan pääsivu Paluu Takaisin Versolaan Soteversot Koulunkäyntiavustajan ammatti.
K UVAKÄSIKIRJOITUS Kerhomatka. PYÖRÄMATKA KOHTI KERHOA ALKAA.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Luotettavaa tietoa KARELIA AMK, Kirjasto Sisältö o Miten tunnistat luotettavan tiedon? o Emme elä villissä lännessä - muista tekijänoikeudet!
Osio 3 Matematiikka 0 Aloitussivu oppaat esittelevät pääosiot
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
VERSOLAn etusivu Työnhakukeskus 2.4. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt?/ Suomalainen pomo 2.5. Hiki laiskan syödessä?/ Tauolla työkavereiden.
Kuljettaja ajaa Lapin maisemassa Kuljettaja pysäyttää auton ja menee katsomaan, mitä on tapahtunut Porot juoksevat eteen mutkan takaa, yksi paiskautuu.
Tervetuloa opiskelemaan hygieniaa ja suomen kieltä.
Tarkastele kojelautaa.
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Analoginen ajopiirturi
ruudulla pieni, kirjoita iso näppäimistöltä
VILU: A B C
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Tervetuloa Versolaan oppimaan ammattisuomea!
Auto ja kuljetus Konepaja Rivitalo Aikuiskoulutus- keskus Koulu Sairaala Helvin talo Versolan etusivu - perusnäkymä Valman Baari Pankki TE- toimisto Matka-
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Minä kuljettajana.
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Minä kuljettajana Mikko Rautio.
Digitarina.
TIEN YLITTÄMINEN.
Oman alan kirja Käy lainaamassa Myllytullin kirjastosta oman alan kirja. Pohdi ja kirjoita blogiisi (tee uusi artikkeli nimeltään ”Oman alan kirja”) ylös.
POLKUPYÖRÄ Polkupyörä on lihasvoimalla käytettävä ajoneuvo.
Granlund Manager, käyttöohje
Hypotenuusa Muistathan, että hypotenuusa on suorakulmaisessa kolmiossa
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
Ammattistartin opiskelijoiden sijoittuminen eri aloille 2008
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
Esityksen transkriptio:

Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea! Sairaala Autola VERSOLAn etusivulla on eri alojen rakennuksia ja aloilla toimivien maahanmuuttaja-oppaiden / hahmojen kuvat. Nämä zoomautuvat lähemmäs, kun kursorin vie oppaan tai rakennuksen päälle. Klikkaamalla opasta pääsee etenemään oppaan omalle sivulle ja sieltä joko työnhaun portaille tai alan pääsivulle. Klikkaamalla alaa symboloivaa rakennusta päätyy puolestaan työnhaun portaille, jotka voi halutessaan ohittaa ja jatkaa suoraan alan etusivulle. Koulu Ravintola Konepaja Ali Abu Irina Natalia Fatima Tämä sivu on Versolan kaupunki, joka on koko materiaalin etusivu. Power point –diojen kuvat ja ihmishahmot ovat vain viitteellisiä ja havainnollistavat tulevia sivunäkymiä. Sivulla on kolmiulotteinen kaupunkikuva, jossa on rakennuksia (sairaala, koulu, autokorjaamo..). Rakennukset ovat mahdollisimman havainnollistavia itsessään (esim. sairaalassa on punainen risti, Autolan pihassa on bussi ja rekka…). Saman alan rakennukset tai asiat ovat lähekkäin ja niiden yhteenkuuluvuus osoitetaan esimerkiksi värikoodatulla reunuksella. Kun hiiri viedään jonkin rakennuksen päälle, ko. alaan liittyvät kuvat suurenevat muiden alojen himmetessä taka-alalle. Kuvien avulla oppija saa informaation siitä, mitä ko. ala koskee. Havainnollisuuden vuoksi kuvien täytyy olla samat kuin ammattialan omalla etusivulla. Kun oppija on vienyt hiiren esimerkiksi autoalan päälle, kuvan viereen ponnahtaa kysymykset ”Haluatko tutustua autoalan materiaaliin? Klikkaa tästä” ja ”Haluatko tutustua autoalan työnhakuun? Klikkaa tästä”. Jos oppija valitsee ensimmäisen vaihtoehdon, hän päätyy autoalan etusivulle (ks. Autola-dia). Jos hän haluaa tietää jälkimmäisestä, hän päätyy työnhaun sivulle (ks. Portaat-dia). Sivun alalaidassa on jokaisen alan opashahmojen kuvat ja nimet. Sivun alalaidassa on jokaisen alan oppaan kuva ja nimi. Klikkaamalla näistä jompaakumpaa oppija päätyy oppaan omalle sivulle (vrt. Natalia-dia). Opashahmot ovat maahanmuuttajahahmoja, jotka seuraavat oppijan mukana läpi materiaalin. Oppaiden tarkoitus on antaa oppijalle samastumisen kohde sekä tarinallistaa materiaalia (vrt. työelämävalmiudet-ryhmän alustava käsikirjoitus). Sivun oikeassa ylälaidassa on I-painike, josta oppija saa infoa Versot-hankkeesta ja apua sivuilla liikkumiseen. Siellä on selitetty myös mm. kaikki yhteiset symbolit ja värikoodit.

