Koulutusohjelman ja linjan valinta, sekä sivuainevalinnat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Jyväskylän Yliopisto Psykologian Laitos
ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen kevään 2009 kirjoituksiin viimeistään pe henkilökohtaisesti lukion kansliassa
LUK-TUTKINTO Pääaine Maantiede tai aluetiede. Vuosi •
Tohtoriopinnot CMT:ssä Pekka Isotalus Kaikki kuuluvat •Tampereen yliopiston tutkijakoulu •Viestinnän, median ja teatterin tohtoriohjelma •Oppiaineet:
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Teologinen tutkinto ja työelämä - Urasuunnitteluluento
• Teologia on tutkimusta kulttuurista, yhteiskun- nasta, ihmisestä ja us- konnosta eri ilmentymi- neen • Maailmanuskonnot, uusi.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
Oulun aikuislukio 2014.
Alla olevissa kaavioissa havainnollistetaan, miten aineenopettajan opetettavat aineet muodostuvat diplomi- insinöörin tutkinnon opinnoista. Pedagogisten.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2014 Orientoivat opinnot – osa III opintojen suunnittelu ja HOPS Yhteiskunta- ja.
Infotilaisuus Sosiaalityön uudesta tutkinto-ohjelmasta
Tervetuloa!.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Ylioppilastutkinto Äidinkieli/ Vieras kieli Reaalikoe
LUOKATON LUKIO OPPIMISYMPÄRISTÖNÄ
VOKKE1 Kysymyksiä tiedekunnille tutkintorakenteeseen liittyen: 1.Hyväksytäänkö lähtökohdaksi ajatus tutkinnon rakentumisesta pääainetta painottavaksi?
Psykologian koulutuksen abi-info 2012
RS2014 SyyslukukausiKevätlukukausi HISTORIAN PERUSOPINNOT (14 op) VALTIO-OPIN PERUSOPINNOT (10 op) ENGLANTI (5 op) HISTORIAN PERUSOPINNOT (11 op) HISTORIAN.
Lukiolaisen opintopolut
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
Syksyn 2015 kirjoituksissa huomioitavaa Koepäivät www
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
 Voit hajauttaa tutkinnon pakolliset kokeet kolmeen peräkkäiseen kertaan (esim. kevät 2015, syksy 2015, kevät 2016)  Ilmoittautuminen on sitova, syksyn.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa Tervetulotilaisuus
KTEP001 Terveystieteiden asiantuntijuus I - fysioterapia Korniloff, Sjögren Syksy 2015.
KIELTEN LAITOS Kielten laitos PÄÄAINEET … joita kaikkia voi opiskella myös sivuaineena: englannin kieli latinan kieli romaaninen filologia (ranska) ruotsin.
Lapin yliopiston Avoin yliopisto Tervetuloa Avoimen yliopiston infotilaisuuteen.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
HELSINGIN YLIOPISTO AVOIN YLIOPISTO Tutustu eri aloihin, suorita yliopisto-opintoja etukäteen ja valmistaudu pääsykokeisiin 1 Youtube -Tussitaikurit Youtube.
Ke Amanuenssit ohjaavat sivuaineopiskelijoita Hannele Kuusela-Häkkinen, F103, puh suomi ja suomalainen viittomakieli Anna-Maria.
Oikeustieteet Oikeustieteiden laitos  Sijoittuu yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan  n. 600 tutkinto-opiskelijaa, yli 1000.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos 2  n. 900 tutkinto-opiskelijaa  jatko-opiskelijoita n. 50  henkilökuntaa n. 50  yli 1000 avoimen yliopiston.
Esitysgrafiikka Terhi Salomaa
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
Romaaniset ja klassiset kielet. Avoimet oppiaineet kielten laitoksella Seuraavia oppiaineita voi opiskella vapaasti kielten laitoksella: Latinan kieli.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Tutkinnonuudistus kemistin koulutusohjelmassa
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN INFOPÄIVÄ
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Abien YO-INFO Viherlaakson lukio 2016.
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Tutkintorakenteen tekninen malli
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
Ykkösten vanhempainilta
HOPS-työpaja.
Ylioppilastutkinnosta
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Humanistinen tiedekunta - oppiaineet
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Esityksen transkriptio:

Koulutusohjelman ja linjan valinta, sekä sivuainevalinnat Työelämän luento 17.3.2009 Opintoasiansuunnittelija Sanna Lumikko

