GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr. Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille...

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kasvatuksen keinot Pedagogisia näkökulmia rasisminvastaiseen työhön
Advertisements

Hankesato talteen! Kevättapaaminen yleissivistävän koulutuksen kansainvälistäjille , Tampere Miten opetussuunnitelmaa voi rikastaa paikallisesti.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Miten puhua vaikeista asioista oppilaille ?
Käytännön työkaluja globaalikasvatuksen tueksi
KIRJASTOPALVELUT 2010-LUVUN SUOMESSA Lahti Hannu Sulin.
1 FINANSSIALA HARMAAN TALOUDEN TORJUNTATALKOISSA Piia-Noora Kauppi Tiedotustilaisuus
Kuntaliitto tutkii ja opastaa: selvitykset Suomen Kuntaliiton pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma Suvi Kuusi 1.
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Ajankohtaista aluehallinnosta Pori Varsinais-Suomen ELY Sivistyspalvelut Päivi Almgren.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Opetuksen ja oppimisen kansainvälinen tutkimus TALIS 2013
Diasarjan esittely Ihmisoikeuskasvatus
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Unohdettu rauha - sodat ja konfliktit historianopetuksessa.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Opetusneuvos Liisa Jääskeläistä mukaillen
Globaalia riippuvuutta – Mitä on kehityspolitiikka? Heini Utunen FM, YTK Koli
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Kansallinen digitaalinen kirjasto. 2 Kansallinen digitaalinen kirjasto –hankkeen tausta Kansalliset linjaukset velvoittavat kirjastojen, arkistojen ja.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
DEMOKRATIA, OSALLISUUS JA VAIKUTTAMINEN UNESCO-KOULUSSA
Unesco-ASPNET-koulujen seminaari Opetushallituksessa
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
ASPnet-koulujen keskinäinen yhteistyö ja verkostoituminen Työpaja UNESCO-koulujen seminaarissa Opetushallitus Vetäjä: Tiina Sarisalmi.
Uudistunut aluehallinto ja TYKE-tehtävä
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? EN HURUDAN METROPOLSTAD? Helsingin valtuusto / Helsingfors fullmäktige Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Mitä ihmeen globaalikasvatusta?
Farkut kiertoon -projekti tekijä: Nina Kivimäki Munkkiniemen yhteiskoulu 2008.
Keke-kasvatus: kriittistä tarkastelua & onnistumisen avaimia
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Medialukutaidon tila ja toteutus Euroopassa
Vammaisten ihmisoikeudet Kommenttipuheenvuoro Esa Kalela Kuuloliiitto.
Opiskelijoiden erityinen tuki ammatillisissa oppilaitoksissa Hanna Ilola KL, erityisopettaja Tampereen ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Siirtolaisuus tukee kehitystavoitteiden saavuttamista Rilli Lappalainen, Pääsihteeri
Viestintäsuunnitelma
ENPI CBC –ohjelmat Kuopio Petri Haapalainen.
Tervetuloa Suomen UNESCO-ASPnetkoulut. 35 koulua paikalla.
Kansainvälisen harjoittelun laadunvarmistus Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Erkki Härkönen Rekrytointipalvelut Turun.
Ympäristökasvatusstrategian työryhmä Ympäristökasvattajan odotukset ja toiveet Jenni Minkkinen Langinkosken lukio
Sosiaalinen media ja sulautuvat ympäristöt Terhi-Maija Itkonen-Isakov - Miksi media sosiaalistuu ja miksi oppiminen sulautuu?
Suomen Kuntaliiton pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma Kuntaliitto tutkii ja opastaa: selvitykset.
EAKR-rahoitusta ympäristöhankkeisiin Anna-Liisa Tanskanen EU-koordinaattori Pohjois-Karjalan ympäristökeskus Carelicum.
1 European Commission Agora ICT-foorumi, Jyväskylä, Olli Rehn Euroopan komission jäsen Kasvu ja työllisyys Euroopan unionin haasteena.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Luku- ja tenttivihjeet 9 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Suomen kehityspolitiikka ja North-South-South-ohjelma
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Yhteiskunnan uudet haasteet, koulun mahdollisuudet ja UNESCO- koulun kv-toiminta UNESCO-ASPNET-KOULUJEN SEMINAARI OPETUSHALLITUS TIINA SARISALMI.
Työpaja 2: KansainväliSYYSpäivät Lahti Tiina Sarisalmi.
Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
ESPOON HIIPPAKUNTA KANSAINVÄLINEN TYÖ Tapahtumat, jotka huomioidaan tiedotuksessa vuonna 2015 Ekumeeninen rukousviikko Uskontojen ja katsomusten.
Kestävää tulevaisuutta rakentamassa-hanke
Strategiaperusta ja ohjelmat
Saumat tulevaisuuteen -tapahtuma 2016 Toisen asteen koulutuksen mahdollisuuksia ja odotuksia Raija Meriläinen, opetusneuvos, KT Ammatillisen koulutuksen.
Johtaja Jorma Kauppinen Opetushallitus EDUCA-messut
Kuinka toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia?
Kansainvälisyys uudistetuissa opetussuunnitelmissa – Lupa sanoa!
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Maailmankansalaiseksi kasvamisen ja kasvattamisen haasteita ja oivalluksia Koulutus- ja verkostoitumispäivä kansainvälisyyden valtionavustuksen hakijoille.
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Vantaan ammattiopisto Varian strategia ja projektit
Esityksen transkriptio:

