Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Advertisements

MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Kohti suunnittelu- ja konsulttialan tulevaisuutta Toimenpide-ehdotuksia Ohjausryhmä TEKES MK.
Kunta elinvoiman johtajana
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Maaseutupoliittisen toimenpideohjelman valmistelu Työpaja Tampere.
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Kirkkovaltuusto § 29, liite nro 9 Strategia 2015
1. varapresidenttien koulutus
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Elinvoimaseminaari Elinvoiman eväät – hankkeen taustat ja tavoitteet Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja.
M. Vanhasen II hallituksen ohjelma 4.3. Alueiden kehittäminen Aluepolitiikan painotukset ovat elinkeino- ja yritystoiminta, osaaminen ja työvoima, palvelut.
Lapselle hyvä päivä tänään
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Hyvinvointivaltio ja vapaaehtoistyö osana kansalaisyhteiskuntaa Sakari Möttönen
Kaupunginvaltuusto § xx 1. Kemijärvi 2020 ”Vedenvälkettä ja vihreää kultaa” Kemijärven kaupunki on vuonna 2020 Itä-Lapin elinvoimainen palvelu-
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Elinvoiman eväät – kunta elinvoiman johtajan
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Hyvinvointi –ja mielihyväpalvelut
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Johtamiskorkeakoulu Tay
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
Pohjois- Suomen Kompassi Pohjois-Suomen strategia, s. 35: ”Lapin ja Oulun yliopistojen yhteistyöllä, verkottumalla myös Kainuuseen ja Keski-Pohjanmaalle,
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Työstä kii! Ratkaisuja pitkäaikaistyöttömille Alavus ja Ähtäri ESR toimintalinja 2.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Missio - Suomen Yrittäjien tehtävä Parantaa yrittäjien asemaa, yrittämisen edellytyksiä sekä rakentaa Suomesta yrittäjyyden yhteiskunta.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Kestävää kasvua ja työtä
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Kohti Ohjaamoa 2 Ryhmäkeskustelut
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
OPS 2016 teesit. Yleissivistävä koulutus uudistuu: Opetussuunnitelmatyö Esi-, perus- ja lisäopetuksen OPS-perusteet.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Hyvinvointipalvelujen (sote) uudistaminen SDP POHDINTAA.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
Sisäinen voimantunne Päämäärä- uskomukset Kyky- uskomukset Emootiot Konteksti- uskomukset Sisäinen voimantunne Työtyytyväisyys Sitoutuminen työhön.
HEINÄVESI ELINVOIMASTRATEGIA 2016 Sisältö  Strategiset lähtötiedot ja johtopäätökset 2016 (eri liite)  Keskeiset tulevaisuuden kehitystrendit Heinäveden.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Strategiaperusta ja ohjelmat
POKAT 2021 maakuntaohjelman valmistelu
KUNTA UUDEN EDESSÄ - OSALLISUUTTA JA YHTEISÖLLISYYTTÄ
Perusopetuksen opettajien kokemuksia oppilashuoltotyöstä Lapissa
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
HEINÄVESI Sisältö ELINVOIMASTRATEGIA 2016
Sote-uudistus ja Porin kaupunki
Keski-Pohjanmaan maakuntasuunnitelma 2040 ja maakuntaohjelma
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Kuntaliiton maaseutuverkostot ja maakuntauudistus
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Kulttuurista hyvinvointia Pirkanmaalla Tampere
Venäjän vienti kasvuun Päijät-Hämeessä –hanke
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Odotukset johtajuudelle varhaiskasvatussuunnitelmatyössä
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Tulevaisuuden kunta Pohjois-Suomen työmarkkinaseminaari
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
Esityksen transkriptio:

Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä Rahoitus kuntapalveluihin syntyy paikallistaloudessa  paikallistalouden elinvoimaisuuden vahvistaminen takaa kunnan toimintaedellytykset Mitä elinvoima on: Kilpailukyky on edellytys luoda hyvinvointia markkinoilla Elinvoimaisuus on kyky uudistua ja säilyttää kilpailukyky pitkällä aikavälillä Elinvoima ilmenee muutoksena, uudistumisena ja vahvistumisena, kehityksenä ja kasvuna, lisääntymisenä ja vaurastumisena : Kuntalaisten aktiivisuutena osallistua päätöksentekoon, harrastaa ja ottaa vastuuta omasta hyvinvoinnistaan – haluna rakentaa tulevaisuutta paikkakunnalle Yritysten haluna ja kykynä kehittää toimintaansa Yhteisöjen aktiivisuutena osallistua hyvinvoinnin rakentamiseen paikkakunnalla Kunta omilla toimenpiteillään luo toimintaympäristöä kuntalaisten valinnoille sekä yritysten ja yhteisöjen toiminnalle Vaikuttaa kuntalaisten valintoihin Tukee yritysten ja yhteisöjen toimintaa kehittämällä toimintaympäristöä Elinvoimaan liittyviä päätöksiä tehdään kaikissa kunnan toiminnoissa

ELINVOIMAINEN KUNTA VETOVOIMAINEN YMPÄRISTÖ →VIIHTYMINEN, UUSIA IHMISIÄ, SITOUTUMINEN PAIKKAKUNTAAN KILPAILUKYKYINEN YRITYSKANTA → TYÖPAIKKOJA, TOIMENNTULOA JA TURVATTUA ARKEA OSAAMINEN JA SEN HYÖDYNTÄMINEN → KOULUTUS, TYÖSSÄOPPIMINEN JA KEHITTÄMISYMPÄRISTÖ ANTAA PERUSTAN UUDISTUMISELLE VAHVA KUNTATALOUS → RIITTÄVÄSTI RESURSSEJA UUDISTUSTEN TOTEUTTAMISEEN SOSIAALINEN PÄÄOMA JA YHTEISÖLLISYYS → VUOROVAIKUTUS LISÄÄ KUNTALAISTEN AKTIIVISUUTTA HARRASTAA JA OSALLISTUA YHTEISEEN PÄÄTÖKSENTEKOON PALVELUT → JULKISET JA KAUPALLISET PALVELUT MAHDOLLISTAVAT SUJUVAN ARJEN

Elinvoiman edistäminen ei tapahdu itsestään, vaan se vaatii johtamista - vaikutusmekanismien tunnistamista ja valintoja   Kuntaliitto haluaa olla tässä tärkeässä teemassa aloitteellinen ja vahvistaa kuntakentän osaamista elinvoimaisen paikallistalouden kehittämisessä. Tahdomme nostaa elinvoimanäkökulman sille kuuluvaan arvoon päätöksenteossa sekä tarjota konkreettisia työkaluja elinvoimajohtamisen tueksi.  ”Elinvoiman eväät – kunta elinvoiman johtajana” kehittämistyö osana Uusi Kunta 2017 työtä