Perusopintojen hops-työskentely Työelämän luento on tarkoitettu tukemaan erityisesti perusopintojen hops-työskentelyä Perusopintojen hops-työskentelyyn (1op) kuuluu hops-esseen kirjoittaminen, opintosuunnitelman tekeminen ja laitostapaamiseen osallistuminen

Minkä linjan mukaan opiskella? Yleis-, kieli- ja perusopinnot ovat kaikille koulutusohjelmille yhteisiä riippumatta linjasta, poikkeuksena tästä klassiset kielet A1-linja on ainoa linja, jossa kaikki kolme klassista kieltä ovat pakollisia, muilla linjoilla riittää yksi klassinen kieli Linjavalinta täytyy siis tehdä viimeistään toisen opiskeluvuoden jälkeen Linjaa voi ja saa vaihtaa!

Teologisen tiedekunnan koulutusohjelmat ja linjat: A-koulutusohjelma valmistaa kirkon ja yhteiskunnan tehtäviin: - A1-linja: Kirkon virkaan valmistava linja - A2-linja: ns. Yleinen linja B-koulutusohjelma valmistaa koulun uskonnonopettajan tehtäviin: - B1-linja: Yhden opetettavan aineen linja - B2-linja: Kahden opetettavan aineen linja

Kuinka valitsen linjan? A-koulutusohjelman sisällä ei tarvitse erikseen ilmoittaa, mitä linjaa opiskelee, vaan opiskelija seuraa joko A1-linjan tai A2-linjan mukaista tutkintorakennetta Jos opiskelija päättää vaihtaa linjaa A-koulutusohjelman sisällä ennen kuin valmistuu kandidaatiksi, tästäkään ei tarvitse erikseen tehdä ilmoitusta

Kuinka valitsen linjan? Jos opiskelija pääsee opiskelemaan B-koulutusohjelmaan, hänet automaattisesti rekisteröidään B1-linjalle B2-linjalle siirtymistä on anottava erikseen, poikkeus: jos opiskelija saa tiedekunnan kiintiöpaikan historiaan tai psykologiaan Siirtoa anotaan dekaanilta, anomus jätetään opintoasianpäällikölle

Voiko vaihtaa linjaa kandidaatiksi valmistumisen jälkeen? Kyllä voi, mutta mitä pitemmällä opinnot ovat, sitä enemmän opiskelijan tulee varautua siihen, että hänen tulee tehdä enemmän opintoja uutta linjaa varten Muista, että opintoaika on rajallinen! Opiskelijan tulee aina valmistua siltä linjalta, missä hän virallisesti opiskelee, vaikka tekisikin ns. kaksoispätevyyttä

Tutkinnon täydentäminen Tutkintoa on mahdollista täydentää vielä valmistumisen jälkeenkin, joten minkään valinnan ei tarvitse olla lopullinen Yleisimpiä tutkintoa täydentäviä opintoja ovat pedagogiset opinnot ja kirkon virkaan vaadittavat opinnot Tutkinnon jälkeiset täydentävät opinnot ovat maksullisia ja niihin täytyy erikseen hakea

Kuinka linjavalinta vaikuttaa sivuainevalintoihin? Sivuaineet sisältyvät tutkinnossa aina vapaavalintaisiin opintoihin Vapaavalintaiset opinnot voivat kandidaatin tutkinnossa olla myös ylimääräisiä aineopintoja, soveltavia opintoja, klassisia kieliä tai muita opintoja (5 op) Vapaavalintaiset opinnot voivat maisterin tutkinnossa olla ylimääräisiä aineopintoja, soveltavia opintoja tai syventäviä opintoja

Kuinka linjavalinta vaikuttaa sivuainevalintoihin? A1-linjalla vapaavalintaisia opintoja on yhteensä 35 op A2-linjalla vapaavalintaisia opintoja on yhteensä 85 op -> suunniteltu tarkoituksella laajoja sivuaineita varten! B1-linjalla vapaavalintaisia opintoja on yhteensä 30 op B2-linjalla ei ole vapaavalintaisia opintoja! Vapaavalintaisten opintojen osuus täyttyy toisesta opetettavasta aineesta

Kuinka valitsen sivuaineen? Tiedekunta ei sisällöllisesti määrittele, minkälainen sivuaineen tulee olla Sivuaineen on kuitenkin aina oltava KOKONAISUUS, esim. perusopinnot 25 op tai aineopinnot 35 op Sivuaineen minimilaajuus on 25 op Jos sivuaineita on useita, yksi saa olla alle 25 op, kuitenkin vähintään 15 op

