Tekijänoikeudet koulun arjessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YMPÄRISTÖTAIDE PUBLIC ART YHTEISÖTAIDE OSALLISTAVA TAIDE
Advertisements

Tekijänoikeudet huolettavat –miten käytän omaa ja toisen työtä
Tekijänoikeudet Kati Ranta, Pekka Ranta Aducate 2009
Ari Haasio SeAMK.  Creative Commons –lisenssit  Useita erilaisia  Tarjoavat suojaa ja vapautta tekijänoikeuteen.  Perinteinen” kaikki oikeudet pidätetään”
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Mikä tekijänoikeus?.
•Kausi on K-Vantaa Idän juhlakausi ja sen kunniaksi julistetaan jääkiekkoaiheinen piirustus- ja valokuvakilpailu. •Kilpailussa on kaksi sarjaa:
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Tekijänoikeus ja runot
Kuva ja tekijänoikeus by Pigeon PersonPigeon Person Aineiston kuvamateriaali on julkaistu Creative Commons lisenssillä Flickrissä.
1 TEKIJÄNOIKEUDET TIETEELLISTEN LEHTIEN VERKKOJULKAISEMISESSA Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO.
YK:n ihmisoikeuksien julistus, 27.2 artikla
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Virtuaaliyliopistoseminaari 1/2002, Paula Vaskuri Virtuaaliopetus ja sopimuskäytännöt – ratkaisuja ja avoimia kysymyksiä VISU – virtuaalisuomi.
Käyttöoikeuksien hankkiminen
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Flickr-kuvahaku.
Hyvän kirjoittamisen opetuksen ohjelman piirteitä.
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Tekijänoikeudet ”Tekijänoikeudella tarkoitetaan laissa säädettyjä määräämisoikeuksia, jotka kuuluvat luovan työn tekijälle.” Lähde:
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Otsikko Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Tekijänoikeudet liiketoiminnassa
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Tekijänoikeudet Tekijänoikeus suojaa henkisen työn omaperäisiä tuloksia, teoksia. Teoksia ovat esimerkiksi erilaiset tekstit, valokuvat, piirrokset, maalaukset,
Luotettavaa tietoa KARELIA AMK, Kirjasto Sisältö o Miten tunnistat luotettavan tiedon? o Emme elä villissä lännessä - muista tekijänoikeudet!
Ovatko tekijänoikeudet aikansa mukaiset?. SISÄLTÖ Johdanto Luku 1: Tekijänoikeuslaki Luku 2: Suoja-ajat Luku 3: Tekijänoikeuslakien uudet näkökulmat Pohdinta.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Kirjastot ja tekijänoikeus Perusteita ja jotain uuttakin Lapin ja Oulun läänien 10. kirjastopäivät Tornio Heikki Poroila FK, kirjastonhoitaja.
E –oppikirjan käyttöönotto
Tekijänoikeudellisista sopimuksista Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
Kuvausluvat ja tekijänoikeudet
Päättötyö 9.lk Mikä on päättötyö Tutkielman tyyppinen kirjallinen työ
Tutkimuksista - Digilupaan Juha Kallanranta Kopiosto ry Jyväskylä
Tekijänoikeudet koulun arjessa KIRSI NYKÄNEN
Perusteita tekijänoikeuksista tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä Antti. oulu. fi Antti Peltonen.
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
Tieto haltuun –hanke Heidi Eriksson Syksy Tekijänoikeudet Valokuva on teos l. tekijänoikeuksien suojaama Näyttäminen sallittua, kopiointi kiellettyä!
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Aulikki Otranen1 Kehittämis- ja neuvottelupäivä
Mitä et ole itse tehnyt, voi olla suojattua
Oikeudelliset vaatimukset avoimuudelle & lisenssit
POISSAOLOLUVAN HAKEMINEN JA PÄÄTÖKSEN TEKEMINEN WILMASSA
TEKIJÄNOIKEUDET HS maaliskuu 2017:.
Tekijänoikeudet.
Tekijänoikeudet © Marjo Ahola
Tekijän oikeudet •Takana monimutkainen lainsäädäntö, joka seurailee kansainvälisiä sopimuksia. •Tekijäinoikeudet eri maissa erilaisia, koska perinne vaihtelee,
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Vanhempainilta
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Tekijänoikeudet.
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Mitä opettajan on hyvä tietää tekijänoikeuksista ja tietosuojasta
Televisiot.
Bob Dylanista kertova Don’t Look Back –musiikkidokumentti, jonka ohjasi ja tuotti D.A. Pennebaker (1967). Dokumentti kertoo Dylanin Englannin.
Yhteiskuntafilosofia
MITÄ OPPILAANOHJAUS ON?
Alaikäisen tekemä sopimus Anniina Väisänen & Jutta Kokkonen
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Videokuvaaminen Jokela Henkka tlpt15B.
Bob Dylanista kertova Don’t Look Back –musiikkidokumentti, jonka ohjasi ja tuotti D.A. Pennebaker (1967). Dokumentti kertoo Dylanin Englannin.
Tekijänoikeudet Takana monimutkainen lainsäädäntö, joka seurailee kansainvälisiä sopimuksia. Tekijäinoikeudet eri maissa erilaisia, koska perinne vaihtelee,
Nuoret ja työlainsäädäntö
Tekijänoikeudet opetuksessa Ylöjärvellä
Internetin käyttö opetuksessa
Kuvausluvat ja tekijänoikeudet
Peliohjelmien ja muiden IT-ohjelmien suojauksesta
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Esityksen transkriptio:

