Kaukolämpö/tilanne 24.10.2012 Kiilapalstan ja Välitien alueilla lämmöt kiinteistöissä = valmiina Kiilapalstalla kaukolämpö vedetty vain Mustikkatielle.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Varainhankinnan uusi aikakausi!
Puimuri - kaava.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Tilannekatsaus.  Espoon kaupungin kanssa 15 vuoden sopimus Karakallion kentän käyttöoikeudesta. Sopimus alkaa  Perustettu Hornankattila Oy.
Asuntosijoittaminen helpoksi
Kirsi Juva1 MILLAINEN KOULUTUS VALMENTAISI 2020-LUVUN TÖIHIN? Koulutuksen tulevaisuudennäkymät Pohjois-Savossa Jarmo Immonen
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
LAAJAKAISTA KAIKILLE Äänekoski pohjoinen.
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
PISKI –HANKE JA KULJETUSPALVELU PIRKANMAALLA Kirjastotoimen apulaisjohtaja Maija Kanerva Tampereen kaupunginkirjasto-Pirkanmaan maakuntakirjasto Jyväskylä.
Seura- ja lajiliittoyhteistyö koulun näkökulmasta
TIEDOTUSTILAISUUS TAKAMAAN KOULU
TIEDOTUSTILAISUUS VAHANNAN KOULU
Kerrostalon matalaenergiaratkaisut 2010
Oulaisten Yritystalo Oy
Suoraveloitus poistuu käytöstä –
Kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät Kirsi Mäensivu Jässi-jätevesineuvontahanke
Tervetuloa seniori- opettajaksi!
Energiavuosi 2011 Kaukolämpö
Energiavuosi 2013 Kaukolämpö
METSÄNUUDISTAMINEN JUKKA-PEKKA VAPANIEMI
Pertti Koskinen Talotekniikan opettaja Ammattiopisto
Painotuotteiden ja kotisivutoimintojen välityspalvelu Hankintaprosessi
Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström, Turun vesiliikelaitos
0 – ENERGIA MAHDOLLISTA TÄNÄPÄIVÄNÄ EIKÄ VASTA VUONNA 2020
Tontinhakijoiden info Tekniikka ja ympäristö Tervetuloa !
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Tulostusuudistus Aalto- yliopistossa - 9/2013 tilannekatsaus Jouni Komulainen.
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Kaukolämpö Suomessa Kaukolämmitys on luonnollinen suomalaisten taajamien lämmitysmuoto. Se pitää ympäristön puhtaana ja lisää asumisviihtyvyyttä. Kaukolämmitys.
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Webbisivut ja maistelutilan varausjärjestelmä Ilkka Siissalo
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Lukio-opiskelusta Syksy 2014.
Esa Hakkola Tutkija, Helsingin yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta SCOPE2005 – KAUPUNKIKEHITYKSEN UUDET TUULET
UKJ-rahoitushakemus UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
Maalämpö Kerää kallioperään, maaperään tai vesistöihin varastoitunutta aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa. Maalämpöpumppu tarvitsee toimiakseen sähköenergiaa.
1 TL HUS virkistys ja liikuntakysely v Kyselyn yhteenveto.
Marko Autio Kasvatustyön pastori Espoon seurakuntayhtymä RUUHKASUOMEN RIPPIKOULUTILASTO T.
LÄÄKELASKENTA Kaasulaskut
Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko 2012.
Tiivistetekniikka Oy Tiivisteratkaisut prosessiteollisuudelle Liukurengastiivisteiden kunnostus- ja huoltotoiminta (Huoltomyynti : Tomi Sillanpää)
Työssäoppiminen eli TOP
KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU MYÖS SINUN
Käsityön opetustuokio
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Sukunimi Salo 2009 Salon kaupungin energia- ja kasvihuonekaasutase vuodelle 2009.
n. 2,6 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
JULKISTEN KIINTEISTÖJEN ENERGIATEHOKKUUDEN PARANTAMINEN.
Rotaryriihi, www-sivut Pohdittavaa: 1.Ketä varten / kenen tarpeisiin ? 2.Mitä pitää sisältää ? 3.Miten ylläpidetään ? 4.Miten / mihin käytetään ?
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Kaukolämmön hinta, teho+energiamaksu €/MWh (sis. verot)
Ilkka Reko, myyntijohtaja
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
LVI-tietojen keräys ja analysointi uimahalleissa
Opintopolku-info
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Energiavuosi 2018 Kaukolämpö
Esityksen transkriptio:

Kaukolämpö/tilanne 24.10.2012 Kiilapalstan ja Välitien alueilla lämmöt kiinteistöissä = valmiina Kiilapalstalla kaukolämpö vedetty vain Mustikkatielle ja osalle Karpalotietä Alueella 4 putket vedetty lähes koko alueelle (ei vielä Viiriäisenkadulle) kiinteistöventtiileille asti; Kaukolämpöä ei vielä kenelläkään.