Kuinka valitsen sivuaineen? A2-linjalla opiskelevan kannattaa erityisesti hyödyntää sivuainemahdollisuutta ja pohtia, mikä olisi mielekäs sivuainevalinta Sivuainevalintaa miettiessä kannattaa pohtia, kuinka sivuaine tukisi esimerkiksi: Omia kiinnostuksen kohteitani ja suuntautuneisuuttani Soveltavia opintoja Tulevaa työllistymistä

Kuinka valitsen sivuaineen? Sivuaine voi olla Helsingin yliopistosta jostain toisesta tiedekunnasta oleva oppiaine Sivuaine voi olla suoritettu myös jossain muussa korkeakoulussa esim. JOO-sopimuksen kautta Sivuaineen voi suorittaa myös Avoimessa yliopistossa

Kuinka valitsen sivuaineen? Opiskelijalla voi olla myös suoritettuna aikaisempia opintokokonaisuuksia jossain muussa korkeakoulussa, joka ei ole sisällytetty aikaisempaan tutkintoon Jos opiskelijan sivuaine on suoritettu jossain muualla kuin Helsingin yliopistossa tai Helsingin Avoimessa yliopistossa, on aina haettava hyväksilukua

Kuinka valitsen sivuaineen? Opiskelijan on aina itse selvitettävä suoritusoikeus sivuaineeseen Osaan sivuaineista Helsingin yliopiston opiskelijoilla on vapaasuoritus oikeus, osaan taas suoritusoikeutta tulee anoa Suoritusoikeus selviää tiedekuntien www-sivuilta tai tiedekuntien opintotoimistoista

Sivuaineen suorittamisesta Sivuaineen suorittaminen kannattaa aloittaa mieluummin opintojen alku- kuin loppuvuosina Sivuaineitta saa vaihtaa, tällöin opiskelija ei välttämättä voi kuitenkaan hyödyntää suorittamiaan opintojaan tutkintoonsa Sivuainetta voi ”kokeilla” esimerkiksi osallistumalla eri oppiaineiden johdantokursseille

Esimerkkejä sivuainevalinnoista: Teologeilla suosittuja sivuaineita ovat esimerkiksi filosofia, sosiologia, kasvatustiede, sosiaalipsykologia, sosiaalipolitiikka, valtio-oppi, kehitysmaatutkimus (näihin vapaa suoritusoikeus!) Suosittuja sivuaineita ovat myös historia, psykologia ja viestintä (näihin tulee hakea suoritusoikeutta)

Teologisen tiedekunnan kiintiöitä eri opinto-oikeuksiin: Historia ja psykologia: tarkoitettu ainoastaan B-koulutusohjelmassa opiskeleville, jolloin historiasta tai psykologiasta tulee toinen opetettava aine, haku vuosittain touko-kesäkuussa Psykiatria: tarkoitettu ainoastaan A-koulutusohjelmassa opiskeleville, haku vuosittain marraskuussa

JOO-sopimus eli joustava opinto-oikeus Opiskelija voi hakea JOO-sopimuksen kautta suoritusoikeutta johonkin toiseen korkeakouluun Haettavien opintojen tulee olla sellaiset, ettei niitä tarjota Helsingin yliopistossa Haku on sähköinen, lisätietoja osoitteessa www.joopas.fi tai opintoasiansuunnittelijalta

Mistä ohjausta opintoihin? Koulutusohjelman, linjan, sivuainevalintojen ja valmistumisen suhteen voi kysyä neuvoa tiedekunnan opintotoimistosta Opintotoimisto on auki ma, ti, to ja pe klo 10-11.30 ja 12.30-14. Puhelinaika on ma, ti, to ja pe klo 9.15-10. Opintotoimisto on suljettu keskiviikkoisin.

Mistä ohjausta opintoihin? Teologisen tiedekunnan opinnoista voi tarkemmin kysyä neuvoa kyseisen laitoksen amanuenssilta tai kurssin vastuuopettajalta Sivuaineen tarkemmista suoritustavoista voi tiedustella kyseisen tiedekunnan tai laitoksen opintotoimistosta

Mistä ohjausta opintoihin? Työelämään ja soveltaviin opintoihin liittyvissä kysymyksissä auttaa rekrytointisuunnittelija Kv-asioissa, esimerkiksi vaihto-opiskeluun liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä kv-suunnittelijan puoleen Älä epäröi kysyä, tukea ja neuvoja on saatavilla!