Tekijänoikeudet koulun arjessa Suvi Piironen Antti Turkia

Kehen tekijänoikeudet vaikuttavat? Opettaja Koulun ulkopuoliset tahot Koulu Oppilas

Tekijänoikeudet ja Opettaja Opettaja voi määrätä täysin teoksensa käytöstä. Työsopimus ei velvoita materiaalin tekoon, joten työnantajalla ei ole automaattisesti oikeutta käyttää opettajan itsetekemiin materiaaleihin. Vapaan käytön materiaalit Suoja-aika 70 vuotta tekijän kuolemasta lukien Netti täynnä tekijänoikeusvapaata materiaalia Huom! Kysymällä voit saada oikeudet materiaalin käyttöön!

Tekijänoikeudet ja Oppilas Oppilaalla oikeus tekijänoikeuteen silloin, kun työ on itsenäinen ja omaperäinen. Tekijänoikeusasioissa tekijän iällä tai taiteellisuudella ei ole merkitystä Esim. Verkkoon ei saa tallentaa oppilaan tekemää työtä ilman oppilaan suostumusta. Lisäksi alaikäisen kohdalla tarvitaan vanhemman suostumus. Ryhmätyössä tekijänoikeus kaikilla ryhmän jäsenillä Omistusoikeus vs. tekijänoikeus

Tekijänoikeudet ja Koulu Kollektiiviset luvat Opetusministeriön kautta koululle hankitut sopimukset, luvat ja lisenssit, esim. valokopiointilupa Koulu voi erikseen hankkia lupia esim. kirjakustantamot

Koulun ulkopuoliset tahot: Tekijänoikeus vapaa materiaali Googlen kuvahaku: Saa käyttää uudelleen ja muokata Google: Royalty free music Youtube: YouTuben käyttöehtojen mukaan YouTuben käyttö on sallittua yksityisessä käytössä. Oppilaitoksessa tapahtuva esittäminen on julkista esittämistä, joten YouTubea ei voida opetuksessa käyttää!!! Yle Areena: Saa käyttää. Elokuvia ja jatkuvia sarjoja ei saa kuitenkaan näyttää. Elokuvien näyttäminen luokassa: Tarvitset luvat, myös lyhyiden pätkien näyttäminen ilman lupaa kielletty!