Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa Versolaan oppimaan ammattisuomea!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa Versolaan oppimaan ammattisuomea!"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa Versolaan oppimaan ammattisuomea!
Sosiaali- ja terveysala Auto-ja logistiikka-ala Puhdistuspalveluala Matkailu- ja ravintola-ala Kone- ja metalliala Ali Abu Irina Natalia Fatima Tämä sivu on koko Versot-hankkeen pääsivu. Sivu ei ole toteutettu kaupunkimetaforalla vaan aloittain. Jokainen ala on nimetty ja sille on oma värikoodinsa, joka kulkee läpi materiaalin. Sivun yllaidassa on ”Tervetuloa…”-teksti. Kun oppija vie hiiren esimerkiksi autoalan päälle, hänen eteensä aukeaa joko a. alan sisältöjä havainnoillistavia kuvia tai b. kuvat ovat jo etusivulla, mutta kun hiiri viedään alan päälle, ko. alaan liittyvät kuvat suurenevat muiden alojen himmetessä taka-alalle. Kuvien avulla oppija saa informaation siitä, mitä ko. ala koskee. Havainnollisuuden vuoksi kuvien täytyy olla samat kuin ammattialan omalla etusivulla. Kun oppija on vienyt hiiren esimerkiksi autoalan päälle, kuvan viereen ponnahtaa kysymykset ”Haluatko tutustua autoalan materiaaliin? Klikkaa tästä” ja ”Haluatko tutustua autoalan työnhakuun? Klikkaa tästä”. Jos oppija valitsee ensimmäisen vaihtoehdon, hän päätyy autoalan etusivulle (ks. Autola-sivu). Jos hän haluaa tietää jälkimmäisestä, hän päätyy työnhaun sivulle (ks. Portaat-sivu). Sivun alalaidassa on jokaisen alan oppaan kuva ja nimi. Klikkaamalla näistä jompaakumpaa oppija päätyy oppaan omalle sivulle (vrt. Natalia-sivu). Sivun oikeassa ylälaidassa on I-painike, josta oppija saa infoa ja apua sivuilla liikkumiseen. Siellä on selitetty myös mm. kaikki yhteiset symbolit ja värikoodit. Sivun vasemmassa laidassa on myös mahdollisesti (jos ei näkymä ole liian täysi) ns. sisällysluettelo, jossa on lueteltu kaikki alat ja niiden sisällä olevat ”ala-alat” =), mikä helpottaa kokonaisuuden hahmottamista ja nopeuttaa äidinkielisten (esim. opettajien) toimintaa sivustolla.

2 Tervetuloa Versolaan oppimaan ammattisuomea!
Sosiaali- ja terveysala Kone- ja metalliala Työturvallisuuskortti Tulityökortti Levyseppä-hitsaaja -- Matkailu- ja ravitsemusala Auto- ja logistiikka-ala -- anniskelupassi -- linja-auto ravintola -- yhdistelmäajoneuvo -- pitseria -- autokorjaamo -- hygieniapassi -- varaosamyymälä Puhdistuspalveluala Ali Abu Irina Natalia Fatima Toinen vaihtoehto ryhmitellä pääsivua.

3 Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
Koulu Sairaala Ravintola Kuljetusliike Konepaja Möttönen Ali Abu Irina Natalia Fatima Viimeinen ehdotus Versolan etusivuksi on kaupunkikuva, jossa on rakennuksia (sairaala, koulu, autokorjaamo..). Rakennukset ovat mahdollisimman havainnollistavia itsessään (esim. sairaalassa on punainen risti, kuljetusliikkeen pihassa on bussi ja rekka…). Saman alan osiot ovat lähekkäin ja osoitetaan esimerkiksi värikoodatulla reunuksella. Alhaalla on jälleen opashahmojen kuvat ja nimet, ja oikeassa yläkulmassa info-nappula.


Lataa ppt "Tervetuloa Versolaan oppimaan ammattisuomea!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google