GLOBAALIKASVATUS Nomadic Lass cc flickr

Globaalikasvatuksen tavoitteena on ….... avata ihmisten silmät ja mieli maailman erilaisille todellisuuksille... ja herättää heissä halu rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa maailmaa. Maastrichtin kansainvälisyyskasvatuksen julistus 2002

Globaalikasvatuksen osa-alueet: Ihmisoikeus- kasvatus kehitys- kasvatus kulttuurien välinen kasvatus kasvatus rauhaan ja konfliktien ehkäisyyn Ympäristö -kasvatus Globaali- kasvatus

Globaalikasvatusta ohjaavia periaatteita: Maastrichtin julistus globaalikasvatuksesta, Guidelines/GEgs-app1.pdf Guidelines/GEgs-app1.pdf Kehityspolitiikkaa koskeva eurooppalainen konsensus, pdf pdf Kansainvälisyyskasvatus 2010, OPM, atus2010.html?lang=fi atus2010.html?lang=fi Education for Global Responsibility – Finnish Perspectives, OPM, lkaisut/2007/liitteet/opm31.pdf lkaisut/2007/liitteet/opm31.pdf Global Education Guidelines, North-South Center, uidelines.pdf uidelines.pdf

Tavoitteet globaalikasvatuksen kehittämiselle Suomessa: globaalikasvatus osaksi keskeisiä koulutus-, kulttuuri- ja yhteiskuntapoliittisia linjauksia globaalikasvatuksen vahvistaminen formaalissa opetuksessa globaalikasvatuksen tutkimuksen ja korkean asteen koulutuksen tukeminen kansalaisjärjestöjen kansainvälisen toiminnan tukeminen kumppanuuden vahvistaminen julkisen hallinnon, yritysten, medioiden sekä kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kesken tarvittavien voimavarojen ja rahoituksen lisääminen analyyttinen ja systemaattinen seuranta ja arviointi globaalikasvatuksen tuloksellisuudesta Suomessa. Suomen kansainvälisyyskasvatuksen strategia 2010

Kehityspolitiikkaa koskeva eurooppalainen konsensus: kansainvälisyyskasvatus ja tietoisuuden lisääminen Tavoitteena on edesauttaa köyhyyden poistamista ja tukea kestävää kehitystä Euroopassa tapahtuvan kansainvälisyyskasvatuksen • Eri toimijat ja heidän roolinsa • Yhteiset tavoitteet • Yhteiset periaatteet • Kohderyhmät • Toiminnan kuvaus ja haasteet • Suositukset

Globaalikasvatus koulussa: • Kestävän kehityksen ja globaalin vastuun näkökulmat ovat mukana opetussuunnitelmissa • Globaalikasvatus osana opetusta, koulun toimintakulttuuria, vuorovaikutussuhteita... • Koko koulutien – ja elämän – kestävä oppimisprosessi Materiaaleja ja vinkkejä: • • •

1960-luku: solidaarisuusaate, kehitysyhteistyö 1970-luku: rauhankasvatus 1980-luku: kierrätysaate 1990-luku: ympäristökasvatus, monikulttuurisuusrasismin vastainen työ 2000-luku: globaalin ymmärryksen lisääminen Globaalikasvatuksen ”vuosikymmenet” New Humanism cc flickr