Kaukolämpö/tilanne 24.10.2012 Marssijärjestys näyttää seuraavalta: Putkistohitsaukset valmiiksi kiinteistöventtiileille asti Linjojen koeponnistus Kiinteistölinjojen jatkaminen lämmönjakohuoneeseen asti (lämpömäärämittarin asennus) Urakoitsijan työt (säiliön purkaminen ja lämmönjakokeskuksen asentaminen tms.)

Kaukolämmön jatko Teeri-Kiilan alueella Tänä syksynä vedetään kaukolämpö vielä alue 3:n Punatulkunkujalle Alueille 1 ja 2 todennäk. kesällä 2013 Alue 7 on laskennassa, vielä epävarma Jos jollekin alueelle halutaan kaukolämpö, on alueen kiinteistönomistajien oltava itse aktiivisia; liian moni on jättänyt kokonaan vastaamatta Vaasan Sähkö Oy:n kyselyyn

Kaukolämmön hankinnassa hyvä tietää Liittymähinta v. 2012 on 3.300 eur Tulevasta hinnasta ei tietoa/päätöstä Lämmönjakokeskus, asennus, varaajan purkaminen tms. työt yhteensä n. 4.000 - 4.500 eur Varaajan purkuhinta n. 600 - 1.000 eur Romuista voi saada n. 100 eur Kannattaa pyytää useampi tarjous

Kaukolämmön hankinnassa hyvä tietää Tarjouspyynnössä kerrottava, mitä töitä ja mitä tavaroita tarjouspyyntö sisältää (mm. 1- vai 2-piirilämmitys, lämpimän veden kierto, sisä- ja ulkotermostaatit, paine-erosäädin tms.) Pyydä työn osuus ja laitteet eriteltyinä Älä hanki ylitehokasta laitetta kiinteistöösi Työryhmä tehnyt tarjouspyyntömallin, jota voi muokata itselleen sopivaksi

Kaukolämmön hankinnassa hyvä tietää Vaasan Sähkö Oy tuo kaukolämpöputken ja lämpömäärämittarin kiinteistön lämmönjakohuoneeseen Vaasan Sähkö Oy kaivaa, peittää, poraa tarvittavat rei´ät ja tiivistää ne, eristää putket ja siistii nurmikot tms. Suosittelen, että olet itse paikalla ja seuraat/ohjaat työn tekemistä tai annat yksiselitteiset ohjeet ja puhelinnumerosi

Kaukolämmön hankinnassa hyvä tietää Suosittelen, että teetät samalla muutkin putkiremontit tms. samalla kertaa Ohjaa myös urakoitsijaa, niin saat työt teetätettyä niin kuin haluat (mm. putkien vedot, laitteiden sijoittelu tms.) Maksa urakoitsijan lasku vasta, kun olet tyytyväinen työhön (ota yhteyttä urakoitsijaan) Edellytä urakoitsijalta kaikki koeponnistukset, säädöt ja käyttökoulutus Pyydä myös laitedokumentit itsellesi

Kaukolämmön hankinnassa hyvä tietää Töiden osuuksille saa kotitalousvähen- nyksen (2 x 2000 eur / 2012) Myös liittymaksun työn osuus kuuluu koti- talousvähennykseen (Vaasan Sähkö Oy luvannut antaa; on kiinteistökohtainen) Energia-avustuksen saattaa saada kaukolämmön hankintaan, mutta riippuu paljon kotitalouden tuloista (ks. www.ara.fi, 4.3 Muut energia-avustukset)

Muuta kaukolämpöön liittyvää tietoa Jos irtisanoo kaukolämpösopimuksen, saa palautuksena 3.300 eur vähennettynä linjan irroitus- tms. kuluilla Kaukolämmön suoravelotussopimus tehtävä pankin kanssa (ei sisälly sähkön suoravelotussopimukseen) 25A:n sulake muutettava 1.9.2016 mennessä, että välttyy suuremmalta sulakemaksulta Kaukolämpösopimus ei siirry kiinteistökaupan yhteydessä, jos ei mainittu kauppakirjassa

Muuta kaukolämpöön liittyvää tietoa Anvia vetää kuitukaapelia samoihin kaivantoihin; tulee kiinteistöihin 2013 Paine-erosäädin suositellaan alueelle 3, 4 ja 5; Kiilapalstan osalta kerätään kokemuksia tulevan talven aikana ja päätetään sen tarpeellisuudesta keväällä 2013 Vaasan Sähkö Oy:llä tulee olla pääsy-mahdollisuus kaukolämmön mittarille Kannattaa ottaa puolueeton töiden valvoja