Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström, Turun vesiliikelaitos

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström, Turun vesiliikelaitos"— Esityksen transkriptio:

1 Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström, Turun vesiliikelaitos

2 Yleistä liittymisasioita
Vesihuoltolain 10 §:n mukaan kaikkien kiinteistöjen on liityttävä yleiseen vesijohtoon, jätevesijohtoon sekä hulevesijohtoon vesilaitoksen toiminta-alueella. Tonttien rajoille on yleensä rakennettu valmiiksi liityntäpisteet kunnallistekniikkaan. Joskus tonteille tulee kuitenkin rakentaa uudet liitokset ja / tai saneerata nykyiset. Tanhukaari 14

3 TOIJAINEN, KORTTELIT 16-19 Koskee Nappulakadun ja Vesselikadun tontteja. Vesihuoltolinjojen perustamisohje annettava kohteen LVI-suunnittelijalle tiedoksi. Perustamisohje löytyy jaetusta infokirjasesta. Kadulla sijaitseva runkolinja on rakennettu teräspoimulevyjen päälle, koska maaperä on erittäin pehmeää. On suositeltavaa, että myös tonttien vesihuoltolinjat perustetaan teräspoimulevylle painumisen ehkäisemiseksi. Mikäli käytetään murskearinaa, paksuuden on oltava vähintään 0,3 mm sekä käytettävä lujiteverkkoa sekä suodatinkangasta. Tontin haltijan rakennettavan osuuden alkuun on tällöin rakennettava siirtymäkiila painumaerojen tasaamiseksi.

4 Vesilaitoksen liittymiskustannuksista
Mikäli liitokset / putket on tontin rajalle kaivettu valmiiksi, ne laskutetaan asiakkaalta metrimäärien mukaan erikseen. Kustannukset n – 4000 € (sis. alv 24 %) laskutetaan kauppakirjan tai vuokrasopimuksen jälkeen. Vesihuollon liittymismaksu: vesi, jätevesi ja hulevesi keskimäärin n – € (sis. alv 24 %). Riippuu tontin rakennusoikeudesta. Vesijohdon jatkaminen tontin rajalta vesimittarille saakka + vesimittarin asentaminen: yht. n € (sis.alv). Siinä vaiheessa kun vesilaitoksen kanssa on tehty liittymis- ja käyttösopimus. Kaivutyöt suorittaa ja laskuttaa aina yksityiset kaivu-urakoitsijat omien hinnastojensa mukaisesti. Suunnitelmien laatimiseen liittyvät kustannukset laskuttaa LVI-suunnittelijat omien hinnastojensa mukaisesti.

5 Vesisopimuksista Kiinteistöstä laaditaan (yksityinen suunnittelija) LVI-suunnitelmat, joissa näkyy kiinteistön vesi- viemäröinti- ja hulevesijärjestelyt. Kun suunnitelmat on toimitettu Turun rakennusvalvontatoimistoon hyväksyttäväksi, ne saapuvat sieltä vesilaitokselle kommentoitavaksi. Tässä vaiheessa vesilaitos tekee valmiiksi sopimuspohjat, ja lähettää paketin asiakkaalle postiin. Kun sopimus on allekirjoitettu ja palautettu vesilaitokselle, voi tarvittaessa vesilaitokselta tilata vesijohdon jatkamisen tontin rajalta mittaripaikalle saakka. Kun liittymismaksu on maksettu, voi tilata vesilaitokselta vesimittarin joko johdon jatkamisen yhteydessä tai erikseen myöhempänä ajankohtana.

6 Liittymismaksusta tarkemmin
Liittymismaksu määräytyy rakennusoikeuden mukaan. Liittymismaksu peritään kaikilta Turussa kunnallistekniikkaan liittyviltä kiinteistöiltä. Pientalon liittymismaksu lasketaan v seuraavasti: Rakennusoikeus 235 k-m2 Rakennusoikeus x 1,5 x 21,08 € Esim: 235 k-m2 x 1,5 x 21,08 €/k-m2 = 7430 €. (sis. Alv 24 %) 235 k-m2 = 235 x 21,08 x 1,5  Liittymismaksu n € (alv 24 %) 260 k-m2  n € (alv 24 %) 310 k-m2  n € (alv 24 %) 350 k-m2  n € (alv 24 %)

7 Tonttijohtojen liittämisestä
Tonttijohdon loppupäätä tilatessa: Vain vesilaitos saa suorittaa runkojohdon ja vesimittarin väliseen vesijohtoon liittyviä asennustöitä. Vesilaitos toimittaa vesijohdon ja siihen liittyvät asennusosat. Vesilaitos suorittaa asennustyöt valmiiksi kaivettuun, työturvalliseen kaivantoon. Työmaalla on oltava joku paikalla silloin, kun vesilaitos suorittaa tonttivesijohtotöitä. Tonttijohtoasennukset voi tilata vesilaitoksen tonttijohtoyksiköstä. Töiden tilaamiseen on varattu puhelinaika arkisin klo – Huom! Tilauksissa jonoa on yleensä n. 1 viikko! Liitostöiden puhelinnumero:

8 Vesilaitoksen käyttömaksuista
Turussa vuoden 2013 veden ja jäteveden hinnat ovat seuraavat: Veden perusmaksu pientalon osalta (19 mm mittari) 11,16 € / kk (sis. alv 24 %) Jäteveden perusmaksu em. mittariin perustuen 7,44 € / kk (sis. alv 24 %) Veden käyttömaksu: 1,57 € / m3 (sis alv 24 %) Jätevesimaksu: 1,80 € / m3 (sis alv 24 %) Laskelma veden käyttömaksuista vuodessa jos kulutus 300 litraa / vuorokausi: Perusmaksut: Vesi: 12 kk x 11,16 = 133,92 Jätevesi: 12 kk x 7,44 = 89,28 Yhteensä 223,20 Käyttömaksut: 0,3 x 365 x 3,37 = 369,02 Yhteensä: n. 600 € / vuosi. (sis. Alv)

9 Yleistä Kun vesilaitos on asentanut vesimittarin, vesi avataan tontin pääsulkuventtiilistä, ja vettä voidaan käyttää. Asiakas toimittaa mittarilukemat vesilaitokselle esimerkiksi internetin kautta. Vesilaitos pyytää asiakasta toimittamaan vesimittarin lukeman kerran vuodessa. Vesilaitos lähettää vesilaskun asiakkaalle tavallisesti 4 kertaa vuodessa, joista 3 on kulutusarviolaskuja, ja 1 tasauslasku. Tonttijohtojen vuoto- ja vikatilanteissa vesilaitoksella on päivystys 24 tuntia vuorokaudessa. Vesilaitoksen asiakaspalvelu vastaa kysymyksiin arkisin klo – ja perjantaisin klo – 14.30

10 Yhteystietoja Palautepalvelu toimii 24 / 7: Sopimusasiat ja liittymismaksut puh. (02) ja (02) Vesilaskut, sopimuksen siirrot puh. (02) ja (02) Tekniset asiat, tekninen neuvonta puh. (02) ja (02) Vesilaitoksen sähköpostiosoite: Vesilaitoksen internet-sivut:


Lataa ppt "Kevään tonttihaun yleisötilaisuus Anders Öström, Turun vesiliikelaitos"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google