Linja-autonkuljettaja Yhdistelemä-ajoneuvonkuljettaja Etusivu VERSOLAn etusivu opas opas opas opas opas Työnhaun portaat Työnhaun portaat Työnhaun portaat Työnhaun portaat Työnhaun portaat Autoala Linja-autonkuljettaja Yhdistelemä-ajoneuvonkuljettaja Etusivu Puhdistuspalveluala Etusivu Sosiaali- ja terveysala Etusivu Kone- ja metalliala Työturvallisuus- ja tulityökortti Etusivu Ravitsemisala Hygienia- ja anniskeluosaaminen Etusivu

Autoala / autokorjaamo Linja-autonkuljettaja VERSOLAn etusivu opas opas opas opas Natalia Työnhaun portaat Auto- ja kuljetusalan etusivu kahvihuone pomon huone kahvipöytä ilmoitustaulu Autoala / autokorjaamo Linja-autonkuljettaja Yhdistelmä-ajoneuvon kuljettaja

Yhdistelmä-ajoneuvo Minustako yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Kuljettajan vastuu Lähde ajolenkille Nuppi, paku, rekka Opettele autojen erilaisia nimiä Ajoneuvotekniikka Lapin ammattiopisto

Yhdistelmä-ajoneuvo Minustako yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Kuljettajan vastuu Lähde ajolenkille Nuppi, paku, rekka Opettele autojen erilaisia nimiä Ajoneuvotekniikka Lapin ammattiopisto Millainen on hyvä yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Harjoittele sanoja Millainen on yhdistelmäajoneuvon kuljettajan päivä? Lue sanomalehtiartikkeli

Yhdistelmä-ajoneuvo Minustako yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Kuljettajan vastuu Lähde ajolenkille Nuppi, paku, rekka Opettele autojen erilaisia nimiä Ajoneuvotekniikka (Lapin ammattiopisto) Mitä tarkoittaa kuljettajan vastuu? Lue ja harjoittele Väsymyksen asteet animaatio Väsymys vaaratekijänä Kuuntele Tauot paikalleen (Lapin materiaali) 0 o/oo – miksi? Kuuntele

Yhdistelmä-ajoneuvo Minustako yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Kuljettajan vastuu Lähde ajolenkille Nuppi, paku, rekka Opettele autojen erilaisia nimiä Ajoneuvotekniikka Lapin ammattiopisto Lähtö ajolenkille video Risteysajo Liikennemerkit Ennakoiva ajo Poliisi Ajolenkin lopetusvideo Risteysajon käsitteitä Harjoittele sanoja Valitse oikea ajolinja Kuuntele ajo-ohjeet ja valitse reitti Anna ajo-ohjeita kaverille Soita ja pyydä ajo-ohjeet

Yhdistelmä-ajoneuvo Minustako yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Kuljettajan vastuu Lähde ajolenkille Nuppi, paku, rekka Opettele autojen erilaisia nimiä Ajoneuvotekniikka Lapin ammattiopisto Lähtö ajolenkille video Risteysajo Liikennemerkit Ennakoiva ajo Poliisi Ajolenkin lopetusvideo Yleiset liikennemerkit Raskaan liikenteen merkit Liikennemerkki ja selitys Voinko ajaa autoa, jos? kuvat Kuvan ja sanan yhdistäminen Mitä liikennemerkki määrää?

Yhdistelmä-ajoneuvo Minustako yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Kuljettajan vastuu Lähde ajolenkille Nuppi, paku, rekka Opettele autojen erilaisia nimiä Ajoneuvotekniikka Lapin ammattiopisto Lähtö ajolenkille video Risteysajo Liikennemerkit Ennakoiva ajo Poliisi Ajolenkin lopetusvideo Mitä on ennakoiva ajo? Harjoittele sanastoa Mitä sinun täytyy nähdä kun ajat? Kuuntele liikenne-tiedotuksia liikenneturva.fi Linkki

Yhdistelmä-ajoneuvo Minustako yhdistelmäajoneuvon kuljettaja? Kuljettajan vastuu Lähde ajolenkille Nuppi, paku, rekka Opettele autojen erilaisia nimiä Ajoneuvotekniikka Lapin ammattiopisto Lähtö ajolenkille video Risteysajo Liikennemerkit Ennakoiva ajo Poliisi Ajolenkin lopetusvideo Harjoittele sanoja Mitä sanotaan kun poliisi pysäyttää? Katso kun poliisi pysäyttää Saaran ja Mohamedin Käy poliisiasemalla